• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

pasta cukrowa

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
robilyscie kiedys depilację pastą cukrową? naprawdę to mniej boli niż woskiem? jak długo efekt się utrzymuje?

Link Cytuj

0
silver_cloud
chyba boli mniej, ale nie mam doświadczenia w tym, slyszalam też o nitkowaniu

Link Cytuj

0
Efekt utrzymuje się dokładnie tyle samo co po zwykłym wosku, Boli rzeczywiście trochę mniej, ponieważ pasta zrywana jest zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa, a nie pod włos i w odróżnieniu od wosku pasta zastyga na włoskach, nie przyklejając się do skóry.

Link Cytuj

0
silver_cloud
ale chyba ten zabieg jeszcze nie jest tak popularny prawda? ile coś takiego kosztuje wiesz moze?

Link Cytuj

0
Nie każdy gabinet ma pastę cukrową w ofercie, ale metoda staje się coraz bardziej popularna. Ceny niestety póki co są jeszcze dosyć wysokie - oczywiście zależne od miejsca w którym znajduje się gabinet. Przykładowo depilacja pastą cukrową całych nóg kosztuje od 150 - 250 zł, łydek i rąk około 100-150zł, pach 70-90. Cena samej pasty nie jest taka wysoka, więc myślę, że wkrótce ceny zaczną spadać.

Link Cytuj

0
bardzo drogie te zabiegi.
a na czym polega to nitkowanie o którym któraś z was napisała w jednym z poprzednich postów?

Link Cytuj

0
silver_cloud
nitkowanie polega na tym, że robi się taką pętlę z nitki i wkłada się w nią dłonie
musi byc odpowiedniego rozmiaru, nie za duza, nie za mala
i wtedy odpowiednimi ruchami przybliza sie te nitke do brwi i usuwa niepotrzebne wloski

tu możesz zobaczyć jak to babka robi na sobie:
http://www.youtube.com/watch?v=F37Sl1c7BA0
prawdziwe wprowadzenie zaczyna sie od 3 minuty

Link Cytuj

0
silver_cloud
W sumie jak tak sobie obejrzalam ten filmik to warto spróbować, bo wyglada na skuteczną metodę

Link Cytuj

0
Ciekawe czy to boli mocno i czy jest bardziej precyzyjne od pęsety "bo mi sie wydaje, że mniej"

Link Cytuj

0
silver_cloud
No z tego co bylo widać to jednak skóra nie byla tak zaczerwieniona jak po pęsecie. Więc mi się wydaje ze boli mniej. Natomiast czy to jest mniej precyzyjne, pewnie trudno stwierdzic, zalezy od osoby operującej, niektorzy maja wielką wprawę w tym z tego co widziałam.

Link Cytuj

0
wracając do pasty cukrowej - kiedyś próbowałam taką przyrządzić w domu razem z siostrą. Kleiła sie okropnie, z depilacji nici a po godzinie była twarda jak kamień. Zraziłam się nieco.

Link Cytuj

0
silver_cloud
A można coś takiego samemu przyrządzić? jakoś mam wątpliwości czy to ma jakies właściwości depilujące

Link Cytuj

0
Na internecie można znaleźć receptury na pastę cukrową - ale można ją kupić także w opakowaniach takich jak wosk "sama pasta wcale taka droga nie jest, więc moim zdaniem nie ma po co bawić się w jej samodzielne przygotowywanie". Do zrywania pasty warto kupić również plastry takie jak do wosku - jest to łatwiejsze niż zrywanie jej palcami.

Link Cytuj

0
A wracając do nitkowania - metoda ta w Polsce wciąż jest mało popularna - i nie sądzę, żeby miała się przyjąć "po krótkim boomie w zeszłym roku teraz o nitkowaniu mówi się już coraz mniej - to, moim zdaniem, ceny szkoleń spowodowały, że niewiele kosmetyczek zdecydowało się wprowadzić nitkowanie do oferty swojego gabinetu".
Sama metoda rzeczywiście jest ciekawa - i co najważniejsze nadająca się dla bardzo wrażliwych skór, jednak minusem jest to, że nadaje się do małych powierzchni.

Link Cytuj

0
silver_cloud
a ceny szkoleń były aż tak wygórowane?

Link Cytuj

0
Teraz na pewno spadły, ale nie mam przy sobie aktualnych katalogów ze szkoleniami i ich cenami. Wcześniej przekraczały 1000zł

Link Cytuj

0
Ciekawe czy to bardzo trudne, chciałabym wypróbować do brwi, bo ich regulacja to dla mnie koszmar.

Link Cytuj

0
silver_cloud
NO to przyznam, że jestem zdziwiona że takie szkolenie kosztowało aż tyle, wydaje mi się, że nie jest to wiedza AŻ TAK specjalistyczna.

Link Cytuj

0
niestety, ceny nowości w kosmetyce są zawsze na początku bardzo wygórowane. Na szczęscie z czasem, jak coś się przyjmie, szkolić zaczyna więcej osób i ceny spadają.
to i tak nic w porównaniu z cenami szkoleń z zakresu dermatologii estetycznej.

Link Cytuj

0
Adelajna - przy regulacji brwi proś kosmetyczkę o masaż przed zabiegiem i o naciągnięcie skóry. To bardzo dużo daje.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody