• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

farbowanie włosów - sposoby

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

Dziewczyny jak farbujecie włosy w domu, tak jak już potem siedzicie z farbą na głowie, to jak zabezpieczacie włosy, żeby Wam nie poplamiły ubrania i szyi?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Farbuję się bez bluzki, w starej bieliźnie i z pieluchą tetrową na ramionach:).

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Po nałożeniu farby wygodnie jest złapać włosy "kleszczem" (spinką), lub nałożyć foliowy czepek.

Link Cytuj

0
ak_acja

ja przeznaczyłam jeden ze starych ręczników własnie na cele farbowania włosów. Po nałożeniu farby włosy owijam zrywką, a następnie ręcznikiem.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jakich farb używacie? Zdarzyły Wam się na jakąś farbę uczulenia?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

osobiście używam farb z Loreala i jestem zadowolona. Do tej pory uczulenia mi się nie zdarzyły.

Link Cytuj

0
yazeer

a czy faceci farbuja wlosy? oczywiscie oprocz panow ktorzy nie moga pogodzic sie ze swoja siwizna. ja nigdy nie farbowalem z czego jestem niezmiernie zadowolony :P

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
yazeer:

a czy faceci farbuja wlosy? oczywiscie oprocz panow ktorzy nie moga pogodzic sie ze swoja siwizna. ja nigdy nie farbowalem z czego jestem niezmiernie zadowolony :P

Tak, są Panowie, którzy farbują włosy. Co ciekawe, nie tylko ze względu na chęć ukrycia siwizny, ale również dlatego, żeby wyglądać młodziej, modniej, atrakcyjniej. Oprócz tego warto zwrócić uwagę na to, że wielu młodych chłopaków korzysta ze zmywalnych farb do włosów np. przed koncertami, lub muzycznymi festiwalami - gdy chcą na jedną imprezkę wygladać po prostu inaczej.

Nie wiem, jak duży procent mężczyzn korzysta z takich zabiegów ( o to warto podpytać by kogoś z branży fryzjerskiej). W tej chwili nie mogę skojarzyć również dostępnej powszechnie (czyli w drogeriach, marketach) marki, czy firmy oferującej typowe farby do włosów dla mężczyzn, ale postaram się na to zwrócić uwagę.

Panów zainteresowanych tematem zachęcam do zerknięcia do artylułu zamieszczonego na stronie www.webshock. com. pl:  www.webshock.com.pl/farby-do-w losow-dla-mezczyzn/

Gdyby któryś z Panów po przeczytaniu artykułu, lub niniejszego postu chciał zafarbować włosy przypominam o konieczności dokładnego zapoznania się z ulotką i wykonania próby uczuleniowej.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

u mnie ani tata, ani brat, ani chłopak nie farbują. Nie znam chyba żadnego mężczyzny, który farbuje włosy. No albo się do tego nie przyznają.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Na pewno mężczyźnie trudniej się przyznac do farbowania włosów, niż kobiecie.Pewnie wynika to z mniejszej popularności takich zabiegów u mężczyzn.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Mieszacie samodzielnie w domu różne kolory farb? Czy wolicie raczej nie ryzykować?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska
adelajna_aa:

Mieszacie samodzielnie w domu różne kolory farb? Czy wolicie raczej nie ryzykować?

Zdecydowanie wolę nie ryzykować. Kupuję gotową farbę i postępuję wg instrukcji. Nie przyszło mi nawet do głowy, że można mieszać kolory. A Panie tak robicie?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
adelajna_aa:

ja nie mieszam. staram się kupować od razu taki odcień, który będzie u mnie dobrze wyglądał. Oczywiście nie zawsze się udaje ;)

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

jakich farb używacie? Zdarzyły Wam się na jakąś farbę uczulenia?

Ostatnio farbowałam farbą z Garniera. Uczuleń na farby do włosów nie mam. farbuję regularnie, około raz w miesiącu i co jakiś czas zmieniam farbę.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja tez sie boję mieszać.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

jakie rodzaje farb do włosów Panie wybieracie? szamponetki, farby trwałe, farby zmywalne, płukanki, farby ziołowe?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Kiedy farbowałam włosy, stawiałam na farby trwałe. Tylko one daja kolor porównywalny z tym na opakowaniu.

Link Cytuj

0
ak_acja
EwaGarasinska:

jakie rodzaje farb do włosów Panie wybieracie? szamponetki, farby trwałe, farby zmywalne, płukanki, farby ziołowe?

Zdecydowanie te trwałe. Inne nie pokrywają mi siwych włosów.

Link Cytuj

0

mi farbuje kolezanka ktura jest fryzjerkom jak mi farbuje cale wlosy to zaklada peleryne foliowom a le jak rozjasnia mi silnym rozjasniaczem to zaklada mi czepek foliowy teras mam blond wlosy ale farbuje na wisnie czerwonom

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja tez wybieram farby trwałe. Z szamponetki kolor nigdy nie wyjdzie tak, jak by się chciało. Zresza musi być jakiś powód dla którego nie sięgają po ntakie produkty fryzjerzy.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody