• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Szkolenia dla tłumaczy

(obserwuj)

Czy znacie może jakieś insttytucje organizujące porządne szkolenia dla tłumaczy? Szukam szkoleń o różnej tematyce, jeszcze nie wiem w czym dokładnie chcę się specjalizować.

Link Cytuj

0
Carbon_83

Znałam jedną instytucję która prowadzi szkolenia dla tłumaczy dosyć bogate. ale nie mogę sobie przypomnieć ich nazwy. Jak sobie przypomnę to tu wkleję.

Link Cytuj

0

Ok, to ja będę zaglądać tu często bo koniecznie chciałbym się zapoznać z ofertami szkoleniowymi.

Link Cytuj

0
Carbon_83

Obserwuj szkolenia Tepisu, slyszalam pozytywne opinie.

http://www.tepis.org.pl/

Wejdz w zakladkę Kształcenie>Tepis.

Link Cytuj

0
Carbon_83

W tę sobotę 26 września będzie bardzo ciekawe szkolenie. Przyznam że sama chętnie na takie bym się wybrała, ale niestety mam kilka spraw do zalatwienia w ten weeken.

Tutaj więcej informacji http://www.tepis.org.pl/ksztal cenie/tepis/xxiii-wpps.pdf

Poniżej kilka szczegółów:

XXIII WARSZTATY PRZEKŁADU PRAWNICZEGO I SPECJALISTYCZNEGO

10.00 – 14.00 – Sesja plenarna na tematy wspólne dla wszystkich tłumaczy:
Praktyczne aspekty ochrony praw autorskich w pracy tłumacza – mec. B. Kochlewski
Cechy zabezpieczające dokumentów – Dorota Wiland
Rola tłumacza we współpracy ze strażą graniczną – Monika Mostowy
Legalizacja dokumentów i tłumaczeń – Anna Michalska
Bieżące problemy zawodowe – panel Rady Naczelnej PT TEPIS
14.00 – 15.30 – Lunch
15.30 – 18.00 – Obrady w sekcjach językowych: angielskiej, rosyjskiej, niemieckiej, francuskiej, włoskiej i hiszpańskiej na tematy związane z metodologią tłumaczenia, terminologią i frazeologią tekstów prawniczych, ekonomicznych i innych specjalistycznych.
18.00 – Toast hieronimkowy z okazji Międzynarodowego Dnia Tłumacza

Koszt: 220 zl

Link Cytuj

0
Carbon_83

Polecam również szeroką ofertę firmy szkoleniowej Textem.

Sama mam zamiar skorzystać ale nie mogę się zdecydować na który kurs isć. najlepiej wszystkie po kolei bym zrobila :)

http://www.textem.com.pl

To tylko wycinek ich oferty:

1. Szkolenie z zakresu polskich umów cywilnoprawnych

2. Zawód tłumacza - wszystko o umowach i prawie autorskim dla tłumaczy

3. Finanse dla tłumaczy

4. Giełda dla tłumaczy

5. Szkolenia po angielsku: 

a. Introduction to civil law

b. Commercial contracts

c. Polish company law

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Teksty, Tłumaczenia
  • literatura i poezja - Dla wszystkich piszących, czytających i wogóle lubiacych slowo pisane.
  • copywriterzy - dla wszystkich którzy piszą, lubią zabawę słowem, zajmują się tym profesjonalnie bądź też amatorsko
  • OBRONA PRZED NIEUCZCIWYMI ZLECENIODAWCAMI! - Ochrona zleceniobiorców przed oszustami, którzy zlecają wykonanie zadania a potem milkną jak kamień w w…...
  • Informatycy - Grupa zrzeszająca osoby zajmujące się amatorskimi tłumaczeniami tekstów informatycznych, np. stron WWW
  • Dla miłośników Włoch i języka włoskiego - Grupa dla wszystkich miłośników języka włoskiego i słonecznej Italii. Mieszkam tu od kilkunastu lat.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Teksty, Tłumaczenia
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Teksty, Tłumaczenia