• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

sztuczne jest piękne?

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
adelajna_aa

Czasem jak patrzę na współczesny sposób dnabia o urodę, jestem przerażona. Makijaz permanentny, zastrzyki z kolagenu, botoks, kwas hialuronowy w policzkach, ustach. Takie banały jak henna czy depilacja, to już dogmat. Z czego to wynika? Jak sądzicie?

W dbaniu o siebie nie ma nic złego, o ile nie staje się obsesją...

Link Cytuj

0
yazeer

niektórzy z kolei obsesyjnie dbaja o wyglad ale uzywajac tylko i wylacznie naturalnych wspomagaczy ze tak powiem.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ale czy to naprawde dobre że na naszej twarzy nie widać wieku?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
adelajna_aa:

Trudno odpowiedzieć na to pytanie. W naszej kulturze przyjęło się uważać to co młode (wyglądające młodo) za atrakcyjne i pożądane. Zmarszczki, przebarwienia, utrata elastyczności skóry są pojmowane jako cechy negatywne, którym należy zapobiegać.

Metody, o których napisała Pani w pierwszym poście (m.in botoks, kwas hialuronowy) stają się coraz bardziej powszechne, łatwiej dostępne. Przestają byc zarezerwowane dla "gwiazd", a stają się dostępne dla wszystkich. Mozna mówić nawet o ich lansowaniu (np. poprzez reklamy).

Bardzo słusznie Pani zauważyła, że póki dbałość nie staje się obsesją nie ma w tym nic złego. Każdy ma prawo wyglądać tak jak chce.

Link Cytuj

0
ak_acja

czy te bardziej "drastyczne" (choć nie wiem, czy to odpowiednie słowo) metody nie niosą za sobą zagrożeń dla zdrowia? czy wspomniany już botoks, wstrzykiwania kolagenu, czy powiększanie biustu silikonem są oby na pewno bezpieczne?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

takie zabiegi muszą przechodzić odpowienie badania i oceny bezpieczeństwa, tak więc prawidłowo wykonane nie wiążą się z zagrożeniem dla zdrowia. (oczywiście zawsze mogą zdarzyć się ajkieś skutki uboczne, ale nie występują one na tyle często, by mówić o dużym ryzyku)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
adelajna_aa:

no pewnie, że dobrze że są zabiegi dzięki którym można ukryć wiek. A Ty byś chciała, żeby zmarszczki zdradzały ile masz lat, albo jeszcze Cię postarzały? Bo ja za nic. Fakt, że na botoks czy kolagen bym się nie zdecydowała, ale za kilka lat, jak już będę obrzydliwie bogata ;) to kto wie...

Link Cytuj

0

Obrzydliwe bogata? zabiegi typu botoks nie są aż tak drogie zalezy czy wykonuję je dermatolog czy chirurg plastyczny

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

może nie aż tak drogie, jak kiedyś, ale i tak nie na moją kieszeń. Musiałabym mieć naprawdę dużo pieniędzy, żeby wydać je na poprawę wyglądu botoksem, albo ostrzykiwaniami.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Z ciekawości wpisałam w wyszukiwarkę prównanie cen, w jakich wykonywane są teraz zabiegi z zakresu medycyny estetycznej. Trafiłam na ciekawą stronę z zestawieniami. Jeśli ktoś z Państwa miałby ochotę spojrzeć to podaję linka: www.estheticon.pl/cenniki/boto x-dysport-usuwanie-zmarszczek

Kilkając na poszczególne gabinety można sprawdzić cenniki.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja mam duża lwią zmarszczę od zawsze. Jestem za dbaniem o siebie, ale jednak kilkakrotny botoks tworzy z twarzy maskę...

Link Cytuj

0
ak_acja

Osobiście nie mam przekonania do tego typu zabiegów. Boję się nawet pobierania krwi, więc nic nie byłoby mnie w stanie zmusić, żeby dobrowolnie poddać się jakimś wstrzyknięciom. Staram się dbać o siebie, ale zwykłymi metodami: pilingi, kremy, maseczki. Kiedyś myslałam o makijażu pernamentnym, ale strach zwyciężył i się nie zdecydowałam.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
adelajna_aa:

Ja mam duża lwią zmarszczę od zawsze. Jestem za dbaniem o siebie, ale jednak kilkakrotny botoks tworzy z twarzy maskę...

W przypadku pojedynczych zmarszczek polecam regularne rozmasowywanie. Świetnie działają równieżnp.  zabiegi z wykorzystaniem fal radiowych, zabiegi złuszczające.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

To ja wkleję zdjęcie ku przestrodze, żeby nie przeholować, bo można sie od takich zabiegów uzależnić, a potem wygladać np. tak:

zdjęcie ze strony: http://www.beauty-forum.pl/powiekszanie-ust-vt1798,30.htm

bezpśredni link do zdjęcia: http://www.obmawiamy.pl/wp-content/uploads/2009/05/nieudane-operacje-plastyczne-gwiazd-zdjecia-051-425x279.jpg

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Efekt ze zdjęcia rzeczywiście nie zachwyca, ale proszę pamiętać, że zabiegi takie jak np. wstrzykiwanie kolagenu, kwasu hialuronowego, czy botoksu są zabiegami odwracalnymi (ich skutki utrzymują się określony czas) i naprawdę bardzo rzadko powodują pogorszenie zamiast poprawienia wyglądu.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ta hiszpańska księżniczka, którą teraz pokazują w telewizji z okazji jej ślubu w trochę nietypowym wieku, też może być takim przykładem że takie zabiegi uzależniają i że wcale nie muszą poprawiac wyglądu.

Link Cytuj

0
ak_acja

osobiście myślę, że nie ma co na siłę próbować się odmładzać. Lat nie cofniemy, a niektóre zabiegi spowodować mogą, że zamiast młodziej wygladać będziemy groteskowo. Oczywiście zgadzam się, że o wyglad trzeba dbać, ale zgodnie z powiedzeniem "nic na siłę"

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

a czy Pań zdaniem taką granicę co jeszcze uważamy za fajne, a co już nie, da się postawić?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Mi się wydaje, że taka granicą może być naturalność. Ale nie w sensie kosmetyki naturalnej tylko tego, że za ładne, czy fajne uważamy to co wygląda w miarę naturalnie. Np. poprawienie obrysu ust jest fajne, ale tylko wtedy gdy nie jest za ciemne, albo za duże. Czyli, gdy po prostu usta wyglądają ładnie i nie rzuca się w oczy, że były poprawiane.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Rzeczywiście. Jako kryterium można by przyjąć wspomnianą wyżej naturalność. Myślę, że dużo osób by się pod tą propozycją podpisało.

Czy jeszcze jakieś inne granice, lub wytyczne się Państwu nasuwają?

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody