• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Algenist

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

W tv reklamują jako jakiś nowy super hit Sephory - używała już go któraś z Was?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Niestety nie miałam okazji wypróbować żadnego produktu z tej linii. A patrząc na substancje czynne, w tym kwas alguronowy (alguronic acid) kosmetyki wydają się naprawdę bardzo ciekawe. W sieci znaleźć można informacje, że badania kliniczne (niestety nie ma do nich bezposredniego odnośnika) wykazały, że przy stosowaniu kwasu alguronowego procesy regeneracji komórek skóry wzrosły o max. 55%, a synteza elastyny zwiększyła się o 32%. (dane za: kobieta.dziennik.pl/piekna-i-z drowa/artykuly/328712,kwas-alg uronowy-alguronic-acid-kosmety ki-algenist.html )

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Brzmi obiecująco. Dla jakiego wieku te kosmetyki są polecane?

Link Cytuj

0
bellis10

Mało kosmetyków tam kupuje albo i wcale, czy dobrze mi sie wydaje ze jest to dość droga marka?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
adelajna_aa:

Brzmi obiecująco. Dla jakiego wieku te kosmetyki są polecane?

Nie wiem jakie zalecenia wiekowe podaje producent. Patrząc na opisy tych preparatów wydaje mi się, że kosmetyki Algenist najbardziej polecane będą od 40 roku życia w zwyż. Spojrzałam na 2 linie. Nie wiem, czy Algenist ma ich więcej.

Postaram się poszukać więcej informacji na ten temat.

EwaGarasinska wyedytował tego posta w dniu 2012-01-23 16:51:00

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
bellis10:

Mało kosmetyków tam kupuje albo i wcale, czy dobrze mi sie wydaje ze jest to dość droga marka?

Tak, cena naprawdę wysoka. Własnie sparwdzam ceny na stronach Sephory i Algenist - liftingujący krem do twarzy - 60 ml - 369zł; Liftingujący żel pod oczy algenisy (15ml) - 269zł; maseczka liftingująca Agenist - 199zł (ceny za: www.sephora.pl/pl/cid24251/alg enist.html.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
EwaGarasinska:
bellis10:

Tak, cena naprawdę wysoka. Własnie sparwdzam ceny na stronach Sephory i Algenist - liftingujący krem do twarzy - 60 ml - 369zł; Liftingujący żel pod oczy algenisy (15ml) - 269zł; maseczka liftingująca Agenist - 199zł (ceny za: www.sephora.pl/pl/cid24251/alg enist.html.

Oooo, cena zabójcza. To teraz się nie dziwię, że reklamują te kosmetyki w tv. Bez reklamy chyba mało kto by tyle kasy wydał.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Zawsze można liczyć na jakies promocje lub obniżki. W galeriach handlowych często organizowane są noce zakupów i skorzystać można niekiedy nawet z 20 - 30% rabatów.

Link Cytuj

0
ak_acja
EwaGarasinska:

Zawsze można liczyć na jakies promocje lub obniżki. W galeriach handlowych często organizowane są noce zakupów i skorzystać można niekiedy nawet z 20 - 30% rabatów.

nawet z takim rabatem cena jest dla mnie nie do przeskoczenia. Uważa Pani,  że dobry krem musi aż tak dużo kosztować?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

jako fanka kosmetyków z ziajimedu, uważam, ze można zdrobić dobre i tanie kremy:)

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Nowe rozwiązania w kosmetologii są drogie (wiadomo, firmy muszą wliczyć w cenę preparatów koszty poniesione w zawiązku z badaniami nad nową substancją, itd). Jeśli ktoś lubi innowacyjne kosmetyki musi liczyć się z kosztami. Natomiast są na rynku oczywiście doskonałe kosmetyki również w niższych cenach.

Link Cytuj

0

próbowałam te kosmetyki i według mnie są bardzo dobre. 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
~ gość:

próbowałam te kosmetyki i według mnie są bardzo dobre. 

za tą cenę muszą być dobre.

Link Cytuj

0

kremy których testy trwają po kilka lub kilkanaście lat zawsze były są i będą drogie. a jeśli chodzi o skuteczność to ALGENIST akurat jest świetny, gdyż jest to typowo profesjonalna pielęgnacja twarzy. 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
~ I'm a Woman !:

kremy których testy trwają po kilka lub kilkanaście lat zawsze były są i będą drogie. a jeśli chodzi o skuteczność to ALGENIST akurat jest świetny, gdyż jest to typowo profesjonalna pielęgnacja twarzy. 

Ja liczę, że jak pojawi się cos nowszego to ceny jednak spadną. Bo na razie nie stać mnie na kosmetyki za ponad 200zł. Już bym chyba wolała dołożyć i zrobić botox ;)

Link Cytuj

0
ak_acja

a czy da się jakoś określić ile minimalnie musi kosztować krem, żeby by dobry?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

to zależy co rozumiesz pod pojęciem dobry. Nawilżające można fajne kupic za kilkanaście złotych, regenerujace i przeciwzmarszczkowe od 30- 40zł.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
ak_acja:

a czy da się jakoś określić ile minimalnie musi kosztować krem, żeby by dobry?

Trudno powiedzieć, ponieważ dla jednej skóry dany kosmetyk będzie dobry, dla innej inny. Nie da się więc okreslić granicy cenowej.

Link Cytuj

0
ak_acja

W jaki sposób poznać, czy dany krem jest dobry dla mojej skóry? Chodzi o krem przeciwzmarszczkowy.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
ak_acja:

W jaki sposób poznać, czy dany krem jest dobry dla mojej skóry? Chodzi o krem przeciwzmarszczkowy.

Przede wszystkim należy zacząć od odpowiedzenia sobie na pytanie jakie dokładnie rodzaj skóry mamy. Czasami nie jest to łatwe do określenia i przydać się może wizyta u kosmetyczki lub kosmetologa. Tam od razu uzyskać może Pani poradę co do kosmetyków. Druga rzecz to odpowiedzenie sobie na pytanie - co krem ma dać. Pisze Pani o kremie przeciwzmarszczkowym - to bardzo szerokie pojęcie - możemy mówić o kremach przeciwzmarszczkowych chroniących przed pojawieniem się zmarszczek, ale tym pojęciem często obejmuje się również kremy regenerujące, które mają za zadanie wspomóc mechanizmy naprawcze skóry.

Bardzo trudno określić krem polecany do pielęgnacji danej skóry, bez dokładnej diagnozy tej skóry.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody