• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

odświeżacze do zmywarek

(obserwuj)
bellis10

czy coś takiego może być zdrowe? raz tego użyłam i czułam jak chemia unosi sie w powietrzu po zakończeniu mycia, nie moge sie przekonać .

Link Cytuj

0
zielak233

w sumie w tych tabletkach do mycia też chemia jest...

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Hmmm, coś za coś jak sądzę. Większa jałowść środowiska, ale i wiećej chemii

Link Cytuj

0
bellis10

a ktos coś takiego używa w ogóle?

Link Cytuj

0
zielak233

ja co jakiś czas (3-4 m-ce) kupuję taką buteleczkę którą się wkłada do zmywarki o ina niby czyści ją i odświeża. A tak poza tym to sam myję ją w środku, tzn. wszelkie zakamarki, przy uszczelkach, w filtrach itp. bo tam najwięcej "syfu" się zbiera i to potem śmierdzi.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

To słuszna uwagą. Myce zmywarki jest niezła gimnastyką, ale wartą zachodu.

Link Cytuj

0
bellis10

no to fakt ze śmierdzi czasem ze zmywarki, fakt trzeba dbać i myć, lodówka tez lubi sie brudzić, a jak czesto odmrazacie lodówkę? 

Link Cytuj

0
ak_acja
bellis10:

no to fakt ze śmierdzi czasem ze zmywarki, fakt trzeba dbać i myć, lodówka tez lubi sie brudzić, a jak czesto odmrazacie lodówkę? 

podobno moja lodwka ma funcję samorozmrażania i nie ma konieczności jej rozmrażać. Nie do końca w to wierzę. Raz na 2-3 miesiące staram się wszystko wyjąć z lodówki i ją porządnie wymyć.

A czy stosujecie pochłaniacze zapachów do lodówek?

Link Cytuj

0

lodówki ponoć mają takie funkcje, ale tak czy owak umyć lodówke i czasem ściągnąć lód od czasu do czasu trzeba,

ponoć jakbło rozkrojone zbiera brzydkie zapachy z lodówki, ale nie wiem na pewno, niczego nie używam.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

opakowanie po kawie włożone do lodówki pochłania zapachy. Innych pochłaniaczy nie używałam.

Link Cytuj

0
zielak233
_kasiuuula_:

opakowanie po kawie włożone do lodówki pochłania zapachy. Innych pochłaniaczy nie używałam.

ale samo opakowanie czy z kawą?

Link Cytuj

0
zielak233
adelajna_aa:

To słuszna uwagą. Myce zmywarki jest niezła gimnastyką, ale wartą zachodu.

Na pewno wartą bo nie tylko jest czyściej ale też i dłużej nam zmywarka posłuży jak się o nią dba.

Link Cytuj

0
zielak233
bellis10:

Jest jeszcze taka opcja na brzydkie zapachy ze zmywarki, że na rurze odpływowej montuje się syfon, który nie pozwala zapachom z rur powracać do urządzenia. Bo prawda jest taka, że nie tylko resztki, które zostają w zmywarce dają ten brzydki zapach ale tez po prostu z samych rur kanalizacyjnych śmierdzi.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
zielak233:
_kasiuuula_:

ale samo opakowanie czy z kawą?

samo. Puste opakowanie po kawie mielonej. (jakieś resztki tej kawy zawsze i tak w nim zostają)

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody