• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

dbanie o zęby

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
bellis10

dbacie jakoś szczególnie, czy tylko zostaje szczotkowanie rano i wieczorem?

Link Cytuj

0
ak_acja

czasami jeszcze płyn do płukania jamy ustnej.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja nitkuję - mąż mnie wyszkolił:D. Poza tym  chodzę regularnie na przeglądy.

Link Cytuj

0
zielak233

ja mam od dzieciństwa kiepskie zęby. teraz moje działania dla nich to szczotkowanie rano i wieczorem, a czasem jeszcze kupuję płyn i dopóki go mam to płuczę.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Te płyny są szalenie drogie...

Link Cytuj

0

ja tylko myje. Nic więcej nie robię.

jak u dentysty jestem to jeszcze raz na jakiś czas usuwanie kamienia.

Link Cytuj

0
bellis10

a usuwanie kamienia jest drogie?

Link Cytuj

0
bellis10
adelajna_aa:

Ja nitkuję - mąż mnie wyszkolił:D. Poza tym  chodzę regularnie na przeglądy.

ja nigdy tego nie robiłam i mam wrazenie ze to trudna i żmudna praca, mysle ze nawet tego bym nie umiała, jak to jest ?

Link Cytuj

0
zielak233
adelajna_aa:

Te płyny są szalenie drogie...

czy aż takie drogie? chyba nie. ok. 10 zł. to tyle co dobra pasta do zębów.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Tak, ale przy używaniu dwa razy dziennie starcza na 4-5 dni...

Link Cytuj

0
bellis10

a czy nie jest ten płyn dla was za mocny?dla  mnie stanowczo za bardzo i przez to w ogole nie mam ochoty go używać.

Link Cytuj

0
ak_acja
bellis10:

a czy nie jest ten płyn dla was za mocny?dla  mnie stanowczo za bardzo i przez to w ogole nie mam ochoty go używać.

Fakt, że te płyny są mocne, ale chyba już się przyzwyczaiłam, bo nawet mi to nie przeszkadza. Co prawda nie używam płynu regularnie, a raczej tylko wtedy, kiedy po umyciu zębów jeszcze czuję jakiś niesmak w ustach.

Zatsanawia mnie, czy płyn poza odświeżeniem jamy ustej i działaniem odkażającym ma wpływ na stan samych zębów? Czy tak jak czasami czytam naprawdę może wzmacniać szkliwo? U siebie takiego działania nie zauważyłam, ale jak pisałam, nie używam płynu do płukania ust regularnie.

Link Cytuj

0

cena tych płynów tez nie jest niska, ale w zeby to chyba juz od samego początku trzeba inwestować

Link Cytuj

0
zielak233
adelajna_aa:

Tak, ale przy używaniu dwa razy dziennie starcza na 4-5 dni...

Nie no na trochę więcej. Butelki są zazwyczaj 500ml a uzywa się jednorazowo ok.20 ml. czyli to starcza na ok.12 dni. Czyli na m-c trzeba te dwie buteleczki mieć. Wiadomo, że przy paście, której tubka starcza pewnie na miesiąc albo i więcej - to jest drożej.

Link Cytuj

0

no tak, w zęby trzeba inwestować, bo łatwo nabawić się różnych problemów :( ja mam akurat słabe dziąsła, więc stosuje tableki koenzym Q10  no i dzięki nim od dłuższego czasu nie muszę się martwić o jakieś zaczerwienienia, czy krwawienia :) no a zdrowe dziąsła to zdrowe zęby

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
~ elle:

no tak, w zęby trzeba inwestować, bo łatwo nabawić się różnych problemów :( ja mam akurat słabe dziąsła, więc stosuje tableki koenzym Q10  no i dzięki nim od dłuższego czasu nie muszę się martwić o jakieś zaczerwienienia, czy krwawienia :) no a zdrowe dziąsła to zdrowe zęby

Nie miałam pojęcia, że koenzym Q10 działa na dziąsła. ja znam tą substancję, bo często jest w kosmetykach używana jako związek spowalniający procesy starzenia (silny przeciwutleniacz). A poza tym, że poprawił Ci sie stan dziąseł poprawiła Ci się też cera?

Link Cytuj

0
zielak233

a to trzeba łykać, czy np. jak jest zawarte w paście to wystarczy?

Link Cytuj

0
bellis10

ciekawe czy tylko  dentysta o tym informuje czy rodzinne lekarz tez o tym wie i może podpowiedzieć?

Link Cytuj

0
zielak233

A czy jak ma sięchore dziąsła to lepiej używać miękkiej szczoteczki czy twardszej? Bo ja mam taki dylemat, że jak dziąsła mi krwawią dosć mocno jak zbyt mocno szoruję zęby, ale z drugiej strony jak szczotkuję je zbyt słabo, albo zbyt miękką szczotką to osad na zębach pozostaje. O co tu wybrać?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

trzeba używać miekkiej i włąsnie płynów.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody