• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

piling zimą

(obserwuj)
ak_acja

Czy zimą można wykonywać pilingi?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja wykonuję:D

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Te najbardziej powierzchowne, a więc te wykonywane w domu można. Przy czym proszę pamiętać, że jeśli chciałaby Pani wykonać peeling niedługo przed wyjściem z domu (jeśli temperatura jest ujemna, lub jest bardzo duże nasłonecznienie) należy nałożyć krem ochronny z filtrem.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jakiś wyjątkowo silny, czy ten stosowany na codzień wystarczy?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Zależy jaki stosuje Pani na co dzień. po takim zwykłym, "domowym peelingu" wystarczy krem z faktorem w okolicy 10. , choć na zimę polecałabym 15-25.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A jakie filtry są stosowane klasycznie w podkładach? Słyszałam, ze podkład to zimą pozycja obowiązkowa...

Link Cytuj

0
ak_acja

Jeśli na kremie albo podkładzie nie jest wyszczególnione, że zawiera filtry UV, to czy taki krem, lub podkład chroni skórę?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
adelajna_aa:

A jakie filtry są stosowane klasycznie w podkładach? Słyszałam, ze podkład to zimą pozycja obowiązkowa...

jeśli nie ma oznakowania filtry z reguły nie przekraczają wartości (SPF) 6

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
ak_acja:

Jeśli na kremie albo podkładzie nie jest wyszczególnione, że zawiera filtry UV, to czy taki krem, lub podkład chroni skórę?

Tak, w pewnym stopniu chroni - dobry podkład choni przed utratą wilgoci z naskórka, częściowo odbija promienie UV, zapewnia (choć niewielką) ochronę przed mrozem.

Link Cytuj

0
ak_acja

Proszę mi doradzić, czy przy takiej pogodzie jak jest za oknem (czyli temperatura trochę powyżej 0 stopni) mogę uzywać kremu nawilżajacego, czy lepiej już przejść na krem tłusty?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Śmiało może Pani używać kremów nawilżających, lub półtłustych. Obecnie kremy nawilżające bazują na składnikach wiążących wodę lub tworzących okluzję, tak więc różnią się od tych kremów sprzed kilkudziesięciu lat, których rzeczywiście nie polecało się do stosowania zimą.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody