• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak wybrać pilnik do paznokci?

(obserwuj)
ak_acja

Nie sądziłam, że jest tak dużo różnych rodzajów pilniczków. Chciałam kupić ostatnio nowy pilniczek w drogerii i całkowicie zaskoczyło mnie pytanie ekspedientki: "jaki?". Chciałabym najzwyklejszy w świecie pilniczek, a tutaj okazuje się, że nie tylko wybierać trzeba między tym, z czego jest wykonany, ale również między jego grubością. Jaki w takim razie kupić pilnik, do zwykłego codziennego domowego używania? (najlepiej od razu, żeby nadawał się i do rąk i do stóp). Proszę o doradzenie mi.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

rzeczywiście wybór jest spory: jesli chodzi o materiały to mamy do wyboru pilniczki papierowe, szklane, metalowe.

Pilniki papierowe w zależności od ziarnistości mogą mieć większe lub mniejsze właściwości ścierające. Ich minusem jest to, że trudno je dokładnie doczyścić.

Pilniki szklane z reguły są delikatne dla płytki. Łatwiej nimi wygładzić płytkę, niż znacznie skrócić. Są wygodne w użyciu, ale dość drogie.

Pilniki metalowe, choć są chyba wciąż najbardziej popularne mogą niszczyć płytkę paznokciową. Są tanie i łatwo dostępne, jednak osoby o słabych paznokciach raczej nie powinny ich używać.

Co do ziarnistości to najlepiej wybrać pilniczek, który z jednej strony ma powierzchnię delikatniejszą - służącą do wygładzania, a z drugiej ostrzejszą - ułatwiającą skracanie płytki.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Możesz sobie kupić pilniczek Wilkinsona. Ja mam go już kupę czasu i jest świetny. Metalowy, ale nie widzę po sobie, żeby niszczył paznokcie.

Acha, i jak kupujesz pilniczek to zwróć sobie uwagę na długość, tak, żeby ta część ścierająca miała minimum 10 cm + rączkę do trzymania. Takimi się najwygodniej i najszybciej piłuje.

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

Możesz sobie kupić pilniczek Wilkinsona. Ja mam go już kupę czasu i jest świetny. Metalowy, ale nie widzę po sobie, żeby niszczył paznokcie.

Acha, i jak kupujesz pilniczek to zwróć sobie uwagę na długość, tak, żeby ta część ścierająca miała minimum 10 cm + rączkę do trzymania. Takimi się najwygodniej i najszybciej piłuje.

Gdzie kupiłaś pilniczek z wilkinsona? w zwykłej drogerii?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Szczerze? Moim zdaniem wiele pilniczków metalowych jest dobrych, mimo, że tyle sie złego o nich mówi. Choć moje ulubione to szklane.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
adelajna_aa:

Szczerze? Moim zdaniem wiele pilniczków metalowych jest dobrych, mimo, że tyle sie złego o nich mówi. Choć moje ulubione to szklane.

szklane pilniczki są najbardziej polecane, choć ze zględu na ich delikatne właściwości ścierające trzeba się nimi trochę narobić, żeby skrócić płytkę. Najlepszym wyjściem byłoby po prostu posiadanie 2 pilniczków - szklanego lub papierowego do regularnego używania i metalowego do używania w razie konieczności.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A co sądzicie o czterokolorowych pilnikach do polerowania samej płytki. Dają świetny efekt, ale czy to zdrowe dla paznokci?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Zbyt częste używanie polerek nie jest wskazane. Wyjątkiem jest polerowanie płytki specjalnymi polerkami i pastami przy manicure japońskim. Tam polerowanie ma na celu wzmocnienie płytki.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
adelajna_aa:

A co sądzicie o czterokolorowych pilnikach do polerowania samej płytki. Dają świetny efekt, ale czy to zdrowe dla paznokci?

Ja używam, ale nie za często.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Jeśli lubią Panie używanie polerek to zachęcam do używania tych najdelikatniejszych, tylko wygładzających. Te matujące lepiej używać tylko w razie konieczności

Link Cytuj

0
ak_acja
adelajna_aa:

ja używam bardzo rzadko. raz na kilka miesięcy, tylko wtedy, kiedy mam większe wyjście, a nie zamierzam malować paznokci. Jak chcę, żeby paznokcie ładnie się błyszczały - maluję je po prostu lakierem bezbarwnym.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
ak_acja:
adelajna_aa:

ja używam bardzo rzadko. raz na kilka miesięcy, tylko wtedy, kiedy mam większe wyjście, a nie zamierzam malować paznokci. Jak chcę, żeby paznokcie ładnie się błyszczały - maluję je po prostu lakierem bezbarwnym.

Fajne są niektóre odzywki do paznokci, które daja efekt lakieru, a jednocześnie wzmacniają płytkę.

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

Fajne są niektóre odzywki do paznokci, które daja efekt lakieru, a jednocześnie wzmacniają płytkę.

znasz jakieś, które szczególnie byś polecała?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody