• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

co myślicie o nitkowaniu?

(obserwuj)
_kasiuuula_

To dosyć nowa metoda depilacji. Spotkałyście się z nią? polega na wyrywaniau włosków nicią.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Myślę, że ma szanse stać się bardzo popularna. Świetnie nadaje się dla alergików, osób z wrażliwą skórą.

Link Cytuj

0
ak_acja

Nie słyszłam o tej metodzie, nic ponadto, że istnieje. Chętnie dowiem się więcej.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

To metoda w pełni naturalna, wywodząca się o ile się nie mylę z Bliskiego Wschodu. Podobno po dzis dzień w krajach arabskich kobiety w ten sposób wyskubują sobie niepotrzebne włoski. Metoda polega na usuwaniu włosów za pomocą specjalnie zaplecionej bawełnianej nici. Wbrew pozorom jest szybka, i właściwie bezbolesna. Wymaga jednak od osoby wykonującej wprawy i oczywiście precyzji. Zachęcam do zobaczenia filmiku na ten temat. Na serwisie youtube umieściła go użytkowniczka o nicku Eily311. Niestety jest w angielskiej wersji językowej (ale wszystko pokazane jest tak dokładnie i jasno, że nawet bez najomości języka mozna zrozumieć o co chodzi). Do tej pory nie natrafiłam na żaden filmik o nitkowaniu w języku polskim (u nas metoda ta wciąz jest mało rozpowszechniona)

www.youtube.com/watch

Proszę pamietać, że do zabiegu potrzebna jest specjalna nić, tak więc lepiej nie próbować samemu z nitkami domowymi, bo można uszkodzic naskórek.

Link Cytuj

0
ak_acja

Wydaje mi się, że to jednak musi być bardzo bolesne.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no właśnie wszędzie pisze, że nie boli. Ja już sama nie wiem. A gdyby rzeczywiście nie bolało, to byście się na takie zabiegi decydowały?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

To ciekawa metoda, więc myślę, że naprawdę warta wypróbowania.

Link Cytuj

0
bellis10

a drogie to i ile czasu zajmuje taki zabieg?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Zabieg, jeśli chodzi o brwi nie jest czasochłonny (do 20 minut, jeśli osoba wykonująca ma wprawę). Jeśli chodzi o ceny, to z powodu tego, że jest to nowość trudno wyznaczyć średnią. Wspomagając się google znalazłam ofertę gabinetu w Poznaniu, gdzie nitkowanie brwi wykonać można od 15zł (dla porównania - depilacja pęsetką - od 10zł).

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

No własnie prawie w żadnym gabinecie jej nie ma. I teraz się zatsanawiam, czy dlatego, że się nie podoba, czy może dlatego, że szkolenia są drogie, a zabiegi dość tanie?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Ja myślę, że dlatego, że póki co nitkowanie to jeszcze mało znana metoda. Osób przeszkolonych w wykonywaniu nitkowania jest niewiele. Myślę, że mając wprawę w wykonywaniu tego zabiegu nie będzie trudno przekonać do niego klientki.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

czyli myśli Pani, że warto się tego nauczyć?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Myślę, że wszystkiego warto się nauczyć. Nigdy nie wiadomo, co nam się później przyda. Dodatkowe umiejętności zawsze są dużym atutem na rynku pracy.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

No też tak myślę, tylko, że ten koszt szkolenia troche duży :(

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

A może warto porozmawiac z pracodawcą? Może dofinansuje część szkolenia z nitkowania? W końcu poszerzyło by to również ofertę wykonywanych zabiegów

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody