• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

usuwanie włosków z rąk

(obserwuj)

golicie sobie ręce? nie odrastają potem szybciej włoski? niby podoba mi się skóra gładko ogolona, ale jak potem musiałabym już stale golić, to nie wiem czy jest sens zaczynać w ogóle

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

golenie bym odradzała. Po goleniu rzeczywście włoski odrastają twardsze i bardziej widoczne. Polecałabym natomiast wykonywanie depilacji np. za pomocą wosku lub pasty cukrowej.

Oczywiście jeśli włoski są króciutkie, rzadkie, jasne i ogólnie mało widoczne nie ma sensu w ogóle podchodzić do depilacji.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja nie depiluję rąk, ale jako młoda dziewczyna depilowałam depilatorem. Bolało, ale efekt fajny.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ja robię woskiem, ale tylko na lato. Depilatorem nie mam odwagi. Adelajna - nie bolało bardzo?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

w przypadku depilacji pamiętajmy, że bezpośrednio po nie nalezy wychodzić na słońce. Naruszony depilacją naskórek nie chroni należycie przed promieniami UV.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Za pierwszym razem bolało mocno, nie będę oszukiwać. Ale potem się przyzwyczaiłam.

Link Cytuj

0
ak_acja

na szczęście nie mam gęstych włosów na rękach, ale muszę przyznać, ze nawet depilowanie nóg sprawia mi ból. Dlatego chętnie zmeniłabym metodę na jakąś mniej bolesną.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Pamiętaj, że mniej bolesna zwykle jest bardziej męcząca. A próbowałaś cukrowania?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

warto spróbować - ponieważ pasta cukrowa nie przykleja się do skóry, a jedynie do włosków jest mniej bolesna. A efekt bardzo podobny jak przy wosku.

z niebolesnych metod mamy też całą rzezszę depilatorów chemicznych - jednak ich efekt jest dość krótki i często zdarzają się uczulenia.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

z niebolesnych to można zawsze ogolić maszynką, ale odrastają szybko okropnie. Ja pastą cukrową raz nogi robiłam. Ale wcale nie jestem przekonana czy  mniej bolało.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

golenie maszynką rąk zdecydowanie odradzam. Odrastające włoski będą nie tylko dość kłujace, ale również bedą wydawały się gęściejsze.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody