• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

gdy dzidziuś szykuje się na świat

(obserwuj)
_kasiuuula_

co kupuje się w pierwszej kolejnośći? na pewno wózek i kołyskę i łóżeczko, ale co jeszcze trzeba mieć zanim się pójdzie do szpitala rodzić?

Link Cytuj

0
ak_acja

Mnie natomiast interesuje inny aspekt tematu dotyczącego okresu przed samym porodem. Czy w szpitalu otrzymuję po porodzie jakieś przeszkolenie w zakresie opieki nad maleństwem? Przyznam, że nawet nie wiem, czy umiem właściwie trzymać dziecko, od kiedy podawać mu jedzenie inne niż mleko z piersi, po czym rozpoznać, że rozwija się prawidłowo.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ubranka, pieluchy, wanienkę, smoczek, butelki i to chyba wszystko I wielką masę cierpliwości

Link Cytuj

0
bellis10
ak_acja:

Mnie natomiast interesuje inny aspekt tematu dotyczącego okresu przed samym porodem. Czy w szpitalu otrzymuję po porodzie jakieś przeszkolenie w zakresie opieki nad maleństwem? Przyznam, że nawet nie wiem, czy umiem właściwie trzymać dziecko, od kiedy podawać mu jedzenie inne niż mleko z piersi, po czym rozpoznać, że rozwija się prawidłowo.

mysle ze takie przygotowanie daje jeszcze przed rozwiązaniem  szkoła rodzenia. W szpitalu jest pogadanka z lekarzem pediatrą i podpatrywanie lub krótka rozmowa z osobami zajmującymi sie noworodkiem. Panie te przychodzą wykąpać dziecko, ubieraja je. mówią i pokazuja jak sie to robi, ale to nie daje za dużej orientacji co i jak samemu należy w domu robić.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Z dzidziusiem dużo się chodzi do pediatry - wizyta kontrolna przed 4 tygodniem życia, potem szczepienia. Przychodzi też położna. Dzięki temu można się doskonale nauczyć pielegnacji malucha.

Link Cytuj

0
bellis10

z doswiadczenia wiem ze w szpitalu bywa różnie. jedna położna pokaże jak zajmowac sie noworodkiem a inna nie. Samemu trzeba prosic i sie upominac.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

To chyba trafiłam do dobrego szpitala, bo panie były bardzo pomocne.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Zdrowie, Uroda
  • Uroda - Dbanie o wyglad
  • Nasze zdrowie - Spostrzezenia dotyczące promocji zdrowia, cenne rady i uwagi w trosce o kondycje.
  • Dbanie o sylwetke:" - Dla wszystkich chcących schudnąc, nie przytyc, wymodelowac cialo, albo przytyc, bo wazą za malo.
  • Moda - Wszystko co związane z modą
  • Styl życia - Tutaj piszemy o wszystkim co pomaga nam w osiągnięciu takiego stylu życia jaki sobie wymarzyliśmy.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla zdrowia i urody
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla zdrowia i urody