• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Dobry krem pod oczy

(obserwuj)
Pierwsza strona Poprzednia strona 1  |  2   z  2
@ Carbon - jeżeli chodzi o przeciwwskazania do stosowania maseczek pod oczy to oczywiście są nimi przede wszystkim uczulenia na którykolwiek ze składników takiej maseczki. Oczywiście maseczki nie należy stosować jeżeli w okolicy oczu jest jakiś stan zapalny, lub uszkodzenia naskórka.
natomiast co do samych maseczek - to jest ich na rynku sporo - maski pod oczy są w ofercie między innymi Clarinsa, Shiseido "doskonałe z retionolem, ale oczywiście nie dla mlodej skóry", Dermiki "warte polecenia", Pullany "mają bardzo dobre opinie, ale akurat z tej firmy nie miałam okazji wypróbować", czy nawet maseczki w kształcie płatków ogórka "ale firmy zapomniałam" w cenie około 5-7 zł. Doskonałe rezultaty dają również płatki kolagenowe pod oczy.
A to co najbardziej polecam - to maski algowe na okolicę oczu - nakłada się je na okolicę oka oraz całą powiekę "naprawdę warto skorzystać z nich podczas wizyty w gabinecie kosmetycznym"

Link Cytuj

0
@ akacja - ze względu na późną porę składowi tego kremu przyjrzę się jutro. Pamiętam, że polecany jest dla osób po 25 roku życia i chyba w składzie ma kwas hialuronowy. Ale niestety z pamięci nic więcej o nim nie mogę napisać.

Link Cytuj

0
miałam próbkę tego derma genesis - fajny, ale trochę drogi

Link Cytuj

0
Jaki wiec krem polecasz dla 23 latki?

Link Cytuj

0
@ Akacja - niestety nigdzie nie mogę znaleźć składu tego kremu pod oczy Derma genesis. Jeżeli, któraś z Was znajdzie to proszę, wklejcie ten skład tutaj, albo podajcie linka.

@ Adelajna - sam wiek niewiele mówi o skórze wokół oczu. Skoro jednak nie podałaś żadnych szczegółów wnioskuję, że nie masz ze skórą pod oczami żadnych problemów typu słabe nawilżenie, zmęczenie, sińce, drobne zmarszczki. W przypadku młodej, zdrowej i dobrze odżywionej skóry krem powinien zawierać przede wszystkim składniki nawilżające, łagodzące i ochronne.
Jeżeli chodzi o konkretne kremy dla takiej skóry to polecałabym któryś z poniższych:
- Yves Rocheur z lini Bio specyfic "ten różowy, w nazwie ma jeszcze Sensitive, ale pełnej nazwy w tej chwili nie pamiętam_ - jest bardzo delikatny, lekki, świetnie chroni przed utratą wilgoci i powatsawaniem pierwszych zmarszczek, ma oczywiście filtry, pomaga oczom "odpoczywać". Jak dla mnie dla młodej skóry jest genialny.
- Flos lek - happy per aqua - fajnie nawilża, w składzie ma masło shea, ale nie jest ciężki
- z AA żel intensywnie nawilżający - ma składniki nawilżające, ale także te poprawiające cyrkulację krwi, tak więc chroni przed sińcami i obrzękami
- Z Nivei Aqua sensation - głównie stawia na nawilżenie, ale również ma składniki ochronne
- sprawdzić możesz również kremy z Ziaji, jest bardzo duży wybór.

Link Cytuj

0
Spróbuj sobie Adelajna tego kremu pod oczy z AA dla skóry wrażliwej. fajny jest.

Link Cytuj

0
okej dziewczyny, dzieki za rady. W moim wieku muszę już używać regularnie?

Link Cytuj

0
W każdym wieku "no oczywiście powyżej 20 lat" kremu pod oczy powinno się używać regularnie, tak samo zresztą jak kremu na dzień. Delikatna skóra potrzebuje szczególnej ochrony.

Link Cytuj

0
silver_cloud
ech no i oprocz systematycznosci w stosowaniu kremow to trzeba sie dobrze wysypiać, bo te wszystkie zmarchy i opuchlizny to czesto z niedospania i picia malej ilosci wody

Link Cytuj

0
bardzo cenna uwaga. Rzeczywiście - tryb życia jaki prowadzimy, warunki w jakich pracujemy, czas jaki spędzamy przed komputerami i tv oraz dieta jaką stosujemy najbardziej odbijają się właśnie na skórze wokół oczu.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Ja własnie złe nawodnienie i późne chodzenie spać winię za pojawienie się pierwszych zmarszczek.

Link Cytuj

0
Po lecie z reguły skóra jest odwodniona, tak samo zresztą jak po zimie. Jesień więc to idealna pora żeby doprowadzić ją do porządku i choć nieco na tą zimę przygotować.

Link Cytuj

0
silver_cloud

No to ja w końcu się wzięłam za siebie i sobie przy łózku krem na noc postawiłam, żebym nie zapomniała posmarować buzi i pod oczami. Od czegoś trzeba zacząć

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ja trzymam na półce z płatkami - jak zmywam oczy i sięgam po płatek to od razu widzę krem i dzięki temu pamiętam żeby po niego sięgnąć.

Link Cytuj

0

A ja nawet jak mam krem przed nosem to nie pamietam zeby regularnie używać ;/

Link Cytuj

0
Pierwsza strona Poprzednia strona 1  |  2   z  2
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody