• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak pozbyć się łupieżu?

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
marpry

w jaki sposób najlepiej i najszybciej się go pozbyć?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

jeśli chodzi o łupież suchy (czyli złuszczające się i osypujące fragmenty naskórka) najłatwiejszą i najszybszą metodą jest zastosowanie szamponów lub płukanek przeciwłupieżowych. W przypadku łupieżu tłustego, gdy szampony nie pomagają warto udać się do dermatologa, który zaleci dokładniejsze leczenie (m.in regulujące pracę gruczołów łojowych).

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

bardzo dobry jest Nizoral.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

owszem, bardzo dużo osób go sobie chwali - tym bardziej, że można go kupić w pojedynczych saszetkach, dzięki czemu można się przekonać, czy się sprawdza.

Link Cytuj

0
ak_acja

Widziałam reklamę szamponu przeciwłupieżowego Syoss. Może ten warto wypróbować, bo z tego co słyszałam to dobra firma.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

oczywiście można spróbować. Ja osobiście nie znam tego szamponu, ani jego składu, więc ciężko mi coś więcej na ten temat powiedzieć. Co do samej firmy, to rzeczywiście opinie ma dobre.

Link Cytuj

0
marpry

Na pewno będę próbował w/w szamponów , ale znajomi mi podpowiadali abym spłukiwał włosy octem rozcieńczonym wodą . czy to pomoże ?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

woda z octem jako płukanka w przypadku łupieżu znana jest od bardzo dawna. Obecnie, kiedy na rynku jest tak wiele dobrych środków przeciwłupieżowych już raczej zapomniana. A szkoda, bo nie tylko pozwala uporać się z łupieżem, ale chroni kolor włosów i zapewnia ich połysk.

Link Cytuj

0
marpry

Witam ponownie, Załatwiłem gada Nizoralem. Na tą chwilę jest dobrze. Jak długo można stosować nizoral?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Najczęściej poleca się stosowanie Nizoralu przez 2-4 tygodnie (przy myciu głowy co ok 3 dni)

Link Cytuj

0
ak_acja

czy strupki na głowie mogą byc konsekwencją łupieżu? Łupiezu jako takiego nie mam, jednak od jakiegoś czasu czuję szczególnie z tyłu głowy lekki świąd, a pod palcami pojedyncze strupki.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Proszę spróbować zmiany szamponu (np. na Nizoral, szampon z selenem). Jeśli to nie pomoże zostaje wizyta u specjalisty, ponieważ objawy o jakich Pani pisze mogą świadzyć o łupieżu tłustym (tutaj łuski nie osypują się w formie białych drobinek, a "przyklejają się" do skóry głowy. Może towarzyszyć świąd.

Link Cytuj

0

nie ma lepszego szamponu niż Nizoral na łupież. Ja dużo próbowałem i dopiero po tym łupież minął.

Link Cytuj

0
ak_acja

A czy ktoś może polecić szampon przeciwłupieżowy podobny w działaniu do Nizoralu ale tańszy?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Myślę, że najlepiej spytać w aptece. Pewnie coś się wybierze.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
ak_acja:

A czy ktoś może polecić szampon przeciwłupieżowy podobny w działaniu do Nizoralu ale tańszy?

te lepsze wszystkie mają podobną cenę. Ja ostatnio chciałam kupić w saszetce i ze wszystkich firm wychodziła saszetka mniej więcej po 3 zł. Z Nizoralu też.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

to muszę przyznać, że jestem zaskoczona, bo myślałam, że ceny tych szamponów są bardziej zróżnicowane. tym bardziej, że na rynku jest ich sporo.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

dziewczyny, a jak myjecie włosy Nizoralem to zużywacie na jedno mycie całą saszetkę, czy pół?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jeszcze do łupieżu - mojej kumpeli lekarka na taki naprawdę okropnie nasilony łupież poleciła szmpon Polytar. Smierdzi okropnie, ale kumpela mówi, że 2 razy umyła włosy i miała o połowe mniej łupieżu. Jest tanszy niż Nizoral.

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

jeszcze do łupieżu - mojej kumpeli lekarka na taki naprawdę okropnie nasilony łupież poleciła szmpon Polytar. Smierdzi okropnie, ale kumpela mówi, że 2 razy umyła włosy i miała o połowe mniej łupieżu. Jest tanszy niż Nizoral.

Można go kupić bez recepty?

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody