• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Bóle reumatyczne

(obserwuj)
ak_acja

jak sobie z nimi radzić?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Bóle reumatyczne to pojęcie bardzo ogólne. Chorób reumatycznych jest bowiem bardzo wiele. Większosc bóli poddaje sie niesteroidowym lekom przeciwzapalnym (ibuprofen, aspiryna, diklofenac), ale stosowanie ich na własna ręke i nieleczenie choroby podstawowej to bardoz ryzykowne posunięcie. Czy masz pewność, że bóle o których piszesz mają charakter reumatyczny?

Link Cytuj

0
yazeer

a sa jakies mozliwosci zapobiegania reumatyzmowi?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jest to choroba z autoagresji, medycyna do dziś nie wie z czego tego typu schorzenia wynikają. Dlatego trudno mówić o zapobieganiu. Wiadomo natomiast, że nadmierna masa ciała, złe odżywianie i brak ruchu oraz utajone ogniska zakażenia (np. nieleczone zęby) mogą pogarszać kondycję naszych stawów.

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2010-01-30 23:00:49

Link Cytuj

0
yazeer

a "strzelanie" z kosci domyslam sie ze tez zle wplywa na stan stawow..?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nie ma na to dowodów.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no właśnie, a przy bólach na zmianę pogody czym najlepiej smarować? bardzo dużo jest teraz tych maści i nigdy nie wiem, czy wybrałam dobrą.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Dobre są maści z naproxenem i aspiryną.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

czyli ten naproxen lepszy będzie niż np. voltaren?

Link Cytuj

0
yazeer

mi sie wydaje ze potrzebne sa jakies mocniejsze preparaty, bo szczerze mowiac to mnie na jakies stluczenia etc to nawet voltaren nic nie daje, tak wiec na bole reumatyczne chyba tez nie na wiele sie zda.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a czy masaże pomagają na bóle reumatyczne?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Tak, masaże, fizykoterapia - to wszystko jest skuteczne w bólach reumatycznych.

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2010-03-21 21:05:23

Link Cytuj

0
ak_acja

czy w takim razie takie masaże mogą działać również zapobiegawczo? Przyznam, że miałam długo problemy z kręgosłupem, chodziłam na rehabilitacje, ale nigdy nie dostałam skierowania na masaże.

Link Cytuj

0

może ktoś z domowników pomoże przy masażach. to w zasadzie nic trudnego, nie mówię tutaj o profesjonalnym masażu ale takim choćby delikatnym z użyciem elejków eterycznych np cyprysowy, z gałki muszkatołowj lub cynamonowy. Polecam spróbować właśnie tyvh ponieważ mają działanie rozgrzewające, po wymieszaniu kilku kropli z olejem bazowym mozna zacząć delikatny masaż bolących miejsc. ja w ten sposób masuję mamę, boli ja kręgosłup i taki masaż przynosi jej ulgę, uzywam olejków dr beta które pieknie pachna i myślę że dają też fajny efekt odprężenia.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
  • Medycyna - Odpowiedzi na Państwa pytania w zakresie medycyny i leczenia.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody