• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

leczenie pijawkami

(obserwuj)
bellis10

czy dalibyście sie namówić na terapię pijawkami ?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Brrr, choiciaż są opatrunki do ran wykorzystujące larwy. I są bardoz skuteczne. Jesli coś ma uzasadnienie i jest dla zdrowia, myślę, że bym sie zdecydowała.

Link Cytuj

0
ak_acja

z tego co słyszałam leczenie pijawkami daje dobre efekty w przypadku żylaków na podudziach. Nie wiem, w jakich jeszcze innych hcorobach jest pomocne. Zdecydowałabym się na taką formę leczenia dopiero po wyczerpaniu innych możliwości.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja njie słysząłam o leczeniu pijawkami we współczesnej medycynie, także w żylakach.

Link Cytuj

0
zielak233

a czy to jest higieniczne?

Link Cytuj

0
bellis10

ja również czekałabym aż sie wszystkie inne możliwości wyczerpią, ciekawe czy to boli?

Link Cytuj

0
ak_acja
bellis10:

ja również czekałabym aż sie wszystkie inne możliwości wyczerpią, ciekawe czy to boli?

Nie wiem, czy jest bolesne, ale widziałam osobę po takim zabiegu (pijawki na żylaki) i ślady które pozostały przypominały siniaki.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

a słyszeliście o larwach oczyszczających rany?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
adelajna_aa:

a słyszeliście o larwach oczyszczających rany?

Nieee,

naprawdę stosuje się larwy do ran?

Link Cytuj

0
zielak233

widziałem to kiedyś w telewizji z tymi larwami. wygląda rzeczywicie nieciekawie, no ale niby działa.

Link Cytuj

0

Ja tam w takie rzeczy nie wierzę. Wolę łyknąc tabletkę i mieć z głowy, niż jakieś takie starodawne metody stosowac.

Link Cytuj

0
bellis10

w pobliskim jeziorze były pijawki i latem ludziom sie wssysały , nie musze nadmieniać ze juz od dawna tam sie nie kąpię,  ciekawe czy to takie same można wykorzystać do leczenia ?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

brr, też bym nie weszła do jeziora gdzie są pijawki.

Link Cytuj

0
zielak233

mnie cały czas zastanawia jak to jest z ewentualnym przenoszeniem chorób przez takie "stwory"? Czy takie zagrożenie jest?

Link Cytuj

0
bellis10
_kasiuuula_:

brr, też bym nie weszła do jeziora gdzie są pijawki.

o dziwo wielu ludzi kąpie sie w brudnych jeziorach  i jakis sie tym nie przejmują? nie wiem z czego to wynika

Link Cytuj

0
zielak233

pewnie na razie jeszcze ich nic strasznego nie spotkało, żadna wysypka ani inne rewelacje to sądzą, że wszystko jest ok.

Link Cytuj

0
bellis10

moze troche brudu nie szkodzi od razu człowiekowi

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

moze troche brudu nie szkodzi od razu człowiekowi

to na pewno też zalezy jakiego, bo np. kąpiele błotne (chociaż błoto wyglada samo z siebie jak brudne) mogą działać korzystnie, a czasami woda, która wyglada na czystą może i tak być skażona jakimiś chemikaliami.

Link Cytuj

0
bellis10

mysle ze dzieje sie tak, ze jedne bakterie zaszkodzą jednemu człowiekowi  a drugiemu juz nie, ale skażona woda to wszystkim zaszkodzi

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody