• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

bóle pleców

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Czy macie jakieś sposoby "zmęczony" kręgosłup. Niestety po całym dniu biegania za dzieckiem, noszenia na rękach a na koniec siedzenia przy komputerze nie mogę od niego wstać. Szczególnie problem sprawia mi odcinek lędźwiowy... Macie jakieś wypróbowane sposoby, np co ztym spaniem- lepiej na twardym czy na miękkim? Z poduszką czy bez?

Link Cytuj

0
Wybierając materac należy pamiętać że powinien być średnio-twardy tak aby dopasował się do kształtu naszego ciała z naturalnym wypełnieniem. Na bóle pleców polecam także regularne wizyty u masażysty gdzie pomóc może masaż klasyczny, leczniczy albo bardzo przyjemny relaksujący gorącymi kamieniami.

Link Cytuj

0
Mi bardzo pomogły regularne wizyty w saunie- staram się przynajmniej raz w tygodniu i zdecydowanie czuję się lepiej :"

Link Cytuj

0
Często powód bólów kręgosłupa jest inny niż sadzimy. To nie obciążenie a stres... W zdenerwowaniu napinamy mięśnie, a gdy je rozluźniamy - boli. Wbrew pozorom to częstsze niż sie uważa. Dlatego zalecam relaks i picie melisy.

Link Cytuj

0
Na pewno warto iść na ćwiczenia, na jogę, pilates, aerobik lub inne. wtedy miesnie grzbietu się wzmacniają i pomaga to w utrzymaniu dobrej postawy no i w zniwelowaniu bóli.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Basen i masaże bardzo dobrze działają. Wogole wszelkie ćwiczenia wzmacniające miesnie grzbietu. Warto pamietac o tym ze robiąc brzuszki cwiczymy miesnie brzucha, ale powinnismy poswiecic proporcjonalna ilosc czasu na cwiczenie plecow. Cała nasza siła nie miesci się w rękach np. podczas dzwigania zakupow, tylko w plecach, warto o nie zadbać.

Link Cytuj

0

Witam wszystkich tych którzy nie radzą sobie z bólami pleców. Znam na to doskonały sposób. Jest mata relaksacyjna na bóle pleców i nie tylko firmy Turboplast. Produkt ten posiada wiele pozytywnych opinii zarówno klientów indywidualnych jak i opinie specjalistów. Jest to bezpieczny a zarazem bardzo skuteczny sposób na walkę z bólem pleców ale i nie tylko. Więcej na naszej stronie internetowej www.turboplast.com Gorąco zachęcam do spróbowania tej maty gdyż ona naprawdę działa.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jakiego typu bóle leczy ta mata?

Link Cytuj

0
bellis10

odwołujac sie do głownego pytania to  mi pomaga codzienna gimnastyka na kręgosłup, jak nie ćwicze przez tydzien lub dwa to czasem o sobie przypomina

Link Cytuj

0
adelajna_aa

masz jakiś zestaw ćwiczeń? możesz jakieś polecić?

Link Cytuj

0
bellis10

skręty ramion na stojąco i w skłonie, lezenie na plecach i wymachy nóg, brzuszki, leżenie na brzuchu i podnoszenie tułowia lekka nad podłogę, itp.

Link Cytuj

0
zielak233

myślę, ze jeśli nie ma się czasu na ćwiczenia to chociaż nalezy pamiętać, aby co jakiś  czas się porządnie wyprostować, skłonić ze dwa razy w prawo i w lewo, wstać z fotela i wyciągnąć ręce. tak aby kręgosłup wrócić do siebie choć na chwilę.

Link Cytuj

0

proponuję masaż, lieczniczy, lub relaksacyjny, decyzja na miejscu po oglendzinach.

dja stalych klijentuw znirzki nawet do 30%

kurs 12 dniowy rabat 5% 

kurs24 dni rabat 10%

po 3 dnju zauwarzalna rużnica,

po 5 dju boli ustempujó

zakończony kurs masażu lieczniczego,gwarantuję  znaczno  liepsze samopoczucie . 

W 89 wypadkach bul mija 

Warszawa i okolice 

masarzysta5@o2.pl

tel 511102561

Link Cytuj

0
bellis10

ja raczej nie skorzystam .....

Link Cytuj

0
zielak233
~ sergiusz:

proponuję masaż, lieczniczy, lub relaksacyjny, decyzja na miejscu po oglendzinach.

kurs 12 dniowy rabat 5% 

kurs24 dni rabat 10%

po 5 dju boli ustempujó

W 89 wypadkach bul mija 

Warszawa i okolice 

masarzysta5@o2.pl

tel 511102561

Z powodu formy tego "ogłoszenia" mam wątpliwości co do jakości świadczonych usług.

Link Cytuj

0
yazeer

polecam strone www.chiroone.net/AskTheDoctor/ index.html

link ze strony http://www.chiroone.net

Link Cytuj

0
zielak233:
~ sergiusz:

kurs 12 dniowy rabat 5% 

kurs24 dni rabat 10%

po 5 dju boli ustempujó

W 89 wypadkach bul mija 

Warszawa i okolice 

masarzysta5@o2.pl

tel 511102561

Z powodu formy tego "ogłoszenia" mam wątpliwości co do jakości świadczonych usług.

wyjaśnieniem może być, że to chyba nie Polak świadczy te usługi

Link Cytuj

0
marcussmar

cóż, rzeczywiście oferta niezbyt dobrze opisana, nie mniej to, o czym pisze sergiusz jest zgodne z prawdą, masaż umiejętnie i kompetentnie wykonany może być lekarstwem na wszelkie bóle. Ważna jest kompetencja masażysty. Pozdrawiam 

Link Cytuj

0
bellis10

a po czym poznać, że masaż był dobrze wykonany? po tym ze boli czy nie boli?

Link Cytuj

0
zielak233

chyba po tym, że najpierw boli a potem już nie boli:)

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody