• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

limity wagowe - masaż

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
adelajna_aa

mąż chciał zafundować sobie masaż. Wybrł rodzaj, którego nie pamiętam, chciał sie umówić, ale nie mógł, bo jest za duży i za ciężki. Ma 190 cm i waży 103 kg. Pani masażystka powiedziała że limit to 100 kg. Z czego to wynika? Mąż nie jest otyły, wiec chyba nie o to chodzi...

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Domyślam się, że chodzilo o masaż lomi - lomi lub masaż polinezyjski (bo przy nich rzeczywiście można natrafić na informację o przeciwwskazaniach wagowych). Ponieważ nie byłam w stanie odpowiedziec na Pani pytanie, zadzwoniłam do osób które tymi masażami zajmują się na co dzień.  Z informacji jaką przed chwilą uzyskałam dzwoniąc do Akademii Szuki Masażu (akademii organizującej kursy masażu kończące się zaświadczeniami MEN III/I) wynika, że waga nie jest przeciwwskazaniem do tych masaży.

Link Cytuj

0
ak_acja

Na czym polega taki masaż?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Lomi Lomi polega na masowaniu tkanek bardzo płynnymi ruchami, czasami łączonymi nawet z tańcem. Ma działanie relaksacyjne, i jak przeczytać można np w portalu abczdrowie.pl również lecznicze: poprawia przemianę materii, wpływa na poprawę krążenia, redukuje tkankę tłuszczową, poprawia ruchliwość i elastycznośc stawów, wpływa pozytywnie na układ limfatyczny.

Więcej na temat tego masażu przeczytać można pod poniższym linkiem:

.abczdrowie.pl/masaz-lomi-lomi

Jak wygląda taki masaż zobaczyć można na filmach w serwisie youtube:

www.youtube.com/watch ( dodane przez Solarisprojekt

lub

www.youtube.com/watch ( dodane przez AkademiamasazuMenos

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Link Cytuj

0

też bym poszedł na taki masaż  Tylko koniecznie żeby była masażystka, a nie masażysta

_lukrecjusz_ wyedytował tego posta w dniu 2011-09-24 19:51:37

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

to rzeczywiście ciakawa forma masażu, inna od tych z których zwykle korzysta się w gabinetach.

A może ktoś był na masazu Lomi - lomi i podzieli się wrażeniami?

Link Cytuj

0
yazeer
_lukrecjusz_:

też bym poszedł na taki masaż  Tylko koniecznie żeby była masażystka, a nie masażysta

hehe to oczywiste ze kazdy facet woli zeby masowala go kobieta a nie mezczyzna

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Mi tam by było wszystko jedno, czy masuje mnie pan, czy pani. Byle tylko masaż był przyjemny i relaksował.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

A czy korzystaliście Państwo z jakiś innych, ciekawych, leczniczych, przyjemnych lub w ogóle jakiś innych masaży w gabinetach masażu, kosmetycznych lub fizjoterapeutycznych?

Link Cytuj

0
ak_acja

podczas rehabilitacji korzystałam z masaży pleców. Nie mogę powiedzieć żeby należały do najprzyjemniejszych, ale chodziło o działanie, a nie przyjemności. Piszę o tym, bo nigdy wcześniej nie zdawałam sobie sprawy, że człowiek po masażu może być tak obolały.

Chętnie skorzystałabym z masażu relaksacyjnego, ale ceny mnie odstraszają.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

korzystając ze zniżek oferowanych przez portale związane z zakupami grupowymi ceny masaży stają się bardziej przystępne. Sporo jest takich ofert, więc jeśli ma Pani ochotę skorzystać - warto poszukać.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
EwaGarasinska:

A czy korzystaliście Państwo z jakiś innych, ciekawych, leczniczych, przyjemnych lub w ogóle jakiś innych masaży w gabinetach masażu, kosmetycznych lub fizjoterapeutycznych?

Ja miałam robiony masaż kamieniami, bo koleżanka sie uczyła. Powiem wam, że super sprawa.

Link Cytuj

0
ak_acja

Kasiuuulo, może napiszesz coś więcej o tym masażu?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Zanim Pani Kasiuuula opisze swoje wrażenia po masażu, zachęcam do zerknięcia w linki do filmów umieszczonych w serwisie www.youtube.pl ilustrujących przebieg masażu kamieniami:

www.youtube.com/watch

(

film umieszczony w serwisie przez Akademiamasazumenos

i drugi link: www.youtube.com/watch

(

umieszczony w serwisie przez salonwellness

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
ak_acja:

Kasiuuulo, może napiszesz coś więcej o tym masażu?

No wyglądało podobnie jak na filmikach. Najpierw masaż na samym olejku (bardzo fajny - i tylko samo głaskanie), potem masaż kończyn kamieniem, a potem jeszcze ułożenie ciepłych kamieni wzdłuż ciała i przemasowywanie krótkimi ruchami poprzecznymi.

Powiem Wam, że to było takie przyjemne, że jak wstałam z fotela to czułam się jakbym była pijana.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Zachęcam również do zadawania w tym watku pytań co do innych masaży, dzielenia się ciekawymi linkami lub opisami.

Link Cytuj

0
ak_acja

Mnie interesuje masaż bańką chińską - a konkretnie to, czy rzeczywiście jest on tak bardzo bolesny?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

odczucia mogą być dla każdej osoby inne. Często słyszę, że masaż bańką chińską bardzo boli, ale "da się wytrzymać" i efekty są rewelacyjne. Szczególną uwagę proszę zachować przy skórach płytko unaczynionych - czasami klientki robiące taki masaż w domu skarżyły się na powstawanie wybroczyn.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
ak_acja:

Mnie interesuje masaż bańką chińską - a konkretnie to, czy rzeczywiście jest on tak bardzo bolesny?

Boli, ale to jest taki fajny rodzaj bólu. Czujesz jak Ci cellulit wyciąga.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody