• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Stowarzyszenia tłumaczy

(obserwuj)

Czy należycie do jakichś stowarzyszeń tłumaczy? Czy trzeba być tłumaczem przysięgłym by do nich należeć?

Link Cytuj

0
Carbon_83

Jeśli chodzi o stowarzyszenia to pierwsze jakie mi przychodzi do głowy to Stowarzyszenie Tłumaczy Polskich.

Oto ich strona:

http://www.stp.org.pl/

Link Cytuj

0
Carbon_83

Pozwolę sobie zacytować co piszą na swojej stronie:

Witamy w serwisie internetowym Stowarzyszenia Tłumaczy Polskich, najdłużej działającej organizacji tłumaczy w Polsce, jedynej która zrzesza tłumaczy wszystkich specjalności, pisemnych i konferencyjnych, przysięgłych, literackich, technicznych, publicystycznych i innych.

Tak więc jak widać tłumaczem przysięgłym nie trzeba być.

Link Cytuj

0

Hm, no to ulżyło mi, muszę rozważyć wobec tego wstąpienie do jakiegoś stowarzyszenia. Myślisz ze to dobry pomysł?

Link Cytuj

0
Carbon_83

Sama rozważam wstąpienie, ale przyznam że nei znalazłam czasu żeby to zrobic. Na pewno plusem jest rozszerzenie mozliwosci, mozna brac udział w konferencjach i spotkaniach branżowych, rozszerzyć kontakty.

Link Cytuj

0
RobakPlaski
Carbon_83:

Sama rozważam wstąpienie, ale przyznam że nei znalazłam czasu żeby to zrobic. Na pewno plusem jest rozszerzenie mozliwosci, mozna brac udział w konferencjach i spotkaniach branżowych, rozszerzyć kontakty.

No i... wstąpiłaś? Bo ja się też z takim zamiarem noszę.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Teksty, Tłumaczenia
  • literatura i poezja - Dla wszystkich piszących, czytających i wogóle lubiacych slowo pisane.
  • copywriterzy - dla wszystkich którzy piszą, lubią zabawę słowem, zajmują się tym profesjonalnie bądź też amatorsko
  • OBRONA PRZED NIEUCZCIWYMI ZLECENIODAWCAMI! - Ochrona zleceniobiorców przed oszustami, którzy zlecają wykonanie zadania a potem milkną jak kamień w w…...
  • Informatycy - Grupa zrzeszająca osoby zajmujące się amatorskimi tłumaczeniami tekstów informatycznych, np. stron WWW
  • Dla miłośników Włoch i języka włoskiego - Grupa dla wszystkich miłośników języka włoskiego i słonecznej Italii. Mieszkam tu od kilkunastu lat.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Teksty, Tłumaczenia
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Teksty, Tłumaczenia