• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

kosmetyki botox like

(obserwuj)
_kasiuuula_

na jakiej zasadzie działają?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

najczęściej ich działanie opiera się na hamowaniu neuroprzekaźników odpowiedzialnych za skurcze mięśni.

Najczęściej stosowaną substancją w tych preparatach jest heksapeptyd o nazwie Argireline.

Nie ma zbyt wielu badań dotyczących skuteczności, ale jak przeczytać można na stronie www.smartskincare.com

w badaniach, których wyniki opublikowano w International Journal of Cosmetic Science po 30 dniach stosowania argireliny w stężeniu 10% uzyskano spłycenie zmarszczek do 30%

link do artykułu tutaj: www.smartskincare.com/treatmen ts/topical/acetylhexapeptide.h tml

http://www.smartskincare.com/treatments/topical/acetylhexapeptide.html

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A jakie są działania nieporządane?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

W przypadku gotowych kosmetyków skutków ubocznych raczej się nie obeserwuje (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Szczegółowe badania i testy jakim są poddawane powinny właśnie wykluczyć możliwość wystąpienia skutków ubocznych). Oczywiście może dojśc do uczulenia na któryś ze składników preparatu, bo tego wykluczyć się nie da.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a orientuje się Pani jakie jest stężenia argireliny w kremach? też 10% jak w tych badaniach?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Producenci nie mają obowiązku podawać stężenia składników na opakowaniach kosmetyków - tak więc trudno będzie tego się dowiedzieć. Ponieważ jestem w tej chwili poza domem nie mam nawet jak sprawdzić w literaturze, czy gdzieś nie są podane przykłady preparatów ze stężeniami. Na google udało mi się znaleźć jedynie opis jednego kremu z podanym stężeniem (własnie 10%) - www.janson-beckett.pl/inf_top/ aktualnosci/8 .

Link Cytuj

0
ak_acja

a jak z cenami takich kremów botoksopodobnych i czy można je stosować na okolicę oczu?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Oczywiście są kremy typu "botox like" również do okolic oczu. A ceny od kilkudziesięciu złotych. Warto zerknąć w google i porównać ceny.

Link Cytuj

0

Pani Ewo, mam pytanie. Co sądzi Pani o botoksie działającym zapobiegawczo? Mam 38 lat i zmarszczkę mimiczną między brwiami. Na razie nie jest bardzo widoczna, tylko delikatnie zarysowana. Ale wiem, że kiedy pracuje na komputerze lub czytam (a to wiele godzin codziennie) marszczę czoło i wtedy jest bardzo widoczna. Kosmetyczka powiedziała mi, że mogę zrobić na tę zmarszczkę botoks zapobiegawczo- dzięki niemu nie będzie się pogłębiac. Akurat finansowo mogę sobie na taki zabieg pozwolić, nawet jesli zajdzie a pewnie tak? konieczność powtarzania cyklicznie. Tylko boję się, aby nie uzysykać twarzy maski, nienaturalnego wyglądu. Co Pani o tym sądzi, czy to dobry pomysł? Pzdr

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Pani Mirko, jeśli chodzi o profilaktykę to botox daje bardzo fajne efekty. Unieczynniając mięsień wyłącza go z "pracy", dzięki czemu już powstałe zmarszczki ulegają rozluźnieniu, a nowe zmarszki mimiczne (w danym miejscu) nie mają możliwości się tworzyć. Ponieważ sama nie zajmuję się wstrzykiwaniami botoksu (tym zajmują się lekarze) radziłabym dokładnie o wszystko dowiedzieć się w gabinecie. (kiedyś czytałam, że zdarza się, że funkcję wyłączonego mięśnia mogą przejmować mięśnie sąsiednie, więc na pewno o to warto spytać kogoś, kto takie zabiegi wykonuje). Przy pojedynczym zabiegu z botoksem, który nie jest łączony z innymi zabiegami efektu maski raczej nie trzeba się obawiać - tym bardziej, że zabiegi te nie są już żadną nowością i lekarze wykonują je naprawdę często.

Innym rozwiązaniem, by pozbyć się zmarszczki może być jej wypełnienie kwasem hialuronowym. Jeśli zmarszczka, jest tak jak Pani pisze mało widoczna można również spróbować pozbyć się jej w drodze masaży, złuszczań, laserów biostymulujących.

Link Cytuj

0
ak_acja

proszę mi doradzić

ponieważ nie stać mnie na korzystanie z zabiegów przeciwzmarszczkowych w gabinecie kosmetycznym, w jaki sposób mogę walczyć ze zmarszczkami tanim kosztem, w warunkach domowych?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

za pomocą odpowiedniej ochrony skóry, odpowiednich kosmetyków (kremy, maseczki, serum, peelingi) oraz za pomocą masażu twarzy. Proszę dbać o odpowiednie nawilżenie skóry, prawidłowie odżywianie, dostarczanie antyutleniaczy.

Niestety domowe sposoby nie są tak skuteczne jak zabiegi gabinetowe, ale na pewno warto ich spróbować.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody