• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

chłodny odcień czerwieni

(obserwuj)
adelajna_aa

mam ochotę na zmianę koloru włosów. Chciałbym jakiś z akcentem czerwieni, ale mam chłodny kolor włosów i jestem blondynką, dlatego to musiałoby raczej być coś chłodnego i stosunkowo subtelnego. Co polecacie?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Bardzo trudne pytanie Pani zadała. Ciężko doradzić w tej kwestii nie widząc osoby. Ale spróbujemy.

Czy myśli Pani o pasemkach, balejażu, czy calkowitej zmianie koloru włosów?

Jeśli wcześniej nie ekperymentowała Pani ze zmianą koloru włosów proponowałabym zacząć od balejage. Delikatnym balejagem uzyskac można ciekawe efekty, bez drastycznej zmiany koloru.

Proszę dopisać jaką ma Pani karnację - czy raczej bladą, wpadającą w odcienie kości słoniowej, żółtawe, złotawe, czy bladą, wpadającą w odcienie popielate, czy może przeciwnie - zaróżowioną, dość ciemną?

Ponieważ w kolorze włosów przede wszystkim trzeba nie tylko dobrze wygladać, ale również dobrze się czuć, proszę by zdradziła Pani w jakich kolorach (np. apaszek, szalików, swetrów) czuje się Pani najlepiej.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Mam karnącję bladą, pełową, wpada w jasny matowy róż oczy niebiesko-zielone.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Bazując na podanym przez Panią opisie i sugerując się zdjęciemw avatarze osobiście bardziej bym Panią widziała w odcieniach rudego niż czerwonego. I w takim przypadku proponowałabym np. farbę oznaczoną na poniższej pacecie numerem 65. (paleta farb za: www.farbydowlosow.com.pl/wp-co ntent/uploads/2010/03/Garnier_ Nutrisse_Kolory.jpg

Lub nawet jeszcze jaśniejszym - numer 75 poniżej (paleta Belle Color z garniera, paleta za: t3.gstatic.com/images , http://www.kosmetykionline.pl/product-pol-5892-Garnier-Belle-Color-Farba-do-wlosow-2-blond-3600540317537-.html )

Ewentualnie coś w odcieniach miedzi.

Jeśli chodzi o czerwienie to może właśnie miedziana czerwień:

zdjęcie za: p.alejka.pl/i2/p_new/38/12/pal ette-deluxe-farba-do-wlosow-mi edziana-czerwien-nr-562_0_b.jp g

lub

jeśli chciałaby Pani "iść na całość" :

zdjęcie za: wolewygodniej.pl/112641_FARBA- DO-WLOSOW-BRILLANCE-845-BROKAT OWA-CZERWIEN.jpg

tak jak pisałam, bardzo trudno doradzić coś na odleglośc, tak więc jeśli żaden z kolorów Pani nie przypasował, proszę spróbować może jeszcze jakoś nas naprowadzić.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Podaję również link do wirtualnego stylisty. Po dodaniu swojego zdjęcia można pobawić się w dopasowywanie fryzur i kolorów: fleszstyle.pl/wirtualny-stylis ta/

Link Cytuj

0
adelajna_aa

ooo, kolor pierwszy bardoz mi się podoba:)

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Dobrze by było znaleźć coś w podobnym kolorze i przyłożyć do twarzy, żeby zobaczyć, czy będzie pasować.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

W weekend udam sie na poszukiwania.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Mi się podoba ten ostatni - Brillance. Prawdziwa piękna czerwień. Ale u siebie jej nie widzę.

I z czerwieniami trzeba ostrożnie, bo jak się już raz zrobi, to potem ciężko z czerwonego odcienia wyjść. Nawet jak się zafarbuje ciemniejszą farbą, to taki czerwonawy odcień przebija.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
_kasiuuula_:

Mi się podoba ten ostatni - Brillance. Prawdziwa piękna czerwień. Ale u siebie jej nie widzę.

I z czerwieniami trzeba ostrożnie, bo jak się już raz zrobi, to potem ciężko z czerwonego odcienia wyjść. Nawet jak się zafarbuje ciemniejszą farbą, to taki czerwonawy odcień przebija.

W takim przypadku, gdy z czerwieni chcemy przejść na inny kolor i nie życzymy sobie czerwonawch refleksów pomyśleć można o zdjęciu koloru u fryzjera.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
EwaGarasinska:
_kasiuuula_:

W takim przypadku, gdy z czerwieni chcemy przejść na inny kolor i nie życzymy sobie czerwonawch refleksów pomyśleć można o zdjęciu koloru u fryzjera.

Tylko, że takie zdejmowanie farby bardzo niszczy włosy.

Link Cytuj

0
ak_acja

To może i ja mogłabym poprosić o doradzenie w kwestii koloru włosów. Od lat farbuję włosy na różne odcienie brązów, ale sama nie wiem, w którym z nich jest mi najlepiej.

Skórę mam raczej bladą, lekko poszarzałą, ze zmarszczkami. Naturalny kolor włosów - mysi. najlepiej czuję się w kolorach stonowanych, nie rzucających się w oczy.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

czy raczej myśli Pani o jakimś jasnym odcieniu, czy ciemnym? Bo zakładam, że zostajemy w obrębie brązów?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

z brązów mi się bardzo podobają takie odcienie czekoladowe.

Link Cytuj

0
ak_acja
EwaGarasinska:

czy raczej myśli Pani o jakimś jasnym odcieniu, czy ciemnym? Bo zakładam, że zostajemy w obrębie brązów?

Tutaj jest właśnie problem - sama nie wiem, co chcę...

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

w takim razie proszę zerknąc na te kolory i palety. Może coś z nich uda się Pani wybrać.

Kolor prezentowany poniżej wydaje mi się dośc bezpieczny i stonowany, a jednocześnie naprawdę ładny:

zdjęcie ze strony: www.webkupiec.pl/a/lista_produ ktow/idx/6080603/mot/Loreal_fe ria/lista_produktow.htm

link do zdjęcia: t1.gstatic.com/images http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrgb8D9hayzndyikiV9k04mhJdcitMqN5iVinBKlbDGNXIswfFuQ

kilka kolorów w odcieniach brązu zobaczyć można na poniższej paletce farb Majirel (Loreal) (mi osobiście podoba się bardzo kolor 3 i 4 w środkowym rzędzie)

link do zdjęcia: www.pro-sprzet.pl/foto_towar/m axi/1299_4.jpg

zdjęcie ze strony: http://www.pro-sprzet.pl/index.php?a=opis&k=&id=1299

Myslę, że zerknąc warto równiez na brązy złociste - może którys z nich wpadnie Pani w oko:

link do zdjęcia: www.pro-sprzet.pl/foto_towar/m axi/1299_6.jpg

zdjęcie ze strony:  http://www.pro-sprzet.pl/index.php?a=opis&k=&id=1299

Ładne odcienie brązów prezentuje Garnier (np. 2, 3, 5, 5.35):

Link do zdjęcia: www.farbydowlosow.com.pl/wp-co ntent/uploads/2010/10/paleta-G arnier-ColorShine21.jpg zdjęcie ze strony: http://www.farbydowlosow.com.pl/tag/paleta-kolorow/

Jeśli nic Pani się nie spodobało, proszę wskazać kilka kolorów które ewentualnie brałaby Pani pod uwagę i postaram się poszukać czegoś więcej we wskazanym kierunku.

Link Cytuj

0
ak_acja

Dziękuję. Na pewno coś wybiorę. Tylko im większy wybór tym trudniej podjąc decyzję. Z jednej strony chciałabym dokonac jakiejś większej zmiany w swoim wygladzie, z drugiej - obawiam się tego. Tak więc znając siebie zapewne pozostanę przy tym co już nam.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

W takim razie polecam skorzystanie z programów - wirtualnych stylistów - których kilka znaleźć można na stronach internetowych. Dzięki nim, po załadowaniu swojego zdjęcia zobaczyć można, jakby wyglądało się w danym kolorze włosów lub danej fryzurze.

Może również zdać się Pani na doradę fryzjerki. Panie pracujące w salonach fryzjerskich nierzadko w ciągu kilku sekund mogą dobrać idelny kolor i fryzurę, o którym nawet same wcześniej nie pomyślałyśmy.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

tutaj zobaczyć można bardzo odważne modne kolory na sezon wiosenny:

lula.pl/lula/1,111764,11141902 ,Kolorowe_wlosy___coraz_silnie jszy_trend_.html

niektóre całkiem fajne.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody