• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak zniechęcić kobietę do trwałego makijazu?

(obserwuj)

moja kobieta zaczęła truć o trwałym makijażu. Z tego co wyłapuję, to chodzi jej o powiększenie ust. Problem w tym, że wolę naturalność i nie chcę, żeby coś takiego robiła. Jakies pomysły, żeby jej to z głowy wybić?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Myślę, że najlepiej bedzie powiedzieć wprost, to co nam Pan tutaj napisał.

Oczywiście są plusy i minusy makijażu permanentnego. Za wykonaniem makijażu przemawia wygoda (nie trzeba codziennie się malować), przeciw niemu, to, że utrzymuje się przez kilka lat i właściwie nie ma możliwości pozbycia się go, gdy się znudzi.  (oczywiście jeśli trzeba można podać więcej argumentów na minus, ale myślę, że Pana dziewczyna podejmując decyzję zapoznała się zarówno z plusami, jak i minusami, tak więc chyba zostaje Panu szczera rozmowa z partnerką.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

mnie zniechęca cena i ból.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Hmmm, warto jej powiedzieć co uważasz, bo może robić to częściowo po to, aby podobać się Tobie. Jeśli jednak dalej obstawałaby przy swoim, ja bym odpuściła.

Link Cytuj

0
bellis10

Dla mnie to bardzo nienaturalny sposób na upiększenie,  ale faktycznie jesli kobiecie tak bardzo na tym zalezy to może trzeba odpuscić wybicie jej tego  z glowy.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

owszem, makijazu permanentnego nie da sie zaliczyć do metod naturalnych, jednak współczesna kosmetyka w dużej mierze opiera się też (dla większości z nas: niestety) na zabiegach inwazyjnych.

Jeśli chodzi o moją opinię makijaż permanentny jest świetną sprawą dla osób, które mają defekty wymagające wypełnienia; przykładowo - ubytki w brwiach, nierówny kontur ust, bardzo rzadkie rzęsy. W innych przypadkach naprawdę radzę się dobrze zastanowić, czy na pewno tego chcemy i czy jesteśmy stawać co rano przez kilka lat już z gotowym makijażem.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

owszem, makijazu permanentnego nie da sie zaliczyć do metod naturalnych, jednak współczesna kosmetyka w dużej mierze opiera się też (dla większości z nas: niestety) na zabiegach inwazyjnych.

Jeśli chodzi o moją opinię makijaż permanentny jest świetną sprawą dla osób, które mają defekty wymagające wypełnienia; przykładowo - ubytki w brwiach, nierówny kontur ust, bardzo rzadkie rzęsy. W innych przypadkach naprawdę radzę się dobrze zastanowić, czy na pewno tego chcemy i czy jesteśmy stawać co rano przez kilka lat już z gotowym makijażem.

Link Cytuj

0
ak_acja

muszę przyznać, że sama myślałam nad takim makijażem. Doradzałam się chyba nawet tutaj na forum. W końcu jednak pomysł sam umarł śmiercią naturalną. Być może i u Twojej dziewczyny będzie podobnie.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja się boję bólu.

A może namów ją na hennę brwii i rzęs- bardziej naturalne, a człowiek rano wyglada na "zrobionego"

Link Cytuj

0

zagrożenie chyba mineło :D. na razie cisza i spokój w tym temacie. Na szczęście

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody