• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

zakwasy

(obserwuj)
macie jakieś sprawdzone sposoby na zakwasy?

Link Cytuj

0
dużo pić i gorąca kąpiel.

Link Cytuj

0
Ja słyszałam że pomaga piwo- przyjemne z pożytecznym :"

Link Cytuj

0
Sauna:"

Link Cytuj

0
klin klinem- trzeba znowu poćwiczyć :"

Link Cytuj

0
Proponuje po treningu trochę się porozciągać. Zakwasy następnego dnia będą dużo mniejsze.

Link Cytuj

0
silver_cloud
ja łączę dwie ostatnie propozycje : dobre rozciąganie i trening na drugi dzień jesli moge

Link Cytuj

0
a ja powiem szczerze, że próbowałem wszystkie wyżej wymienione sposoby i raczej nic nie pomogło :"
zakwasy chyba trzeba po prostu przeczekać nie ma rady :"

Link Cytuj

0
silver_cloud
no niestety, zakwasy oznaczają, że mięśnie musiały się nieźle napracować i że nie były w formie, im lepsza forma tym mniejsze zakwasy, chociaż czasem i tak się pojawiają, jeśli wykonało się ćwiczenia których się wcześniej lub dawno nie robiło.

Link Cytuj

0
no to ja proponuję piwo. Zakwasy to nic innego jak kwas mlekowy, po połączeniu z alkoholem można wyeliminować ten kwas.

Link Cytuj

0
millie8
A po co eliminować? Ja uwielbiam zakwasy. Czuję, że wykonałam wtedy dobry trening.

Link Cytuj

0
yazeer

ale rano dźwigiem tzreba Cię pewnie ściągać, bo tak boli.

Link Cytuj

0

Dobra metoda sa masaze o ile dana osoba jest masowana regularnie, jesli nie zakwasy beda odczuwalne coraz silniej.

Link Cytuj

0

Na zakwasy :

Po treningu wziąć zimną, 20 -30 sek. kąpiel, co powoduje obkurczenie naczyń krwionośnych . Następnie ciepłą, co z kolei powoiduje rozszerzenia naczyń krwionośnych i działa jak "spłuczka".

Dodatkowo 2-3 dni przed treningiem  wziąć wic C 1000 + wit. B z grupy COMPLEX.

Link Cytuj

0
yazeer

Dwa sprawdzone sposoby na zakwasy:

1. piwo

2. glukoza + woda

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2009-10-26 16:44:46

Link Cytuj

0
mopano

Na pewno pobudzić krążenie, dlatego drugiego dnia warto trochę się ruszać, a nie leżeć. Wtedy szybciej ból się "rozejdzie".

A swoją drogą czytałam gdzieś niedawno, że to nie kwas mlekowy jest odpowiedzialny za ból mięśni, ale mikrourazy jakim ulegają mięśnie podczas ćwiczeń. Wiecie coś o tym bliżej?

Tak więc jak pobudzimy krążenie, to nie tylko kwas mlekowy szybciej będzie usuwany, ale i komórki mięśniowe lepiej dożywione i dotlenione, stąd i szybsza regeneracja.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

To prawda, kwas mlekowy nie powoduje zakwasów, a właśnie mikrourazy mieśni. Jeśli byśmy wytworzyli tyle kwasu mlekowego, ze bolały by od jego ilosci mieśnie, to zmiana pH organizmu byłaby skrajnie groźna dla życia.

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2010-04-21 23:42:12

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Sport, Turystyka
  • Podróże - polecane miejsca - Grupa zrzeszająca milośników podrózy, wypraw, wyjazdów turystycznych, wycieczek
  • Rower - Rower: sport? środek transportu? hobby? Wszystko na raz!
  • Sposoby podróżowania - W jaki sposób podrózujemy, jakie zakwaterowanie wybieramy i co mozemy doradzic. Czyli o tym jak udanie spedzic wakacje.
  • EURO 2012...??? - ....realne....obiektywne oceny kibiców... :"
  • Grupa Kibiców - Jesteś kibicem? To miejsce dla Ciebie "
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia turystyczne i sportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi turystyczne i sportowe