• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

serum na porost brwi

(obserwuj)
_kasiuuula_

Podobno istnieje coś takiego. Słyszał ktoś z was o tym? to chodzi o olejek rycynowy, czy rpojawiło się coś nowego o czym nie wiem?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Owszem, coś takiego niedawno rzuciło mi się w oczy (niestety, nie sam produkt, a wzmianka w prasie). Postaram się w ciągu kilku dni znaleźć jakieś bardziej szczegółowe informacje.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

zaczęłam od wyszukiwarki. Google podpowiada, że istnieja takie preparaty jak Rapidlash, czy La Science Volumising Lash Treatment - powodujące wzrost brwi i rzęs. Kiedyś wspominałam również o Latisse. O tym ostatnim przeczytać można w serwisie biotechnologia.pl (w artykule podającym jako źródlo cosmetics & toiletries) . a Tutaj link bezposrednio do artykułu: biotechnologia.pl/biotechnolog ia-portal/info/kosmetologia/23 _aktualnosci/2975,latisse_nowy _produkt_firmy_allergan_inc.ht ml

Jeśli chodzi o Latisse to rzeczywiście cieszy się świetnymi opiniami.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a gdzie takie preparaty można kupić?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

myślę, że najłatwiej będzie je dostać przez internet np. na allegro. Nie wiem, czy drogerie prowadzą ich sprzedaż.

Link Cytuj

0
ark0

jeśli chodzi o Rapid Lash to szczerze polecam

wzmaga nie tylko porost brwi, ale też niewiarygodny porost rzęs

do kupienia tutaj

http://www.salonsunspa.pl/menu/kosmetyka/rapid-lash-serum-na-porost-rzes/67/

Link Cytuj

0
ak_acja

Ja z kolei chciałabym spytać o rzecz odwrotną - czy jest jakiś preparat, który powodowałby, że brwi przestają odrastać? Bardzo nie lubię wyrywania brwi, a podrównywać włoski muszę praktycznie co 2 tygodnie. Jest to dla mnie bolesne i chętnie zrobiłabym coś, żeby jak najrzadziej depilować brwi.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

są preparaty opóźniające odrost włosów. Jeśli chodzi o ich skuteczność są różne opinie. Wystepują w formie lotionów, balsamów, żeli, ampułek. Dostać je można w większości gabinetów kosmetycznych.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ja mam taki preparat opóźniający odrost włosów po depilacji, ale nóg. Coś tam daje, ale nie aż tyle żebym mogła depilować nogi rzadziej niż co miesiąc.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

stosując preparaty opózniające odrost włosów warto sprawdzić jak dokładnie producent zaleca je stosować. Większośc takich preparatów stosować można codziennie, lub co kilka dni, a nie tylko bezpośrednio po depilacji.

Link Cytuj

0
ak_acja
EwaGarasinska:

są preparaty opóźniające odrost włosów. Jeśli chodzi o ich skuteczność są różne opinie. Wystepują w formie lotionów, balsamów, żeli, ampułek. Dostać je można w większości gabinetów kosmetycznych.

Mogłabym prosić o podanie nazw takich kosmetyków i orientacyjnych cen?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

taki balsam opóźniający odrost włosów na pewno ma w ofercie firma Clarena (cena ok. 50zł).

Tańszy jest balsam po depilacji opóźniający odrost włosów z firmy Soraya (od 11 zł w sklepach internetowych) i balsam łagodzący po depilacji, zawierający składniki opóźniajace drost włosów firmy Joanna (poniżej 10zł)

Ciekawy wydaje się preparat (krem) firmy Bioxet, który zmniejsza porost włosów na twarzy. Ponieważ sama nie znam tego preparatu podaję linka, gdzie przeczytać można nieco więcej o tym kremie: www.i-apteka.pl/product-pol-27 902-BIOXET-krem-do-twarzy-cera -normalna-i-sucha-100ml.html

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
EwaGarasinska:

Ciekawy wydaje się preparat (krem) firmy Bioxet, który zmniejsza porost włosów na twarzy. Ponieważ sama nie znam tego preparatu podaję linka, gdzie przeczytać można nieco więcej o tym kremie: www.i-apteka.pl/product-pol-27 902-BIOXET-krem-do-twarzy-cera -normalna-i-sucha-100ml.html

Wie ktoś jak ze skutecznością tego kremu???, bo na stronce pisze "Powtarzać nakładanie kremu codziennie wieczorem przed snem(lub dwa razy dziennie), dopóki włosy nie osiągną długości nadającej się do ponownego usunięcia."

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Co do skuteczności niestety nie mogę się wypowiedzieć. Na podanej stronie nie wyszczególniono nawet niestety co zawiera w składzie. Jeśli jest Pani zainteresowana proponuję spytać w aptece. Może tam będzie można dowiedzieć się czegoś więcej.

Link Cytuj

0
ak_acja
EwaGarasinska:

balsam po depilacji opóźniający odrost włosów z firmy Soraya (od 11 zł w sklepach internetowych) i balsam łagodzący po depilacji, zawierający składniki opóźniajace drost włosów firmy Joanna (poniżej 10zł)

Czy nadają się te balsamy do stosowania na twarz (konkretnie brwi)?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Niestety nie mam ulotek tych prepartów, tak więc nie wiem, czy producenci nie zastrzegają gdzieś, by nie były stosowane na twarz. Proszę pamiętać, żeby zawsze przed pierwszym użyciem wykonać próbę uczuleniową.

Link Cytuj

0
ak_acja
EwaGarasinska:

Niestety nie mam ulotek tych prepartów, tak więc nie wiem, czy producenci nie zastrzegają gdzieś, by nie były stosowane na twarz. Proszę pamiętać, żeby zawsze przed pierwszym użyciem wykonać próbę uczuleniową.

aż tak często uczulają?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Nie, nie, nie chodzi o to, że tak często uczulają, ale o to, że uczulenia mogą się zdarzyć.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody