• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

wada wzroku

(obserwuj)
bellis10

po czym poznać, ze wzrok sie popsuł i ze trzeba isc do lekarza?  jak sie nie widzi czegos z bardzo daleka ? wiadomo tez ze wzrok za dziecka byl lepszy niz w dorosłości i czy od razu jak coś mnie zaniepokoi isc do lekarza?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

tak, najlepiej isć od razu, kiedy mamy jakieś wątpliwości.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

po czym poznać, ze wzrok sie popsuł i ze trzeba isc do lekarza?  jak sie nie widzi czegos z bardzo daleka ? wiadomo tez ze wzrok za dziecka byl lepszy niz w dorosłości i czy od razu jak coś mnie zaniepokoi isc do lekarza?

od razu idź, bo może się uda zatrzymać pogarszanie wzroku.

Link Cytuj

0
zielak233

mi się też wydaje, ze jak wzrok siępogorszył to nie sam z sibie tylko coś może być na rzeczy.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Fizjologicznie w wieku około 40 lat może nam się pogarszać wzrok do bliży. Jest to związane ze zmniejszoną akomodając oka. Dlatego większość, nawet zdrowych osób starezych nosi okulary do czytania.

Link Cytuj

0
bellis10

nie jest ze mną zle, oczy mi sie zmeczyły kilka dni temu, ale jest juz ok, lubie miec dobre oswietlenie w domu , ale niestety wciąż nie moge tego wywalczyc  i zdarza mi sie czytac w srednim oswietleniu

Link Cytuj

0
yazeer

jesli pracuje sie przy komputerze to warto od czasu do czasu isc na wizyte kontrolna, komputer b.psuje wzrok, na dodatek nie wielu z nas robi sobie przerwy w ciagu pracy a wzrok musi od czasu do czasu odpoczywac

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Korzystając z komputera w pracy warto zadbać o okulary z antyrefleksem. Wiele firm dokłada się do ich zakupu.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

zdarza mi sie czytac w srednim oswietleniu

Mi okulistka zabroniła czytać w łóżku na leżąco. A tak najbardziej lubię. I czytać i oglądać tv leżąc.

Link Cytuj

0
bellis10
_kasiuuula_:
bellis10:

Mi okulistka zabroniła czytać w łóżku na leżąco. A tak najbardziej lubię. I czytać i oglądać tv leżąc.

a skąd ten zakaz?

Link Cytuj

0

a można miec na jedno oko wade plus, a na drugie minus?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:
_kasiuuula_:
bellis10:

a skąd ten zakaz?

No właśnie to podobno bardzo psuje wzrok, bo oko jest wtedy źle ułożone.

Link Cytuj

0
yazeer

sluchajcie, czy zdarzylo Wam sie miec kilka dni z rzedu jedno oko zaczerwienione? ja tak mam od kilku dni i sie zastanawiam czy przejdzie czy nie.

Link Cytuj

0
zielak233

może jakaś żyłka pękła w oku, albo czymś przetarłeś

Link Cytuj

0
bellis10
yazeer:

sluchajcie, czy zdarzylo Wam sie miec kilka dni z rzedu jedno oko zaczerwienione? ja tak mam od kilku dni i sie zastanawiam czy przejdzie czy nie.

mi sie zdarzyło, ale to trwało z jeden dzien i to jak byłam mocno zmeczona lub niewyspana

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
yazeer:

Nie podrażniłeś czymś tego oka? Bo dziwne, że jedno. Może to też chyba być od mrozu.

Link Cytuj

0
yazeer

od mrozu? dlaczego? juz mi sie troche zmniejszylo to zaczerwienienie, poczekam jeszcze do konca tygodnia, jak nie zniknie to pójde do okulisty.

Link Cytuj

0
bellis10

a moglibyscie sie sami leczyc na oczy czy zawsze idziecie wpierw do lekarza?

Link Cytuj

0
yazeer

jak ja mam jakies problemy z oczami jak np to zaczerwienienie to wpuszczam sobie krople do oczu. a zaczerwienienie juz mi zniknelo, wiec jest ok.

Link Cytuj

0
bellis10
yazeer:

jak ja mam jakies problemy z oczami jak np to zaczerwienienie to wpuszczam sobie krople do oczu. a zaczerwienienie juz mi zniknelo, wiec jest ok.

a te krople to na recepte?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody