|
|
|
Czy znacie może jakieś insttytucje organizujące porządne szkolenia dla tłumaczy? Szukam szkoleń o różnej tematyce, jeszcze nie wiem w czym dokładnie chcę się specjalizować.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Znałam jedną instytucję która prowadzi szkolenia dla tłumaczy dosyć bogate. ale nie mogę sobie przypomnieć ich nazwy. Jak sobie przypomnę to tu wkleję.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ok, to ja będę zaglądać tu często bo koniecznie chciałbym się zapoznać z ofertami szkoleniowymi.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
W tę sobotę 26 września będzie bardzo ciekawe szkolenie. Przyznam że sama chętnie na takie bym się wybrała, ale niestety mam kilka spraw do zalatwienia w ten weeken.
Tutaj więcej informacji http://www.tepis.org.pl/ksztal cenie/tepis/xxiii-wpps.pdf
Poniżej kilka szczegółów:
XXIII WARSZTATY PRZEKŁADU PRAWNICZEGO I SPECJALISTYCZNEGO
10.00 – 14.00 – Sesja plenarna na tematy wspólne dla wszystkich tłumaczy:
Praktyczne aspekty ochrony praw autorskich w pracy tłumacza – mec. B. Kochlewski
Cechy zabezpieczające dokumentów – Dorota Wiland
Rola tłumacza we współpracy ze strażą graniczną – Monika Mostowy
Legalizacja dokumentów i tłumaczeń – Anna Michalska
Bieżące problemy zawodowe – panel Rady Naczelnej PT TEPIS
14.00 – 15.30 – Lunch
15.30 – 18.00 – Obrady w sekcjach językowych: angielskiej, rosyjskiej, niemieckiej, francuskiej, włoskiej i hiszpańskiej na tematy związane z metodologią tłumaczenia, terminologią i frazeologią tekstów prawniczych, ekonomicznych i innych specjalistycznych.
18.00 – Toast hieronimkowy z okazji Międzynarodowego Dnia Tłumacza
Koszt: 220 zl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|