• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

dekolt, biust

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
ak_acja

Jakich kosmetyków używać, żeby ładnie wyglądały i nie starzały się tak szybko?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja ostanio pokochałam serię Slime extreme

http://www.eveline.com.pl/product/id/1289.SLIM_EXTREME_3D_Superskoncentrowane_serum_modeluj%C4%85ce_do_biustu_PUSH-UP.html

używam do mojego biustu po ciąży i karmieniu oraz do dekoltu. Jestem zadowolona. Kosztuje 15-20 zł

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

jeśli chodzi o dekolt to tutaj przyda się nawilżenie, odżywienie i oczywiście, jeśli potrzeba - kosmetyki o działaniu regenerującym. Można trafić na kosmetyki przeznaczoone typowo do pielęgnacji dekoltu, ale można również stosować balsamy do ciała, lub kremy. Ważne, by pamiętać również o ochronie dekoltu przezd promieniami UV.

Jeśli chodzi o biust, to już moja poprzednicza jeden preparat poleciła. Ja polecić mogę jeszcze preparaty do biustu z Bielendy i ATW. Zachęcam też do wypróbowania maseczki na biust z Dermiki.

Jeśli chciałaby Pani poznac opinie również o innych preparatach, proszę zerknąć na stronę polki.pl. Pod podanym linkiem znajdzie Pani testy kiku preparatów do pielegnacji biustu. polki.pl/uroda_testy_kosmetyko w_galeria.html

http://polki.pl/uroda_testy_kosmetykow_galeria.html?galg_id=10004945&ph_center_01_page_no=4#galery_place

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Wrócę jeszcze do tego wątku, bo w swojej odpowiedzi pominęłam dość istotną kwestię - mianowicie oczyszczania skóry: często puder lub podkład nakładamy również na szyję, tak więc koniecznie trzeba pamiętać, by podczas wieczornego demakijażu nie pominąć i tych partii ciała. Bardzo dobrze sprawdzi się tutaj to samo mleczko co do zmywania makijażu z twarzy. Warto również co jakiś czas wykonać peeling i dekoltu i biustu (przy czym omijamy brodawki)

Proszę pamiętać też, że na wygląd biustu wpływa nasza sylwetka i stan aparatu mięśniowego. Tak więc starajmy się nie garbić. I regularnie wykonujmy podstawowe ćwiczenia na biust.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no właśnie, a jakie znacie takie ćwiczenia na biust? i robicie regularnie?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jak mi się przypomni;). ale staram się pamiętać.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Ćwiczeń na biust jest sporo. Niektóre z nich są bardzo proste.

Tutaj podaję linka do ćwiczeń polecanych przez serwis polki.pl : polki.pl/fitness_odchudzanie_g aleria.html

Opis ćwiczeń znaleźć można też np. w serwisie www.wdzięk.info : wdziek.info/cwiczenia_na_ladny _biust.html

Link Cytuj

0
bellis10

czy jesli biust jest duży i juz mało jędrny to takie ćwiczenia tez mogą pomóc?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Jeśli chodzi o ćwiczenia to maja one największy wpływ ma mięśnie podtrzymujące biust. Powodują, że biust jest ładniej wyeksponowany (uniesiony). Dlatego, żeby efekt był najlepszy należy równocześnie stosować kosmetyki ujędrniające i ćwiczenia.

Link Cytuj

0
ak_acja

Na dekoldzie pojawiły mi się drobne przebarwienia. Właściwie są już od dłuższego czasu. Czy da się ich pozbyć?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

teraz latem to za dużo nie zdziałasz, bo na przebarwienia fajne są np. kwasy owocowe i mikrodermabrazja, ale teraz się tych zabiegów nie robi.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Oczywiście istnieją kosmetyczne metody walki z przebarwieniami. Kwasy i mikrodermabrazja, o których wspomniała moja poprzedniczka jak najbardzej do nich należą, ale jak słusznie zauważyła, zabiegów tych latem się raczej nie poleca. Dobre efekty przynoszą kosmetyki na bazie arbutyny i hydrochinonu (przy czym z tym drugim ostrożnie), dobrze sprawdzają się również zabiegi "giga white". Z domowych sposobów można spróbować okładów z ogórka lub rumianku. Warto rówież ustalić przyczyę przebarwień - jeśli są spowodowane zaburzeniami hormonalnymi wyżej wymieione metody mogą nie przynieść trwałego efektu.

Link Cytuj

0
ak_acja

Mam gdzieś jeszcze reszttkę kremu do rąk na przebarwienia. Myśli Pani, że mogę spróbować stosować go na dekolt?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Jeśli kremu jest resztka, to raczej nie można się spodziewać, żeby zadziałał. Efekty w przypadku kremów na przebarwienia najczęściej zauważalne są po zużyciu 1, lub nawet 2 opakowań preparatu. Jeśli natomiast pytała Pani w znaczeniu - czy nie zaszkodzi - to o ile nie jest to krem zawierający składniki silnie złuszczające to moim zdaniem nie powinien zaszkodzić. Spotkać można nawet specjalne kremy do rąk i ciała.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Jeszcze możesz chyba spróbować cosmelanu.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

To bardzo skuteczna metoda. Póki co wykonywana głównie przez lekarzy (choć powoli już wchodzi również do gabinetów kosmetycznych). Do tanich nie należy, ale opinie zbiera świetne.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja na forum czytałam, że u nas za krem z Cosmelanu zapłacić trzeba nawet przeszło 1000zł, a podobno za granicą jak się kupi i przeliczy na zł to wychodzi około 250zł.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Niestety nie mam pojęcia jakie ceny ma Cosmelan za granicą. Nie wydaje mi się, by przebitka była aż tak duża, ale wszystko jest możliwe.

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

Ja na forum czytałam, że u nas za krem z Cosmelanu zapłacić trzeba nawet przeszło 1000zł, a podobno za granicą jak się kupi i przeliczy na zł to wychodzi około 250zł.

To jednak ceny zdecydowanie nie na moją kieszeń. Nie jestem w stanie tyle wydać na preparat do walki z przebarwieniami, choćby nawet miał być skuteczny.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Dlatego  na początek proponuję spróbować metod o których wspominałam wyżej. Cosmelan zapewne z czasem zacznie tanieć, tak więc jeśli inne metody nie okażą się efektywne być może wówczas zabieg ten będzie już w bardziej przystępnych cenach. Póki co proszę pamiętać o dokładnej fotoprotekcji.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody