|
macio200
Motoryzacja, Transport, Kierowcy na wynajem
23-12-2009,
09:32
|
Jakie kremy polecacie aby zabezpieczyć się przed mrozem i choć trochę zmniejszyć odczywanie temperatury?
Link
|
|
|
0
|
|
|
24-12-2009,
20:58
|
Jest ich dużo, więc żeby nie wymieniać ich zbyt wielu, prosiłabym, żebyś napisał, czy potrzebujesz tego kremu na co dzień, czy też ma to być krem na kilkudniowy wyjazd w góry na narty.
Link
|
|
|
0
|
|
|
24-12-2009,
23:02
|
Wlasnie a propos nart, szukam jakiegos kremu chroniacego przed wiatrem i mrozem, takiego ktory nie podraznialby skory po goleniu, czasem zdarzaja mi sie podraznienia i co roku mam problem z doborem kremu na wyjazd.
Link
|
|
|
0
|
|
|
25-12-2009,
12:13
|
Nie zapomnij też o zabezpieczeniu włosów. Pojawiają się już specjalne szmpony na zimę. Np. ten z avonu jest godny uwagi.
Link
|
|
|
0
|
|
|
macio200
25-12-2009,
19:48
|
To wlosy takze sa wrazliwe na mroz? Przeciez to jest martwa tkanka, chyba jedynym zywym fragmentem jest cebulka, nie myle sie?
Link
|
|
|
0
|
|
|
25-12-2009,
21:08
|
na wyjazd w góry ja mogę polecić emolium krem do twarzy. jest świetny
Link
|
|
|
0
|
|
|
25-12-2009,
22:11
|
Włosy są wypustką, nie mają budowy komókowej, ale mogą sie niszczyć mechanicznie, bo zawierają wodę, mogą tracić spręzystość, łamać się.
Link
|
|
|
0
|
|
|
macio200
26-12-2009,
10:13
|
EwaGarasinska:Jest ich dużo, więc żeby nie wymieniać ich zbyt wielu, prosiłabym, żebyś napisał, czy potrzebujesz tego kremu na co dzień, czy też ma to być krem na kilkudniowy wyjazd w góry na narty.
Załozyłem wątek z myslą o dzieciakach, które przyjeżdzają do mnie na święta i zostajądo konca roku. Raczej interesuję mnie krem na codzien.
Link
|
|
|
0
|
|
|
26-12-2009,
19:55
|
jeżeli chodzi o włosy, to Adelajna dobrze wytłumaczyła.
Jeżeli natomiast chodzi o krem do twarzy, to dobrze, że dodałeś, że dla dzieciaków - w takim wypadku zwykła Nivea wystarczy. No chyba że są to bardzo malutkie dzieci - wówczas krem ochronny dla maluchów np. Mustela, Bambino
Link
|
|
|
0
|
|
|
26-12-2009,
20:56
|
Może to trochę nie na temat, ale moja koleżanka twierdzi, że jeśli ma się cerę normalną, to można cay rok używać kosmetyów dla niemowląt i małych dzieci i świetnie takiej cerze robią. Czy to prawda?
adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2009-12-27 20:49:02
Link
|
|
|
0
|
|
|
28-12-2009,
20:32
|
niestety nie prawda. Kosmetyki dla dzieci mają jedynie właściwości ochronne i składniki łagodzące. Każda skóra powidzmy po 20 roku życia potrzebuje czegoś więcej - np. nawilżenia, a tego kremy dla dzieci nie dają. Obrazowo można to ująć tak, że krem dla dzieci tylko lezy na skórze, a krem pielegnacyjny w nią wnika.
A cery normalnej tylko pozazdrościć. rzadko się zdarza i dlatego warto o nią szczególnie dbać.
Link
|
|
|
0
|
|
|
29-12-2009,
12:13
|
Co do rodzajow cer.. Jak prawidlowo rozroznic cere normalna, od suchej po przez tlusta, wrazliwa etc.? Czesto chyba wybieramy kosmetyki ale tak na czuja.. Czasem trudno jest samemu okreslic jaka ma sie cere no i dochodza do tego pory roku, wiadomo ze latem jest inna no i zima podczas mrozow inna. Jak to rozroznic?
Link
|
|
|
0
|
|
|
30-12-2009,
20:44
|
oczywiście można robić to taj jak mówiłeś "na czuja" - i wówczas domowymi sposobami można określić typ cery przez to np. czy po umyciu pojawia się uczucie ściągania, czy po przyłożeniu chusteczki lub bibułki zostają na niej ślady tłuszczu, czy skóra jest elastyczna, szorstka, gładka, czy ma rozszerzone "pory".
Ale o wiele dokładniejszym sposobem jest wizyta w gabinecie kosmetycznym, gdzie typ cery określi ktoś doświadczony w tym. Poza tym niektóre gabinety wyposażone są w takie urządzenia jak lampa Wooda, korneometr, sebumetr, kutometr itp, które analizują obecny stan skóry.
Link
|
|
|
0
|
|
|
01-01-2010,
18:31
|
no prosze, to nawet nie wiedzialem o tych wszystkich urzadzeniach sprawdzajacych stan skory, do glowy przychodzilo mi tylko to czy skora sie sciaga i luszczy, ale o tym ze po przetarciu skory chusteczka moga zostac slady tluszczu, to on jest az tak widoczny? najwidoczniej ja mam skore normalna bo z czyms takim sie jeszcze nie spotkalem
Link
|
|
|
0
|
|
|
04-01-2010,
20:58
|
bo to nie taka zwykła chusteczka higieniczna (nieprecyzyjnie się wyraziłam) a bibułka pochłaniająca, wyglądająca jak cienka chusteczka.
Link
|
|
|
0
|
|
|
05-01-2010,
16:44
|
no to rzeczywiscie to wszystko tlumaczy.. :)
Link
|
|
|
0
|
|
|
07-01-2010,
18:20
|
warto tutaj dodać, ze decydując się na takie badanie z użyciem aparatury w gabinecie kosmetycznym, w dniu badania nie nalezy nakładać żadnych kosmetyków, ani nawet myś twarzy żadnym żelem. Inaczej badanie może dać fałszywy obraz.
Link
|
|
|
0
|
|