• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

makijaż

(obserwuj)
1  |  2  |  3  |  4   ... z  6   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

Ponieważ pytania o makijaż pojawiają się na naszym forum dość często pozwalam sobie przekleić ten temat do góry. Mam nadzieję, że będzie nam służył do wymiany szybkich pytań i odpowiedzi.

w jakim wieku zaczęłyście się malować?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Za wcześnie. Miałam chyba 14 lat. Ale to był kótki okres. Potem dośc długo sie nie malowałam.

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2010-08-19 10:18:54

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

właściwie granica wieku od którego młode dziewczyny zaczynają się malować znacznie się obniżyła. Dzisiaj już nie tylko gimnazjalistki, ale również nawet dziewczynki ze szkół podstawowych mają własne kosmetyki, malują rzęsy itp. Oczywiście moim zdaniem jest to za wcześnie.

A jeśli chodzi o pytanie - ja zaczęłam się malować w liceum, choć nie robiłam tego codziennie, a raczej okazyjnie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

pytam, bo mama koleżanki mnie prosiła, żebym pomalowała jej młodszą córkę, a ona idzie teraz do 2 klasy gimnazjum. To ma być makijaż na jakieś przyjęcie - już nie pamiętam, czy ślubne, czy chrzciny i właściwie to nie wiem jak ją pomalować. Bo urodę to ona ma jeszcze typowo dziecięcą. I właściwieto nie wiem, czy nie odmówić.

Link Cytuj

0
bellis10

Zaczęłam sie malować bardzo pózno, chyba w końowych klasach liceum. Dziś maluje sie  nie zawsze. Do pracy delikatny makijaż i to wszystko.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

najważniejsze jest to, by w makijazu czuć sie dobrze. Same najlepiej wiemy, czy jest nam potrzebny na co dzień, czy nie. 

Co do malowania dziewczynki w wieku gimnazjalnym należy zaopatrzyć się w specjalne kosmetyki dla nastolatek. Co do samego wykonania ograniczyłabym się do nałożenia podkładu wyrównującego kolor, zrobieniu delikatnych kresek na powiekach i ewentualnie nałożenia tuszu.

Link Cytuj

0
yazeer

właśnie też zauważyłem na ulicach coraz młodsze dziewczyny a może raczej dziewczynki w pełnym makijażu którego nawet nie robi sobie moja dziewczyna która stawia na naturalność.. nie wiem czemu to ma służyć, chyba postarzaniu się i robieniu z siebie kogoś dorosłego..?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

myślę, że to pytanie byłoby dobrze zadać również naszej pani ekspert  na forum psychologia na co dzień, bo rzeczywiście jest to obecnie bardzo częste zjawisko. Zgadzam się z Panem, że jedną z przyczyn może być chęć wydawania się dojrzalszą. Czy jest to jednak jedyna przyczyna ciężko powiedzieć. Stawiałabym również tutaj na chęć nie odróżniania się od grupy. Czasopisma dla nastolatek promują kosmetyki, co zapewne młodym dziewczynom wydaje się ważne. (mnie zastanawia też to, co o tym wszystkim myślą ich rodzice).

Link Cytuj

0

chciałabym się doradzić o zasady dobierania podkładu. Czym się kierować przy zakupie?

Link Cytuj

0

chciałabym się doradzić o zasady dobierania podkładu. Czym się kierować przy zakupie?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

przede wszystkim rodzajem cery, odcieniem karnacji, konsystencją oraz zawartością filtrów UV. Podkład musi być dobrze dobrany kolorystycznie i pod względem krycia, gdyż nieodpowiedni sprawi, że twarz będzie wyblądała jak maska.  Musi również być odpowiedni dla danego typu cery - dla skóry tłustej warto wybrać podkłady beztłuszczowe, dla skóry suchej wzbogacone dodatkowo o składniki nawilżające.

Link Cytuj

0
ak_acja

a z jakich firm poleca Pani podkłady? również mam problem z wyborem dobrego podkładu.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Bardzo wiele firm ma świetne podkłady, tak więc myślę, że najlepiej dobrać podkład metodą prób i błędów. Warto poprosić o kilka próbek w drogerii lub perfumerii i sprawdzić, który najbardziej Pani spasuje.

Ja osobiście bardzo chwalę sobie podkłady Clareny, Avonu, Revlona, Clinique, Inglota, Gosha, Loreala. Ale podkład pasujący jednej osobie, nie koniecznie musi pasować drugiej, tak więc proszę wypróbować i inne.

Link Cytuj

0
ak_acja

a który z pudrów lepiej nadaje się do codziennego użytku?  sypki, czy prasowany?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Prasowany wydaje mi się być wygodniejszy w codziennym użyciu. Zajmuje mniej miejsca w torebce, z reguły ma dołączoną gąbeczkę. Puder sypki wymaga zastosowania pędzla, co nie dla każdego jest dogodne. Można również zastosować rozwiązanie podwójne - w domu puder sypki (który osobiście preferuję), a do ewentualnego poprawienia makijażu w pracy puder prasowany.

Link Cytuj

0

w modzie w tym sezonie obowiązywać ma krwista czerwień czy obowiązuje to też w makijażu ?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

jak najbardziej. I to nie tylko krwista czerwień, ale również bardziej zmatowione odcienie czerwieni. Proszę jednak przed zakupem szminki najpierw przetestować kolor, bo nie każdy dobrze się czuje z wyrazistym, czerwonym kolorem na ustach.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ale dalej obowiązuje zasada, że jak mocno umalowane usta, to oczy powinny być stonowane?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

jak najbardziej, chyba, że ma to być makijaż wykonany np. na jakiś pokaz - wówczas wszystko dozwolone.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a mam jeszcze jedno pytanie co do makijażu - czy makijaż korygujący i kamuflujący to jest to samo?

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3  |  4   ... z  6   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody