• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

ogórki

(obserwuj)
bellis10

czy  ogórki z octem lub kiszone  są zdrowe? czy osoba z wrazliwym żołądkiem może jej jeść?

Link Cytuj

0

ponoc w innych krajach ich nie jedzą, bo dla nich są zepsute, mysle ze osoba z delikatnym żoladkiem nie powinna jesc gł. ogorków z octem.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

wrażliwy żołądek to pojemne pojecie. główna zasada brzmi - nie jesc tego, co Ci szkodzi

Link Cytuj

0
zielak233

ja się nie znam, ale na logikę wydaje mi się to nawet wskazane, bo takie kwaśne rzeczy to chyba nawet pomagają w trawieniu i ogólnue w pracy żoładka, jelit itp. ale to tylko moja teoria.

Link Cytuj

0
yazeer

osoba z delikatnym zoladkiem chyba w ogole nie powinna jesc warzyw takich jak np. swieze pomidory lub wlasnie ogorki, tak gdzies slyszalem, ale czy to prawda, nie wiem.

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2012-01-31 16:11:43

Link Cytuj

0
adelajna_aa:

wrażliwy żołądek to pojemne pojecie. główna zasada brzmi - nie jesc tego, co Ci szkodzi

czy moze byc tak, ze generalnie niezdrowe rzeczy jednym szkodzą innym nie?

Link Cytuj

0
yazeer

moim zdaniem to niemozliwe, nasz organizm zbudowany jest w ten sam sposob no i chyba w podobny sposob przyswaja albo nie rozne produkty..?

Link Cytuj

0
ak_acja
tomas098:
adelajna_aa:

czy moze byc tak, ze generalnie niezdrowe rzeczy jednym szkodzą innym nie?

Jedne osoby mają bardziej wrażliwy żołądek, inne mniej. To co zaszkodzi jednemu, nie musi zaszkodzić innemu.

Link Cytuj

0
bellis10

mi np. szkodzi surowa cebula, choć nie mam wrazliwego żoładka, a moj mąż ma wrazliwy zołądek, ale mu cebula surowa raczej nie szkodzi, kazdy organizm jednak jest inny stwierdzam i moze reagowac inaczej na to samo

Link Cytuj

0
yazeer

chyba rzeczywiscie masz racje, przyznaje sie do bledu. daleko szukac nie musze, moja dziewczyna moze jesc czosnek a jej mama po czosnku ma wzdety brzuch, ktoregos razu nawet w szpitalu wyladowala :/

Link Cytuj

0
bellis10:

czy  ogórki z octem lub kiszone  są zdrowe? czy osoba z wrazliwym żołądkiem może jej jeść?

zdrowe. Zwłaszcza do wódeczki. Mają dużo witaminy C. Z wrażliwym żołądkiem to chyba jednak ich jeść nie można. Chyba w ogóle wtedy jak najmniej surowego jeść trzeba.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
_lukrecjusz_:
bellis10:

zdrowe. Zwłaszcza do wódeczki. Mają dużo witaminy C. Z wrażliwym żołądkiem to chyba jednak ich jeść nie można. Chyba w ogóle wtedy jak najmniej surowego jeść trzeba.

hehe, tylko ta wódeczka raczej nie zdrowa. Nie wiem, czy nawet ogórkami da się powstrzymać jej szkodliwy wpływ.

Link Cytuj

0
zielak233

na wódkę to raczej coś tłustego niż kwaśnego bym proponował.

Link Cytuj

0
bellis10

a ja słyszałam jak  jedna kobieta mówiła, ze jej to nawet popicie mlekiem nie szkodzi, u mnie by to nie przeszło

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody