|
|
|
Czy należycie do jakichś stowarzyszeń tłumaczy? Czy trzeba być tłumaczem przysięgłym by do nich należeć?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Jeśli chodzi o stowarzyszenia to pierwsze jakie mi przychodzi do głowy to Stowarzyszenie Tłumaczy Polskich.
Oto ich strona:
http://www.stp.org.pl/
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Pozwolę sobie zacytować co piszą na swojej stronie:
Witamy w serwisie internetowym Stowarzyszenia Tłumaczy Polskich, najdłużej działającej organizacji tłumaczy w Polsce, jedynej która zrzesza tłumaczy wszystkich specjalności, pisemnych i konferencyjnych, przysięgłych, literackich, technicznych, publicystycznych i innych.
Tak więc jak widać tłumaczem przysięgłym nie trzeba być. 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Hm, no to ulżyło mi, muszę rozważyć wobec tego wstąpienie do jakiegoś stowarzyszenia. Myślisz ze to dobry pomysł?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Sama rozważam wstąpienie, ale przyznam że nei znalazłam czasu żeby to zrobic. Na pewno plusem jest rozszerzenie mozliwosci, mozna brac udział w konferencjach i spotkaniach branżowych, rozszerzyć kontakty.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Carbon_83:Sama rozważam wstąpienie, ale przyznam że nei znalazłam czasu żeby to zrobic. Na pewno plusem jest rozszerzenie mozliwosci, mozna brac udział w konferencjach i spotkaniach branżowych, rozszerzyć kontakty.
No i... wstąpiłaś? Bo ja się też z takim zamiarem noszę.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|