• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

rodzynki - im ciemniejsze tym lepsze

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

Lubicie rodzynki?

Ogladałam na tvn style program o rodzynkach i pani zwracała uwagę na to, że chociaż jest bardzo dużo rodzajów rodzynek, to kupując je nalezy wybierać te, które są najciemniejsze, bo są zdrowsze ; mają więcej przeciwutleniaczy. Poza tym rodzynki mają dużo żelaza, wapnia i boru - i dzięki temu mogą wspomagać zapobieganie osteoporozie. Mają też magnez i witaminy z grupy B.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja uwielbiam. Moja babcia, wiedząc że przyjdę, zawsze je kupoiwała, a ja po kryjomu wyciagałam z szafki i jadłam.

Link Cytuj

0
bellis10

ja niestety nie mam w nawyku jedzenia rodzynek , ale tez nie wiedziałam ze są takie zdrowe.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ciekawe czemu akurat ciemniejsze mają tych przeciwutleniaczy więcej. Dla tych co nie lubią rodzynek - winogrona też są bardzo zdrowe.

Link Cytuj

0
ak_acja

ja rodzynki dodaję do wielu surówek, sałatek owocowych i marchewki z groszkiem. Oczywiście lubię je również jako przekąskę, np. w mieszance studenckiej

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nigdy nie próbowałam marchewki z groszkiem i rodzynkami. duzo sie ich daje?

Link Cytuj

0
zielak233

kolor rodzynek chyba winika z tego z jakich winogron zostały zrobione - jasnych czy czerwonych. Ja lubię rodzynki, choć bardziej chyba lubię suszone śliwki albo żurawinę. Pamiętam, że moja siostra uwielbiała rodzynki.

Link Cytuj

0
bellis10

a czy lubicie winogrona?

Link Cytuj

0
ak_acja
adelajna_aa:

Nigdy nie próbowałam marchewki z groszkiem i rodzynkami. duzo sie ich daje?

Nie za dużo. Ja na paczkę mrożonego groszku z marchewką daję około 1/5 -1/6 szklanki rodzynek.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

a czy lubicie winogrona?

Pewnie że tak :)

a najbardziej te rodzynkowe, bezpestkowe.

Link Cytuj

0
zielak233

ja też lubię winogrono, najbardziej jasne. Niekoniecznie musi być bezpestkowe, ważne żeby nie było kwaśne.

Link Cytuj

0
bellis10

bezpestkowe jest najlepsze, bo nie musze sie meczyc z połykaniem lub wypluwaniem pestek, pytanie tylko czy te dobre, słodkie winogrona kupowane na targu są zdrowe?

Link Cytuj

0
zielak233

a propos rodzynek to ostatnio zajadałem sie rodzynkami w czekoladzie. Wiem, że to pewnie nie do końca zdrowe, ale pychota. Trafiłem akurat na dobrej jakości produkt, bo czekolada prawdziwa, a nie jakieś czekoladopodobne "coś" a rodzynki mięciutkie, słodkie, pycha.

Link Cytuj

0
bellis10

a ja  jak piekłam placek włożylam rodzynki do piernika i niestety zle wyszło bo rodzynki okazały sie za duże, ale juz po fakcie .

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
bellis10:

a ja  jak piekłam placek włożylam rodzynki do piernika i niestety zle wyszło bo rodzynki okazały sie za duże, ale juz po fakcie .

hehe, ja też miałam w tym roku przygodę z ciatem i rodzynkami. Robiłam drożdżówkę, kupiłam paczkę rodzynek i okazało się, jak ciasto się upiekło, że tych rodzynek starczyło na co 3 kawałek. A wydawało się, że ich tak dużo będzie. I wszyscy się ze mnie śmiali, że zrobiłam ciasto z rodzynką (jedną)

Link Cytuj

0
bellis10

rodzynki to niby tylko taki mały dodatek , a jak może wpłynąć na jakość ciasta. moje rodzynki okazały sie tak duze ze jak jadłam piernika to go nie prawie nie czułam tylko przegryzałam rodzynki .

Link Cytuj

0
zielak233

rodzynki to może być też dobry dodatek do zupy albo np. do bigosu.

Link Cytuj

0
bellis10

do zupy nigdy nie dodawałam, a do jakiej najbardziej pasują?

Link Cytuj

0
yazeer

do bigosu moja mama kiedys uzywala tez sliwek. a powiem ciekawostke.. kotka mojej dziewczyny uwielbia rodzynki :)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

hehe, kota który je rodzynki jeszcze nie widziałam. Ale widziałam koty które podkradają różne ciasta. Te z rodzynkami też, więc może jednak lubią :)

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody