• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

tatuaż pielęgnacja

(obserwuj)
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
ak_acja

widzę, że pojawiło się tutaj pytanie o jakiś nowy rodzaj tatuażu. Ja chciałabym spytać o tatuaż taki zwykły. Jak należy po jego wykonaniu dbać o skórę? Mąż sobie zrobił kilka dni temu i właściwie poza tym, że ma stosować maść z antybiotykiem nic więcej się w salonie nie dowiedział.

Link Cytuj

0
yazeer

nie chce nic mowic ale chyba obowiazkiem salonu jest pokierowanie klienta co ma robic. ale wracajac.. juz masc z antybiotykiem? a to tautaz nie jest jeszcze "ofoliowany?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

w większości gabinetów tatuażu, jest omawiany sposób postępowania pielęgnacyjnego, jednak nie każdy zapamiętuje te rady. Po odfoliowaniu tatuażu należy umyć go  przegotowaną wodą z mydłem, następnie należy nałożyć maść typu tribotyk i powtarzać to co kilka (najczęściej 4) godziny. Mniej więcej przez 1-2 dni. Następnie na tatuaż powinno się nakładać substancje natłuszczające - takie jak zwykła wazelina. warto też nakładać maści z witaminą B. Specjaliści polecają przy stosowaniu tych wszystkich substancji przemywanie tatuaży, każdorazowo przed nałożeniem preparatów,  przegotowaną wodą.

Link Cytuj

0
yazeer

no a co kiedy juz rana sie zagoi bo chcac nie chcac jest to jakas rana. czy pielegnowac tatuaz musimy takze po kilku latach od jego wykonania?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A Wy macie jakieś tatuaże?

Link Cytuj

0
yazeer

ja nie mam. moja dziewczyna chciala sobie kiedys zrobic ale jej tego odradzilem, choc ona nadal ma jakies ciche nadzieje ze kiedy bedzie go miala. problem polega na tym ze to chyba ciezko jest sie zdecydowac jaki tatuaz wybrac i jakie miejsce.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Oczywiście po kilku latach od zagojenie nie ma potrzeby stosować maści, i wystraczy samo nawilżanie i natłuszczanie skóry - jak przy codziennej pielęgnacji. Z tym, że dużo osób po kilku latach decyduje się na poprawę tatuażu i wówczas nalezy ponownie wykonywać wcześniej opisane czynności

Link Cytuj

0
yazeer

a to poprawianie tatuazu w przypadku osob ktore np nie przytyly czy nie schudly jest konieczne?

Link Cytuj

0
ak_acja

osobiście, mimo, że nie mam nic przeciwko tatuażom i nawet mi się podobają, nie zdecydowałabym się na wykonanie go u siebie. To, że dany wzór podoba mi się teraz, nie znaczy, że będzie podobał mi się za 10 lat. Poza tym, ból towarzyszący wykonywaniu tatuażu jest kolejnym argumentem dla mnie na nie.

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

jeśli chodzi o tycie/chudnięcie, to oczywiście poprawianie tatuażu nie jest konieczne. Tatuaż poprawia się ze względu na to, że przez lata tusz blaknie.

Ważne jednak, by tatuaż chronić podczas opalania - nawet po kilku latach od jego wykonania. Wychodząc na słońce nalezy używać szczególnie wysokich filtrów na partie skóry pokryte tatuażem.

Link Cytuj

0
ak_acja

a chciałbym się jeszcze podpytać o to, jakie mogą być powikłania po wykonaniu tatuażu? Czy po pewnym czasie może się zacząć dziać z nim coś złego? jeśli tak to co?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

Niebezpieczne może być już samo wykonanie tatuażu - jeśli robimy go w miejscu, w którym na sterylność nie zwraca się uwagi. Na szczęście takich gabinetów jest chyba coraz mniej.

Tatuaż jest blizną, tak więc po jego wykonaniu skóra w dotyku może stać się zgrubiała. Inną sprawą jest możliwość powstania bliznowców u osób z tendencją do tego.

Link Cytuj

0

chciałabym sobie zrobić tatuaż, ale bardzo sie boje. stąd moje ptanie: czy przy tatuażu podaje się jakieś środki przeciwbólowe?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

miejsca obejmowane tatuażem najczęściej znieczula się maścią Emla. Nakłada się ją już jakieś 20 min przed rozpoczęciem tatuowania. Znacznie zmniejsza ból. Z tego co wiem maść ta jest na receptę, więc idąc do gabinetu tatuażu warto uprzednio się dowiedzieć, czy zapewnią takie znieczulenie - i jeśli nie to poprosić lekarza o receptę na małą tubkę i zabrać z sobą.

Link Cytuj

0
yazeer
EwaGarasinska:
Ważne jednak, by tatuaż chronić podczas opalania - nawet po kilku latach od jego wykonania. Wychodząc na słońce nalezy używać szczególnie wysokich filtrów na partie skóry pokryte tatuażem.
chcialbym spytac dlaczego konieczna jest ochrona przed sloncem? przeciez wszystko wchlonelo sie juz w skore wiec po co wysokie filtry?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

promieniowanie słoneczne w zależności od długości fali przenikać może nawet do skóry właściwej - tak więc działa też na stary, "wchłonięty" tatuaż, powodując blaknięcie barwnika.

Link Cytuj

0

słyszałem że jest coś takiego jak tatuaż 5 letni. na czym to dokładnie polega?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

myślę, że chodzi tutaj o tatuaż wykonywany techniką zbliżoną do makijażu permanentnego - czyli wprowadzanie barwnika na niewielką w porównaniu do innych tatuaży głebokość. Wykonując taki tatuaż trzeba jednak pamiętaż, że barwnik może nierównomiernie zanikać i wówczas wcześniej niż po 5 latach tatuaż trzeba poprawić.

Link Cytuj

0
ak_acja

a czy jest jakiś sposób na usunięcie nieudanego tatuażu?

Link Cytuj

0
EwaGarasinska

tak by po tatuażu nie został ślad raczej się nie da. Można próbować laserem, lub poprzez wykonanie w miejscu tatuażu kolejnego tatuażu jasnym barwnikiem. Ślad jednak pozostanie.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody