• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

medycyna alternatywna?

(obserwuj)
Co sądzicie o medycynie alternatywnej? Macie jakieś doświadczenia? Ziołolecznictwo, bioenergoterapia, itd?

Link Cytuj

0
Ziołolecznictwo to teraz dział farmakologii. Jestem za, ale nie za udziwnieniami, które czasem serwują nam "znachorzy" - niskie prądy wyleczą raka itp.

Link Cytuj

0
Ziołolecznictwo i akupunktura jak najbardziej. Natomiast w `ręce które leczą` nie uwierzę. Uważam, że medycyna alternatywna nie tylko może, ale i powinna być stosowana w tych przypadkach kiedy medycyna konwencjonalna zawodzi. Ważne, żeby zajmował się tym ktoś, kto naprawdę ma doświadczenie i wiedzę z tego zakresu, a nie osoba chcąca sobie dorobić.

Link Cytuj

0
Ja uważam, że zamiast medycyny alternatywnej jako wielkiego worka, do którego wrzuca się tradycyjne metody leczenia, naturalne metody i głupie wymysły, powinna być medycyna naturalna i tradycyjna jako specjalizacja medycyny konwencjonalnej. Żeby podlegała badaniom i każdy wiedział co i jak.

Link Cytuj

0
Czy do medycyny alternatywnej zalicza się też rozpoznawanie chorób na podstawie tęczówki oka?

Link Cytuj

0
Tak, i takie właśnie rzeczy chciałbym, aby sprawdzono. To znaczy, aby przeprowadzono duże badania, w których wyniku można by jednoznacznie stwierdzić, ze metoda ta jest wiarygodna, albo nie. Bo jeżeli jest, to byboby dla lekarza fantastyczne oręże. Zasadniczo cały pomysł osadza się na solidnych podstawach, bo przecież u źródeł medycyny leży obserwacja.

Link Cytuj

0
A próbowaliście może właśnie tej metody badania z tęczówki oka?
Miałam ochotę spróbować, ale cena trochę mnie zraziła - tym bardziej, że nie mam do tej metody przekonania. Ciekawa jestem opinii osób, które korzystały z tego badania.

Link Cytuj

0
a jeszcze jedna myśl mi się nasuwa -niedawno było głośno to jakiejś ustawie mającej uregulować przepisy dotyczące gabinetów medycyny niekonwencjonalnej - nie wiecie na czym to w końcu stanęło?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody