• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Dobry krem pod oczy

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Znacie jakieś godne polecenia?

Link Cytuj

0
z AA są fajne i można dobrac odpowiednio do wieku

Link Cytuj

0
żeby polecić krem musiałabym wiedzieć coś więcej o Twojej skórze wokół oczu "czy potrzebuje nawilżenia, czy regeneracji, czy jest gładka, czy z pierwszymi oznakami starzenia", przydałoby się również żebyś zdradziła swój wiek oraz warunki pracy "czy pomieszczenie klimatyzowane, czy ogrzewane" itd.

Link Cytuj

0
wokół oczu mam już pierwsze zmarszczki i to właśnie je chciałabym zlikwidować. pytasz o warunki pracy - w tej chwili nie pracuję ale pracowałam wcześniej kilka lat w markecie i nie dbałam o oczy. teraz chciałabym to zmienić, ale kremy pod oczy są dosyć drogie więc chciałabym od razu kupić dobry krem, żeby efekt było widać dosyć szybko.

Link Cytuj

0
nie napisałaś nic o wieku, ale rzeczywiście praca w marketach, centrach handlowych i wszędzie tam, gdzie jest sztuczne oświetlenie oraz ogrzewanie/klimatyzacja źle wpływa na skórę, w tym szczególnie na delikatną skórę wokół oczu.
Jeżeli zmarszczki są już bardzo widoczne "i nie adekwatne do wieku" polecałabym któryś z kremów gabinetowych - genialny krem pod oczy z kolagenem ma firma Living Dimension "niestety upiornie drogi".
Rewelacyjnie działa też krem remineralizujący pod oczy z Bionsena "tylko w Douglasach jest ta marka" - kosztuje około 80 - 90 zł, ale za opakowanie 30ml, czyli 2 razy większe niż większość kremów. Ten krem szczególnie polecam, bo efekty widoczne są już po kilku użyciach.
Dobre są również kremy z Vichy "ale te polecałabym je tak po 30 roku życia", bo mają dosyć wysokie stężenia retinolu i witaminy C
również Eris "z linii tzw aptecznych" ma dosyć dobre kremy.
ale najbardziej polecałabym jednak ten z Bionsena.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Ja przez jakiś czas używałam kremów AA, ale potem przestałam, jakoś brak mi wytrwałości w tym i systematyczności. A czy Wy używacie ich regularnie?

Link Cytuj

0
ja staram się regularnie. o kremie na noc i na dzien to nigdy nie zapominam. o kremie pod oczy zdarza mi się zapomnieć i mam wtedy wyrzuty sumienia.

Link Cytuj

0
silver_cloud
no to widzę, że będę musiała się poprawić :" a jakie kremy używasz?

Link Cytuj

0
dziękuję za odpowiedzi. waham sie między Erisem a AA. Lubię obie te firmy.

Link Cytuj

0
silver_cloud
A ja może się skuszę na ten Bionsen, jak będę miała trochę kasy.

Link Cytuj

0
Bionsen naprawdę gorąco polecam. To japońska marka stawiająca na naturę. W Polsce mało rozreklamowana, ale podobnie jak inne japońskie marki bardzo, bardzo skuteczna.

Link Cytuj

0
@ Akacja, jeżeli jeszcze się nie zdecydowałaś, to jeśli chcesz - znajdź INCI tych kremów, które bierzesz pod uwagę i je tutaj wklej to postaram się przeanalizować, który będzie odpowiedniejszy.

Link Cytuj

0
silver_cloud
A tak w ogole to z tego co wiem to azjatyckie marki kosmetyków sa podobno bardzo dobre, czy to prawda? czy to tylko uogólnienie? może stare japońskie/chińskie/inne receptury medycyny naturalnej znajdują swoje odzwierciedlenie w tych kosmetykach?

Link Cytuj

0
Osobiście uwielbiam właśnie japońskie marki "np. Shiseido, Kanebo i właśnie Bionsen" - za skuteczność i delikatność dla skóry.
Przyznam, że w tej chwili, żadna duża inna firma azjatycka nie przychodzi mi do głowy, ale z osiągnięć medycyny i kosmetyki Wschodu korzysta bardzo wiele firm kosmetycznych, także z Europy.

Zabiłaś mi ćwieka tymi azjatyckimi firmami.

Link Cytuj

0
silver_cloud
ja znam kosmetyki BB Cream "pełna nazwa Blemish Balm Cream"- dobry podobno na przebarwienia, blizny itd. Ale nie wiem jaki kraj produkuje go, wiem że to azjatycki przebój
tu link do recenzji:
http://www.youtube.com/watch?v=nFNIYtFrk5k&feature=fvw

Link Cytuj

0
Kiedyś słyszałam, że przed 30 rokiem życia nieważne za bardzo jaki krem pod oczy używasz, byle miał lekka konsystencję i był stosowany regularnie. Ze ta regularność jest najważniejsza.

Link Cytuj

0
silver_cloud
ech no to muszę się wziąć za siebie tak czy siak, bo z tą regularnością u mnie na prawdę na bakier.

Link Cytuj

0
To nie tak, że nie ważne, jaki krem się stosuje - jeżeli okolice oczu są zaniedbane to niestety nie każdy krem pomoże. Znam przypadek młodej dziewczyny, której po kremie pod oczy zrobiły się prawdziwe worki pod oczami "za ciężki był dla niej, i skóra nie wytrzymała".
Warto wypróbować także maseczki pod oczy. Daję naprawdę super efekty "oczywiście mówię, o tych nawilżających, odżywiających itd, a nie liftingujących"

Link Cytuj

0
Carbon_83
A możesz polecić jakieś konkretne? Czy są jakieś przeciwskazania do ich stosowania?

Link Cytuj

0
a co myślicie o tym kremie pod oczy Derma Genesis? bo w sklepie tak mi go pani polecała, że w końcu nic nie kupiłam, bo szłam z nastawieniem na kupno kremu z AA.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody