• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

początki depresji

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
ak_acja

Kochane, jak rozpoznać, czy przygnębienie jest jedynie dolegliwością czasową, a nie początkiem depresji? Są jakieś metody by to określić?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Według standardów przygnębienie nie powinno trwać bez przerwy dłuzej niż dwa tygodnie i zaburzać funkcjonowania, sprawiać,z  ektoś ignoruje swoje obowiazki itp.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Tak czy inaczej rozoznanie depresji jest bardoz trudne dla kogoś niedoświadczonego, dlatego, jeśli sie niepokoisz, wyślij taką osobę do lekarza. Czasem bywa to bardz

o trudne.

Link Cytuj

0

moje zdanie jest takie, ze większość "depresji" to po prostu się bierze z nudów. Jak osoba nie ma się czym zająć to i popada w takie zamartwianie się na zapas.

Link Cytuj

0
_lukrecjusz_:

moje zdanie jest takie, ze większość "depresji" to po prostu się bierze z nudów. Jak osoba nie ma się czym zająć to i popada w takie zamartwianie się na zapas.

Zgadzam się...ciekawe, że na depresję nie zapadają osoby, które mają jakąś pasję, mnóstwo znajomych...one po prostu nie mają czasu na zamartwianie się i użalanie się nad sobą..wiadomo...czasem każdy z nas ma takie cięzsze dni...jak taki stan utrzymuje sie dłużej niz 10 dni to ja już bym podejrzewał depresję..

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nie mogę się zgodzić, ze depresja bierze sie z nudów. Ktoś, kto tak uważa, nie zetknoł się pewnie z kliniczną depresją. Nie wie jak ona wyglada. Czy Kora Jackowska albo Agnieszka Chylińska wydają Wam się mieć nudne życie. MaM kolegę cierpiącego na chorobę afektywną - dwubiegunową. Pracuje zawodowo, pisze książki, jest ezoterykiem, rzeźbi w drewnie. A depresja czasem porostu przychodzi. Za to dwa lata temu maiłam wyjątkowo nudne wakacje. Ale na depresję nie zachorowałam.

Depresja jest zaburzenim hormonalnym mózgu (najprawdopodobniej), czy uważacie, że nadczynnośc tarczycy może brać się z nudów?

Link Cytuj

0
ak_acja

a czy są jakieś sposoby, by przed depresją się chronić?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ruch powoduje większą równoweagę neurochormonalną w mózgu. Leczy też początki depresji i pomaga w terapii bardzij zaawansowanych stanów.

Link Cytuj

0
yazeer

ja tez nie uwazam zeby szczesliwy czlowiek popadal w depresje z nudow. macio200 zastanow sie czy chcialbys sie na sile unieszczesliwiac? czy raczej dazylbys do spelnienia i radosci? normalnie myslacy czlowiek chyba nie sprawia sobie bolu.. nie mam racji?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Przede wszystkim zdrowy człowiek ma silną potrzebę znajdowania sobie zadań - więc nie nudzi sie zbyt czesto.

Link Cytuj

0
yazeer

ja tez mysle ze takie osoby ktore popadaja w depresje czesto nie tylko maja duzy problem na glowie, ale nierzadko slaba psychike co ulatwia wejscie w taki stan..

Link Cytuj

0
adelajna_aa

70 procent osób z depresją to tak zwani ludzie sukcesu, reiny finansjery, twardzi negocjatorzy, gwiazdy. Może własnie pokazwyanie jakim "silnym" się jest na zewnątrz, czyni nas delikatniejszym w środku?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no ja właśnie słyszałam, że choroby związane z psychiką (no bo to chyba też depresja) najczęsciej mają osoby szczególnie wrażliwe - poeci, pisarze, malarze. Ciekawe czy jest jakiś spoósb żeby uśpić swoją wrażliwość.

Link Cytuj

0
yazeer

mysle ze taka metoda moglaby byc zwykla choc ciezka praca nad soba.. ale nie potwierdze tego sposobu

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Psychoterapia to włąsnie praca nad sobą, jak najbardziej. Tylko, że to kiepska profilaktyka, bo aby wiedzieć, z emmay skłonności zwykle musimy choc raz zachorować.

Link Cytuj

0
yazeer

jak to sklonnosci zwykle? co to znaczy?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nie skłonności zwykłe, a zwykle. O osobie, która raz conajmniej miała depresję, mówi się POTEM że ma do niej skłonności większe niż reszta. Jednak ktoś kto nigdy jej nie przechodził, nie ma o sobie takiej wiedzy.

Link Cytuj

0
yazeer

no to teraz rozumiem, jakies zamroczenie mialem..

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Apropos, rozkojarzenie też jest jednym z objawów depresji. Doczytywanie sie tu sugestii z mojej strony jest bezzasadne;). Wcześniej porpostu o tym nie wspomniałam, bo zapomniałam:).

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a osoba, która myśli, że ma depresję to do jakiego lekarza powinna iść? do ogólnego, czy od razu do psychiatry, czy do psychologa?

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody