• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

ochrona oczu

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
bellis10

jak można dbać o oczy tak każdego dnia? okłady?, nawilżanie?

Link Cytuj

0

może po prostu nie siedziec długo przed komputerem czy telewizorem i nie czytac w słabym świetle. innych sposobów nie stosuję

tomas098 wyedytował tego posta w dniu 2011-10-23 10:24:56

Link Cytuj

0
yazeer

korzystajac z komputera/laptopa czy telewizora trzeba pamietac zeby bylo jeszcze jakies inne zrodlo swiatla, od czasu do czasu odwracac wzrok od tych sprzetow, a nawet chyba od czytania.

a co do czytania to chyba taka optymalna odleglosc ksiazki od oczu dla czlowieka ktory nie ma wiekszych wad wzroku to okolo 30 cm, gdzies tak slyszalem ale uciac sobie glowy za to nie dam.

no i marchewka na wzrok dobrze robi :)

a więcej tutaj www.acuvue.pl/odzywianie-oczu- witaminy

ze strony acuvue

Link Cytuj

0
zielak233
bellis10:

jak można dbać o oczy tak każdego dnia? okłady?, nawilżanie?

myślę, że oczy nie potrzebują takich zabiuegów jeśli nic sięz nimi nie dzieje chorobowego, poza zwykłym zmęczeniem. Tak jak przedmówca pisał, najlepiej dbać o oczy w trakcie ich "eksploatacji" czyli siedzenia przy komputerze, TV.

Link Cytuj

0

a co robicie kiedy oko troche ropieje, ponoc okłady z rumianku sa dobre, ale czy wystarczą?

Link Cytuj

0
zielak233

rzadko mi się to zdarza, ale też wiem o metodzie z rumiankiem. niemniej jednka w takiej sytuacji. jesli nie mija po kilku dniach to trzeba iść do lekarza.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

polecam sól fizjologiczną.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

polecam sól fizjologiczną.

Link Cytuj

0
bellis10

sol fizjologiczna oczysci oko. lekarze ją polecają. ale  jak problem jest większy to ona nie pomoże.

bellis10 wyedytował tego posta w dniu 2011-10-26 19:51:04

Link Cytuj

0
yazeer

powinny byc jakies masci albo krople na to.

Link Cytuj

0
bellis10

tylko bez recepty to sie chyba nic konkretnego nie kupi na oczy, trzeba isc do lekarza,

Link Cytuj

0

moze to i dobrze, żeby sobie samemu oczu nie leczyć niewłaściwymi lekami , lekarz powinien jednak sprawdzić  co się dzieje.

Link Cytuj

0
yazeer

mysle ze warto spytac aptekarza, on powinien cos doradzic.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Wielu okulistów skłania się, aby leki do ozu stosować tylko, kiedy takie metody jak przemywanie solą fizjologiczną czy rumiankiem nie pomagają...

Link Cytuj

0
zielak233
yazeer:

powinny byc jakies masci albo krople na to.

Maść do oka - jakoś sobie tego nie wyobrażam w swoim oku.

Link Cytuj

0
bellis10

ja bardzo nie lubie kropel do oczu, tez nie wyobrazam sobie wkładac  sobie soczewki na oczy- na szczescie nie musze.

Link Cytuj

0

ja tez nie cierpię grzebania w oczach, na razie nieprzyjemność chodzenia do okulisty mnie na szczęscie omija .

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ja nawet nie umiem sobie oczu zakropić, a wizytu u okulisty to się boję jeszcze bardziej niż u dentysty. Najgorsze, że jak już wzrok się raz zepsuje to potem nie da się tego naprawić.

Link Cytuj

0
bellis10

w końcu kiedys zacznę nosić okulary i wtedy nie wiem jak się do tego przyzyczaję , no i wizyta u okulisty murowana. jednak najgorsze byłoby ciągłe  tracenie wzroku i ostatecznie  ślepota. Niewidomi mają cięzkie życie.

Link Cytuj

0

pewnie można sie do tego wszystkiego przyzwyczaić, najgorzej sie jednak przełamać i zrobić pierwszy krok

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody