• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

siwienie a stres

(obserwuj)
czy to prawda ze siwieje sie od stresu? czy pojawienie sie pierwszysch siwych wlosow w wieku okolo 20 lat jest normalne?

Link Cytuj

0
Pierwsze siwe włosy mogą ze względu predyspozycji genetycznych pojawiać sie nawet wcześniej. Wpływ stresu na siwienie jest niewyjaśniony, ale są osoby, które po bardzo traumatycznych wydarzeniach mają kilka siwych włosów. Ja znam kilka osobiście.

Link Cytuj

0
tak, pierwsze siwe włosy mogą pojawić się wcześnie, nawet u nastolatek. Nie znaczy to, że masz zaraz je farbować - pojedynczy siwy włos nie świadczy jeszcze o siwieniu - może być wynikiem naderwania go podczas czesania.
pojawianie się pierwszych siwych włosów niektórzy przypisują niedoborom witamin - jednak nie wszystkie badania to potwierdzają "nie mam teraz pod ręką artykułu dotyczącego wpływu witamina na siwiznę, ale jeżeli jesteś mocno zainteresowana to daj znać, to poszukam, bo mam zapisany i tytuł i autora"
Najnowsze badania opublikowane w The FASEB Journal wskazują, że bezpośrednią przyczyną siwienia jest odkładanie się, a właściwie wytwarzanie we włosach nadtlenku wodoru

Link Cytuj

0
czyli co? nie ma zadnych sposobow zeby wlosy nie siwialy?

Link Cytuj

0
cudownego środka póki co nie ma. ale być może w związku z ustaleniem przyczyny siwienia niedługo się pojawi. a póki co warto dbać o odpowiednia dietę, bo jak pisałam część badań wskazuje na to, że może ona zapobiegać siwieniu.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Czyli co powinna zawierać dieta by sprzyjała zapobieganiu siwieniu włosów?

Link Cytuj

0
witaminę b5, kwas foliowy, witaminę H,
z tym, że jak wyżej pisałam, nie wszystkie badania potwierdzają takie działanie witamin

Link Cytuj

0

Siwienie w wyniku stresu = 100% prawda. W ciągu dwóch miesięcy zrobiłem się siwiuteńki (nie całkowicie jednak pojawiło się kilka kęp siwych włosów). 

Codziennie odnajduje nowe siwe wlosy, w tym tępie za rok siwizna opanuje wszystkie włosy :)

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
~ Artur:

Siwienie w wyniku stresu = 100% prawda. W ciągu dwóch miesięcy zrobiłem się siwiuteńki (nie całkowicie jednak pojawiło się kilka kęp siwych włosów). 

Codziennie odnajduje nowe siwe wlosy, w tym tępie za rok siwizna opanuje wszystkie włosy :)

Niestety, chyba nie ma sposobu by zapobiec siwieniu pod wpływem stresu. U niektórych osób siwienie może postępować bardzo szybko.

Link Cytuj

0
yazeer

pamietam ze mi juz przed matura sie pojawilo kilka siwych wlosow, ale stwierdzilem wlasnie ze to od stresu. mama mojej dziewczyny osiwiala kiedy jej maz powaznie zachorowal, wiec chyba mozna powiedziec ze mozna osiwiec od stresu wlasnie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ja też już mam trochę siwych włosów. Ale tak czy siak często włosy farbuję, więc ich nie widać :)

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nigdy nie szukałam u siebie siwych włosów, przypadkiem też nie zauważyłam, więc żyję w przekonaniu, ze takich nie mam.

Link Cytuj

0
yazeer

naprawde malo jest kobiet ktore pokazuja swoja siwizne nie farbujac wlosow. co o tym myslicie?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

siwe włosy dodają lat, nic więc dziwnego, ze kobiety próbują je ukrywać. Tym bardziej, że przy tej dostępności farb i ich cenach nie jest to trudne.

Link Cytuj

0
ak_acja
yazeer:

naprawde malo jest kobiet ktore pokazuja swoja siwizne nie farbujac wlosow. co o tym myslicie?

Ja sama źle się czuję ze świadomością, że widać mi siwe włosy. Myślę, że inne kobiety podobnie.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
ak_acja:
yazeer:

Ja sama źle się czuję ze świadomością, że widać mi siwe włosy. Myślę, że inne kobiety podobnie.

Kobiety farbowały włosy od bardzo dawnych czasów. Już w czasach starożytnych farbowanie włosów było jednym z podstawowych zabiegów upiększających. Oczywiście nie było wówczas takie łatwe, jak obecnie, ale mamy wiele przekazów, gdzie antyczni autorzy wręcz kpią z siwizny u kobiet.

Link Cytuj

0
yazeer

to ja Wam powiem ze mama mojej dziewczyny wlosow nie farbuje, jest po 50 i b.dobrze wyglada w tych siwych wlosach i nie zamierza ich farbowac.

a wlosy ma mniej wiecej takie, kolor dokladnie taki sam jak na ponizszym zdjeciu

źródło: papilot.pl

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2012-02-05 13:23:25

Link Cytuj

0

Lepsze siwe włosy, niż jak niektóre kobiety farbują je na fioletowy. Szczególnie takie starsze babcie sobie ten fiolet upodobały.

Link Cytuj

0
yazeer

aaa tak, zgadzam sie, gama kolorow nie zna granic..

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Każdy powinien dobrze czuć się w wybranej fryzurze, lub kolorze włosów. Jeśli ktoś dobrze czuje się w fioletach - czemu nie miałby ich nosić? Tutaj nie ma co krytykować moim zdaniem. Wszak nie wszystko musi się odobać każdemu.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody