• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

zlecenie moich marzeń

(obserwuj)
Jakie zlecenie Wam się marzy?
Mi takie, że wymyślam krótkie hasło reklamowe, dostaję za to kupę kasy, a ono na dodatek wisi na każdym rogu i wchodzi do potocznego języka. Chciałabym tez napisac piosenkę.

Link Cytuj

0
rubia15
To chyba marzenie każdego copywritera. Jak idziemy na maksa to jeszcze dodam że nie chciałabym aby było to hasło wódy czy papierosów tylko akcji charytatywnej tak aby poruszyło serca tłumów "

Link Cytuj

0
Czy uważacie że początkujący copywriter, który być może ma talent, ale niekoniecznie znajomości / portfolio itd jest w stanie dostać takie zlecenie?

Link Cytuj

0
To na pewno będzie baaardzo trudne.

Link Cytuj

0
Carbon_83
Chyba tylko po znajomości "

Link Cytuj

0
Carbon_83
Mi by się marzyła jakaś super książka do przetłumaczenia, tak by wprawić w zachwyt krytyków i czytelników :" i zeby potem odzywali się do mnie sławni autorzy z propozycjami tlumaczenia dla nich na polski :D

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Wiem, ze wielu "tekściarzy" marzy o zleceniu  na książkę. Ale ksiazkę zawsze mzoan spróbowac napisać tak czy siak, a nóż ktoś będzie chciał wydać?

Link Cytuj

0
tymoteuszko
okhan:
Czy uważacie że początkujący copywriter, który być może ma talent, ale niekoniecznie znajomości / portfolio itd jest w stanie dostać takie zlecenie?

A możesz mi powiedzieć po czym w takim razie poznać że TAKI COPYWRITER ma talent? Copywriter musi mieć portfolio, aby móc się cenić i być docenianym. Oczywiście swoje, nie cudze... Bo coraz częściej zdarza się w tej branży, że niektórzy początkujący lubią sobie przyswoić cudze osiągnięcia. Moje na przykład parę razy skubięto... Skubnięto nawet moją własną ofertę.

Link Cytuj

0
tymoteuszko
adelajna_aa:

Wiem, ze wielu "tekściarzy" marzy o zleceniu  na książkę. Ale ksiazkę zawsze mzoan spróbowac napisać tak czy siak, a nóż ktoś będzie chciał wydać?

Powiem Ci, że książki wcale nie są tak dobrze płatne, jakby Ci się wydawało.I jako chyba seniorka na tej grupie (15-lat doświadczenia zawodowego) nieco na ten temat wiem...  Zwłaszcza że rynek czytelniczy w Polsce coraz bardziej ubożeje. Napisałam w życiu parę książek (teraz także piszę - przewodnik turystyczny dla znanego wydawnictwa), największe pieniądze jednak zarobiłam na tekstach do reklam, scenariuszach kampanii marketingowych. Mniej pracochłonne, a pieniądze te same co za książkę - lub niekiedy większe. Ale za takie rzeczy można się brać tylko pod warunkiem, gdy ma się nie tylko umiejętności copywriterskie, ale przede wszystkim marketingowe. Trzeba znać rynek, umieć podglądać zachowania konsumentów itp.

Link Cytuj

0

moje marzenie to zlecenie ghostwritingowe ;) napisac biografię kogoś sławnego za niezłą kasę i zobaczyć ją w ksiegarniach :P

Link Cytuj

0
DistinctMedia
tymoteuszko:
adelajna_aa:

Powiem Ci, że książki wcale nie są tak dobrze płatne, jakby Ci się wydawało.I jako chyba seniorka na tej grupie (15-lat doświadczenia zawodowego) nieco na ten temat wiem...  Zwłaszcza że rynek czytelniczy w Polsce coraz bardziej ubożeje. Napisałam w życiu parę książek (teraz także piszę - przewodnik turystyczny dla znanego wydawnictwa), największe pieniądze jednak zarobiłam na tekstach do reklam, scenariuszach kampanii marketingowych. Mniej pracochłonne, a pieniądze te same co za książkę - lub niekiedy większe. Ale za takie rzeczy można się brać tylko pod warunkiem, gdy ma się nie tylko umiejętności copywriterskie, ale przede wszystkim marketingowe. Trzeba znać rynek, umieć podglądać zachowania konsumentów itp.

Dokładnie, copywriter to nie pisarz i artysta, tylko rzemieślnik. Trzeba mieć dużą wiedzę z zakresu marketingu, psychologii sprzedaży, socjologii i innych pokrewnych dziedzin, żeby zarabiać duże pieniądze na  pisaniu... Oczywiście najpierw trzeba skrupulatnie budować portfolio.

A koleżanka, widzę, ze Świdnicy? :)

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Teksty, Tłumaczenia
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Teksty, Tłumaczenia
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Teksty, Tłumaczenia