• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

przygotowanie skóry na wiosnę i lato

(obserwuj)
EwaGarasinska

Po zimie cera z reguły jest zmęczona, pozbawiona blasku, często przesuszona. By dobrze wygladała wiosną i latem trzeba szczególnie o nią zadbać. Czy podjęli już Państwo jakieś działania, mające poprawić stan cery?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

mycie ostrą myjką i żele antycellulitowe. Na twarz na razie brakuje czasu. Ale może uda mi się skorzystać z kilju zabiegów mikro zanim się słonecznie zrobi :)

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja zaczełam dziłaś od wnętrza - owoce i warzywa, poza tym dużo piję.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

a czy planujecie Panie skorzystać z jakiś zabiegów gabinetowych w ramach przygotowań do lata?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja bym chciała serię mikrodermabrazji :)

o i jakiś zabiegi na wyszczuplenie.

Ale raczej nie planuję tego. U mnie w gabinecie ciagle są jakieś klientki, więc nie ma szans, żebym skorzystała. A żeby gdzie indziej iść to nie mam kasy :(

Link Cytuj

0
ak_acja

jeśli chodzi o lato to z pewnością skuszę się na hennę na rzęsy. Kiedyś nawet nie spodziewałam się, że to taka wygoda.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Tak, rzeczywiście henna zamiast tuszu to bardzo duże ułatwienie.

Proszę pamiętać, że jeśli henna robiona jest rzadko (rzadziej niż raz na pół roku) około 48 godzin przed farbowaniem należy zrobić test uczuleniowy.

Link Cytuj

0
ak_acja

Zbyt często nie robię, ale pół roku na pewno nie minęło.

A Pani jakie zabiegi w ramach przygotowania do lata by proponowała?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

przede wszystkim zabiegi dobrane do aktualnego problemu skóry:

peelingi lub głębsze złuszczania w przypadku utraty kolorytu skóry, zmarszczek, pogrubienia skóry

maski witaminowe, nawilżające, regenerujące, oczyszczające

zabiegi dotleniające, dostarczające składników wychwytujących wolne rodniki

w razie konieczności zabiegi na ciało: antycellulitowe, ujędrniające, wyszczuplające.

Właściwie każdy zabieg, by przyniósł oczekiwane efekty musi być powtarzany, tak więc jeśli zależy nam na gładkiej i pięknej skórze latem - już teraz trzeba zacząć o to dbać.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

na większości maseczek pisze, aby nakładac raz na tydzień. max 2. Ale chodzi o ddana konkretną maseczkę, a jak czesto mozna robić maseczki w ogóle? np. każdego dnia inną?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

nie, przede wszystkim nie ma sensu wykonywać masek codzinnie - chyba że skóra ewidentnie tego potrzebuje - czasami podrażniona skóra wymaga nałożenia maski łagodzącej przez kilka kolejnych dni.

Maski sinie działające stosowana zbyt często i nie dobrane odpowiednio do problemu mogą spowodować nawet nasilenie zmian - przeciążenie skóry.

Najlepiej maseczkę stosować co 3-7 dni. A jeszcze lepej -jeśli ma pomóc na konkretny problem -doradzić się w gabinecie kosmetycznym.

Jeśli chodzi o jakąś konkretną maskę - proszę podać jej skład (INCI) oraz opisać szczegółowo swoją cerę - postaram się doradzić jak często należy ją stosować, by osiągnąć najlepszy efekt.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody