• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

antykoncepcja

(obserwuj)
1  |  2  |  3  |  4   z  4   Następna strona Ostatnia strona
jakie metody polecacie? co według was daje 100 % pewności?

Link Cytuj

0
Sto procent pewności daje tylko - TYLKO- szklanka wody zamiast. Ostatnio znalazłam artykuł, który opisywał przypadki par, które mają dzieci mimo antykoncepcji. Wszystkie możliwe metody były wymienione tam "jak znajdę, dam linka". Dziecko urodziło się nawet kobiecie, która podwiązała sobie jajniki!!!

Link Cytuj

0
ja polecam tabletki antykoncepcje. Daja 99,9 % pewności.

Link Cytuj

0
Fajnie by było, gdyby rzeczywiście dawały. Prawda jest taka, że dają taką pewność tylko w warunkach laboratoryjnych, gdzie kobieta dostaje tabletkę od personelu medycznego, zawsze dokładnie o tej samej godzinie, jeśli zwymiotuje, ma gorączkę itp, jest badana przez lekarza, który instruuje co robić, np. zwiększa dawkę leku. No i jak się sami domyślacie, w takich warunkach życie erotyczne jest mocno utrudnione. Kobiety muszą być absolutnie zdrowe, mają konkretną wagę, dba sie o ich dietę.
W normalnym życiu to niemożliwe. Odsyłam do tabelki - informuje ona ile kobiet w ciążę zajdzie w ciągu każdego roku stosowania danej metody. http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm

Link Cytuj

0
warunki laboratoryjne to według Ciebie przyjmowanie tabletki o tej samej porze? Przecież równie dobrze tak samo może brać o tej samej porze w domu. To , że tabletki dają bardzo dużą skuteczność jest potwierdzone naukowo.

Link Cytuj

0
odsyłam do wykresu. On jest na podstawie badań naukowych. Linka masz w moim poprzednim poście.

Link Cytuj

0
ok.to co proponujesz w takim razie?

Link Cytuj

0
tabletki + gumka to prawie 100% pewności. Ewentualnie wyliczneie dni plodnych i neiplodnych

Link Cytuj

0
silver_cloud
No właśnie, może by ktoś przypomniał jak się wylicza je.

Link Cytuj

0
http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/0,79775.html

Link Cytuj

0
kilka metod na raz to na pewno lepiej niż jedna. Tabletki mają sporo działań niepożądanych, dlatego osobiście nie jestem ich zwolenniczką.
Niedługo mają wejść tabletki dla mężczyzn.

Link Cytuj

0
mam takie dosyć osobiste pytanie - jeżeli przez kilka lat brałam tabletki antykoncepcyjne, to po ich odstawieniu przez jaki czas powinnam uważać, żeby nie zajść w ciąże, żeby dziecko urodziło się zdrowe?

Link Cytuj

0
podobno jeżeli brałaś długo tabletki anty to też przez długi okres nie możesz zajść w ogóle w ciąże.

Link Cytuj

0
silver_cloud
nie sądzę żeby to była prawda

Link Cytuj

0
Część tabletek hamuje owulacje zmniejszając płodność, a część zwiększa ryzyko ciązy mnogiej. Dlaczego? Bo organizm przyzwyczajony do syntetycznych hormonów, produkuje mniej własnych. Układ hormonalny to bardzo subtelna maszyna. Ale to zalezy oczywiście od osoby i nie dotyczy każdego.

Link Cytuj

0

Generalnie tabletki zmniejszają płodność, ale im później zacznie się brać tabletki tym łatwiej zajść w ciąże.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Potem, czy w nieplanowaną? Wiem, że jeśli zacznie się w młodym wieku brać środki antykoncepcyjne, to rośnie ryzyko powikłań.

Link Cytuj

0

Sprawy  techniczne  i  fizjologiczne  są  bardzo  ważne.   

Ale,  może,  nadrzędnym  jest  pytanie   do  czego  TO   ( antykoncepcja ) służy.

gdamed wyedytował tego posta w dniu 2009-09-17 15:04:37

Link Cytuj

0
yazeer

do tego, żeby nie zajść w ciąże. To przede wszystkim. Chociaż słyszałem, że niektóre dziewczyny biorą tabletki antykoncepcyjne aby np. pozbyć się trądziku. Podobno ta dawka hormonów działa dość dobrze na taki trądzik.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Niktóre kobiety mają tradzik rpzez nadmiar testosteronu. W Diane 35 jest octan cyproteronu który  mówiac w uproszczeniu ten nadmiar niweluje.  Ale jako wyłącznie środek antykoncepcyjny nie jest polecany, bo preparat w którym sie znajduje - Diane 35, ma sporo skutków ubocznych.

Innymi powodami przyjmowania środków o działaniu także antykoncepcyjnym mogą być np. problemy hormonalne z cyklem i niektóre hormonozależne nowotwory. Niekiedy środki hamujące płodnosc biorą także mężczyźni - ale tylko z dodatkowych wskazań. Choć, jak słyszymy już od kilku lat ;), prace nad tabletką dla mężczyzn są już na ukończeniu.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3  |  4   z  4   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody