|
|
|
Co robić żeby poschodziły i przestały wychodzić? najwięcej mi ich wychodzi własnie zima, jak jeżdże w aucie w kurtce.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
jeśli zmiany nasilają się w czasie, kiedy chodzi pan cieplej ubrany - na poczatek proszę zwrócić uwagę na to, by wybierać koszulki i bluzy wykonane z naturalnych materiałów. Poza tym warto byłoby myć plecy dośc ostrą gąbką, lub szczotką do pleców (o ile nie ma zmian ropnych i zapalnych) - zapobiegnie to blokowaniu ujść gruczołów łojowych. Na zmiany już występujące pomóc mogą maski np. z glinki zielonej, punktowe nanoszenie maści cynkowej lub maści typu Benzacne (tą o mniejszym stężeniu jeszcze można dostać w aptece bez recepty).
warto byłoby również skorzystać z zabiegu manualnego oczyszczania pleców w gabinecie kosmetycznym.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
w gabinecie możesz też iśc na darsonwal - to dezynfekuje skóre i osusza wypryski. Dużo szybciej się goją.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:w gabinecie możesz też iśc na darsonwal - to dezynfekuje skóre i osusza wypryski. Dużo szybciej się goją.
Czy to jest to urządzenie które iskrzy i specyficznie pachnie? Podczas oczyszczania kosmetyczka kiedyś czymś takim odkażała mi skórę. Nie było to zbyt przyjemne.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ak_acja:_kasiuuula_:w gabinecie możesz też iśc na darsonwal - to dezynfekuje skóre i osusza wypryski. Dużo szybciej się goją.
Czy to jest to urządzenie które iskrzy i specyficznie pachnie? Podczas oczyszczania kosmetyczka kiedyś czymś takim odkażała mi skórę. Nie było to zbyt przyjemne.
Ale nieprzyjemne chyba też nie? raczej ten dźwięk jest gorszy niż samo uczucie.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:w gabinecie możesz też iśc na darsonwal - to dezynfekuje skóre i osusza wypryski. Dużo szybciej się goją.
Tutaj Kasiuuula bardzo dobrze podpowiada. zapomniałam wyżej o tym napisać. Rzeczywiście zabieg darsonwalizacji przyspiesza gojenie zmian i działa odkażająco. Przy problemie jaki Pan opisał warto z takich zabiegów skorzystać.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Oczywiście , po pierwsze kontakt i wizyta u dermatologa. Bardzo dobrze działają maści, które mają w składzie adapalenum, nie polecam benzacne jest zbyt słaby i stany zapalne "szybko się uodparniają" na tą maść. Rewelacyjny i działający cuda jest też zestaw MediBac Dermologica- cena ok 150 zł. Jest wyjątkowo skuteczny i efektywny- w 2 tygodnie widać wyrażną różnicę. Jeżeli stany zapalne są rozszerzone( ropne lub podobne) Medi Bac Clearing Booster. Oraz oxybrazja- oczyszcająca niepowoduje zmian ani alergii skóry i łagodzi efektywnie stany zapalne. Dobry gabinet z oxybrazją np. Dermatis. U mojej całe rodziny było to 100 % sprawdzone- wyraźne polepszenie skóry.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Oczywiście, jeśli zmiany będą się utrzymywać wizyta u dermatologa będzie konieczna. Zwłaszcza jeśli zmiany będa miały charakter zapalny. Na początek proponuję jednak skorzystać z opisanych wyżej zabiegów, często takie podstawowe zabiegi przynoszą naprawdę bardzo dobre efekty.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
A ja mam pytanie.. Czy darsonwalizację można stosować przy plombach?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Zakładam, że pyta Pani o darsonwalizację wykonywaną miejscowo - w obrębie twarzy. Ogólnie metalowe wypełnienia zębów (plomby amalgamatowe) są podawane jako przeciwwskazanie do zabiegów darsonwalizacji, przy czym szczególnie odnoszą się do darsonwalizacji ogólnej, a nie miejscowej. W przypadku darsonwalizacji miejscowej, jesli wypełnienie jest pojedyncze, zabiegi darsonwalizacji dość często są wykonywane.
W przypadku plomb nie zawierających metalu - zabieg może być wykonywany bez przeszkód (oczywiście o ile nie ma innych przeciwwskazań)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dziękuję:) chodzi mi konkretnie o darsonwalizację na skórze głowy - w celu pobudzenia cebulek włosów, przy 3 plombach ołowianych....
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ Mariola:Dziękuję:)
chodzi mi konkretnie o darsonwalizację na skórze głowy - w celu pobudzenia cebulek włosów, przy 3 plombach ołowianych....
Można robić. Tutaj plomby nie wykluczają przeprowadzenia zabiegu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
EwaGarasinska:~ Mariola:Dziękuję:) chodzi mi konkretnie o darsonwalizację na skórze głowy - w celu pobudzenia cebulek włosów, przy 3 plombach ołowianych.... Można robić. Tutaj plomby nie wykluczają przeprowadzenia zabiegu. Dziękuję za odp raz jeszcze:)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
nie ma za co. W ramach możliwości proszę dać znać po jakim czasie (którym zabiegu) zauważyła Pani poprawę.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
EwaGarasinska:~ Mariola:Dziękuję:)
chodzi mi konkretnie o darsonwalizację na skórze głowy - w celu pobudzenia cebulek włosów, przy 3 plombach ołowianych....
Czy taki zabieg pomoże u mężczyzny, który zaczyna łysieć od czubka głowy?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ak_acja:EwaGarasinska:~ Mariola:Dziękuję:)
Czy taki zabieg pomoże u mężczyzny, który zaczyna łysieć od czubka głowy?
Można próbować. Jednak jeśli łysienie uwarunkowane jest genetycznie lub spowodowane zmianami hormonalnymi zabiegi mogą nie pomóc. Darsonwalizacja szczególnie skuteczna będzie przy wypadaniu włosów na skutek słabego ich odżywienia (zabieg poprawia ukrwienie) oraz na skutek łysienia łojotokowego.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ulccciak:Oczywiście , po pierwsze kontakt i wizyta u dermatologa. Bardzo dobrze działają maści, które mają w składzie adapalenum, nie polecam benzacne jest zbyt słaby i stany zapalne "szybko się uodparniają" na tą maść. Rewelacyjny i działający cuda jest też zestaw MediBac Dermologica- cena ok 150 zł. Jest wyjątkowo skuteczny i efektywny- w 2 tygodnie widać wyrażną różnicę. Jeżeli stany zapalne są rozszerzone( ropne lub podobne) Medi Bac Clearing Booster. Oraz oxybrazja- oczyszcająca niepowoduje zmian ani alergii skóry i łagodzi efektywnie stany zapalne. Dobry gabinet z oxybrazją np. Dermatis. U mojej całe rodziny było to 100 % sprawdzone- wyraźne polepszenie skóry.
Do dermatologa to się u mnie trudno dostać. Nie ma szans żebym mógł się z roboty zwolnić, żeby iśc do lakarza. A prywatnie to mi szkoda hajcu, żeby iść z pryszczem.
A jakąś inną maść, jak to benzakne odradzasz możesz podać.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
EwaGarasinska:
warto byłoby również skorzystać z zabiegu manualnego oczyszczania pleców w gabinecie kosmetycznym.
Ile kosztuje oczyszczanie na plecy?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_lukrecjusz_:EwaGarasinska:
Ile kosztuje oczyszczanie na plecy?
Zależy od gabinetu, oferty zabiegowej i miasta. Ale średnio musi liczyć pan 100-150zl za zabieg (w dużych miastach nawet jeszcze 30-40zł więcej). Przy czym od razu uprzedzam, że może być potrzebny więcej niż 1 zabieg. (np. 2-3 zabiegi)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|