• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

prostownica do wlosow

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona

Ponieważ wątek cieszy się dużym powodzeniem i zawiera w sobie bardzo dużo cennych informacji pozwalam sobie go przykleić

na co zwrocic uwage przy kupnie?

Link Cytuj

0
Każda prostownica niszczy włosy, niezależnie jakie ma funkcje. Przy kupnie warto zwrócić uwagę na czas nagrzewania "niektóre nagrzewają się nawet kilkanaście minut", opcje automatycznego wyłączania grzania, gdy temperatura dojdzie do odpowiednio wysokiej. Nowsze prostownice mają ruchome płytki grzewcze, dzięki czemu nie szarpią włosów i dopasowują się do ich ułożenia. Niektóre prostownice posiadają także funkcję jonizacji, która, zgodnie z obietnicami producenta ma zapobiec elektryzowaniu się włosów i nadmiernemu ich wysuszaniu.

Link Cytuj

0
To prawda że ceramiczne wkłady są lepsze od metalowych?

Link Cytuj

0
nie widzialam w zadnej prostownicy metalowych wkladow, wiec albo to jakas nowosc, albo odwrotnie. a Ty w prostownicy jakiej firmy je widzialas?

Link Cytuj

0
ja mam prostownice z metalowymi wkładami. kupiłam ja bardzo dawno temu, jest to prostownica firmy MPM i szczerze mówiąc jest beznadziejna. bardzo długo się nagrzewa, szarpie włosy i nie zlicze ile razy sie nią oparzyłam. kiedys fryzjerka prostowała mi włosy taka prostownicą z ceramicznymi wkładami i jest o niebo lepsza.

Link Cytuj

0
ok to juz wiem, ze musi byc koniecznie ceramiczna

Link Cytuj

0
Płytki ceramiczne są mniej szkodliwe dla włosów, dlatego już od kilku lat metalowe płytki zostały właściwie z rynku wyparte.

Link Cytuj

0
a czy wazne jest to ile ma przelacznikow temperatury? bo widzialam takie co nie maja zadnego i takie co mozna ustawiac rozne temperatury. te z druga opcja byly drozsze i dlatego pytam, bo nie wiem, czy warto za to doplacac

Link Cytuj

0
Jeżeli zamierzasz prostować włosy codziennie, to regulator temperatury na pewno się przyda. Natomiast jak masz zamiar robić to tylko na większe wyjścia to możesz wybrać opcję bez regulatora.

Link Cytuj

0
raczej myslalam zeby na co dzien uzywac prostownice, wiec chyba musze doplacic za ta regulacje. a poza jedwabiem sa jeszcze jakies preparaty pod prostownice?

Link Cytuj

0
Używałam kiedyś ze schwarzkopfa płynu w sprayu pod prostownice - doskonale nabłyszczał włosy, chronił przed zniszczeniem i utrwalał efekt prostowania.
O takie preparaty najlepiej popytać u fryzjera lub w hurtowni fryzjerskiej.

Link Cytuj

0
w hurtowni sprzedadza osobie bez papierow fryzjerskich?

Link Cytuj

0
W hurtowniach fryzjerskich są również opakowania detaliczne i te bez problemu powinnaś móc kupić. Problem możesz mieć natomiast z kupieniem preparatu profesjonalnego w dużym, gabinetowym opakowaniu.

Link Cytuj

0
millie8
a czy są jakies preparaty do ochrony przed wysoką temperaturą ktore mozna kupic normalnie w drogeri? czy sa one za słabe, słabsze niz te dla salonow?

Link Cytuj

0
są, przede wszystkim jedwab do włosów. pisałyśmy już o nim tutaj na forum. genialny preparat.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Czy polecasz jedwab jakiejś konkretnej firmy?

Link Cytuj

0
Biosilk - bo jest ogólnie dostępny "perfumerie, drogerie", niedrogi "najmniejsze opakowania kosztują około 10 zł, a starczają naprawdę na długo" i naprawdę świetny. sama mam delikatne włosy, które właściwie po każdym preparacie stają się "oklapłe", a po tym jedwabiu nie.

Link Cytuj

0
silver_cloud
O, dzieki za odpowiedź, chyba się zakręcę za tym preparatem. Na pewno tez powoduje ze wlosy lepiej się układają?

Link Cytuj

0
A tego nie wiem, bo mi się i tak same bardzo łatwo układają, tym bardziej pod prostownicą, więc naprawdę nie chcę się na ten temat wypowiadać, żeby nie wprowadzić Cię w błąd. Ja go stosuję ze względu na funkcję ochronną i nabłyszczającą

Link Cytuj

0
millie8
trudno stwierdzic czy wlosy sie lepiej ukladaja od prostownicy czy od tego preparatu, ale mysle ze preparat tez na pewno ma jakies tam minimalne dzialanie w tej kwestii, no ale na pewno jest glownie po to by chronic

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody