• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak czesto robicie generalne porządki ?

(obserwuj)
bellis10

np, pranie firan, odkurzanie- chodzi mi tez o kurz, który sie wszedzie osiada? czy moze powodowac jakies problemy ze zdrowiem?

Link Cytuj

0

generalne porządki robie gł, przed swietami, na co dzien az tak nie przejmuje sie porzadkami

Link Cytuj

0
adelajna_aa

ja też robie max 3-4 razy w roku. A co do zrowia, pewnie moga od tego boleć plecy.

Link Cytuj

0
zielak233

nie lubię tego pojęcia - generalne porządki. ja lubię mieć porzadek na codzień i nie mieć potrzeby robienia takich porzadków, choć niestety codzienność weryfikuje moje chęci, bo dzieci w zasadzie uniemożliwiają to. Ale jak już sprzątam, tak nawet na bieżąco to często i tak odsuwam tapczan czy szafkę aby tam odkurzyć i przemopować, bo wiem, ze tam sięczai pełno kurzu, który potem wdychamy. Ale jeśli już mam się określić to myślę, że pewnie ze 2, może 3 razu w roku takie porzadki się u mnie robi.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

kurz chyba najwięszym problemem jest u alergików. Ja duże porządki robię 2-3 razy w roku i nie zauważam, żebym przed nimi czuła się gorzej, a po nich lepiej, więc chyba tak ogólnie to to na zdrowie nie wpływa.

Link Cytuj

0
bellis10

a na co dzien dbacie o porządek, czy jednak czujecie sie skrepowani gdy macie nieprzewidywanego gościa?

Link Cytuj

0
yazeer

ja mam raczej porzadek, tylko zdarza mi sie nie poscielic lozka rano.

Link Cytuj

0
bellis10

niepościelone łozko to pikuś, jak robie pranie - 3 pralki raz za razem to dopiero mam "jubel"

Link Cytuj

0
adelajna_aa

ach, proces zdejmowania prania, prasowania (u mnie tylko tego co trzeba), składania  i umieszczania w szafie - horror:P

Link Cytuj

0
bellis10

prasowanie jest czasochlonne, odwlekam to jak moge, ale i tak w końcu musze to robić,

Link Cytuj

0
adelajna_aa

jednka prawdą jest powiedzenie, że porządek trzeba robić, ale bałagan robi sie sam...

Link Cytuj

0
bellis10

ale dostrzegam tez ze jesli chce zrobić porządek to czesto musze zrobic najpierw balagan

Link Cytuj

0
zielak233
bellis10:

ale dostrzegam tez ze jesli chce zrobić porządek to czesto musze zrobic najpierw balagan

Nie rozumiem tego stwierdzenia, możesz to jakoś wytłumaczyć.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
zielak233:
bellis10:

Nie rozumiem tego stwierdzenia, możesz to jakoś wytłumaczyć.

hehe, Zielak, to chyba za często nie robisz dużych porządków. To zawsze tak jest, że jak się zabiera za duże sprzątanie, to się wszystko wyrzuca z szafek, szuflad, rzuca śmieci na ziemię, tak więc w trakcie sprzątania bałagan jest zdecydowanie większy niż przed zabraniem się za to. Najgorsze jak w połowie sprzątania braknie sił. a tu wszystko powywalane.

Link Cytuj

0
bellis10

z tym brakiem sił w połowie sprzatania kiedy bałagan największy - bardzo mi sie podoba  to stwierdzenie, bo tez faktycznie tego doświadczam

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody