• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Najpiękniejsze miasto na świecie

(obserwuj)
Pierwsza strona Poprzednia strona 1  |  2   z  2
zielak233

może to banalne, ale miasta amerykańskie też są ciekawe. np. Boston, taka mieszanina europejskości z amerykańskim przepychem. Nowy Jork tez niczego sobie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja polecam Wittenbergę. Nie tak daleko od Polski, a naprawdę przepiękne miasto. Z takim bajkowym wręcz klimatem.

Link Cytuj

0
bellis10

a mi sie podobają miasteczka w Grecji, troche ciepławo ale pięknie,

Link Cytuj

0
ak_acja

Ja myślę, że warto tutaj wspomnieć także o Odessie.

Link Cytuj

0

oj wiele jest pięknych miast,hmm kraków, wrocław, praga, budapeszt, nie umiem się zdecydować które będzie na miejscu pierwszym. mój mąż zaplanował dla nas wycieczkę: http://www.darrtell.pl/zagraniczne-wycieczki-autokarowe/452-expressbudapeszt . tak się starsznie cieszę, moglabym mieszkac po pół roku z każdym z tych miast. pozdrawiam miłośników

Link Cytuj

0
zimniczek

Najpiękniejsze miasto w Polsce to tylko Kraków Pamiętam z lat szkolnych ...........wagary w Krakowie

na śwecie myślę Cambridge w Anglii .... wąskie uliczki, słynny uniwersytet oraz parki i dziedzińce.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
cypelek1983:

Wszystkim, którym podoba się i Kraków i Wiedeń, polecam Lwów - w podobnym, uroczym stylu.

Właśnie znajoma mojej mamy wróciła z Lwowa i miała troche inne odczucia - fakt, mówiła, że pięknie, ale że wszystko tam strasznie niszczeje, że nie dbają w ogóle o zabytki, że żal patrzeć co się tam dzieje. To co jeszcze pamiętam z jej opowiadania to to, że mają tam bardzoe dobre, a nie drogie jedzenie, ale z drugiej strony, że ciężko znaleźć jakieś kafejki, czy małe restauracje.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A jak chodzi o Polskie miasta to chyba nie padła tutaj jeszcze nazwa Toruń. A to naprawdę przepiękne miasto. Polecam wszystkim przechadzkę wieczorem na Rynek i na nabrzeże Wisły. Cos pięknego. Mnie zauroczyło. Mam nadzieję, że uda mi się tam pojechać na kilka dni, bo na razie zawsze byłam na max 2, a w ciągu 2 dni się wszystkiego nie zobaczy i nie pozna klimatu miasta.

Dużo osób poleca tutaj Kraków, a mi się Toruń bardziej niż Kraków podoba. Może też dalatego, że w Krakowie byłam juz kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt razy. A w Toruniu może z 5 razy. Ale za każdym razem w Toruniu znajduję coś innego pięknego.

Link Cytuj

0

Zwiedziłem sporo krajów. Nie padła tu Brazylia. Jedno z najpiękniejszych miejsc chyba na ziemii - to wspaniałe wodospady (w sumie to od strony Argentyny są piekniejsze) Foz du Iguacu --> MUST SEE. Oprócz tego oczywiście Rio połączenie oceanu z górami i nowoczesnością - rewelacja (choć prawdą jest, że brudne i niebezpieczne). Dalej 3 najbardziej oryginalne miasta: Wenecja, Paryż, Rzym. Następnie z włoskich: Siena, Florencja, Asyż, Wiedeń, Praga, Budapeszt. Z polskich: Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Toruń, Sandomierz, Zamość, KAZIMIERZ NAD WISŁĄ!!!, Wisła, Zakopane (wiem, że obczaskane i znane, ale co tam), Gniezno (wszak to pierwsza stolica). No sporo tego jest :) a ja kocham podróże. Zależy co kto lubi. Jak wodę (to wiadomo że lepiej się będzie czuł nad morzem czy jeziorami) jak zabytki to wiadomo: Włochy, Grecja, Francja, Hiszpania, (że o Chinach itd. nie wspomnę :p). Wszystko od kasy zależy, czasu i upodobań.

Link Cytuj

0

ja bym postawił również na wiedeń i budapeszt piekne miasta i bardzo klimatyczne 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
~ Globetrotter:

Zwiedziłem sporo krajów. Nie padła tu Brazylia. Jedno z najpiękniejszych miejsc chyba na ziemii - to wspaniałe wodospady (w sumie to od strony Argentyny są piekniejsze) Foz du Iguacu --> MUST SEE. Oprócz tego oczywiście Rio połączenie oceanu z górami i nowoczesnością - rewelacja (choć prawdą jest, że brudne i niebezpieczne). Dalej 3 najbardziej oryginalne miasta: Wenecja, Paryż, Rzym. Następnie z włoskich: Siena, Florencja, Asyż, Wiedeń, Praga, Budapeszt. Z polskich: Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Toruń, Sandomierz, Zamość, KAZIMIERZ NAD WISŁĄ!!!, Wisła, Zakopane (wiem, że obczaskane i znane, ale co tam), Gniezno (wszak to pierwsza stolica). No sporo tego jest :) a ja kocham podróże. Zależy co kto lubi. Jak wodę (to wiadomo że lepiej się będzie czuł nad morzem czy jeziorami) jak zabytki to wiadomo: Włochy, Grecja, Francja, Hiszpania, (że o Chinach itd. nie wspomnę :p). Wszystko od kasy zależy, czasu i upodobań.

Wszystkie te miasta miałeś okazję zwiedzić?

Link Cytuj

0
yazeer

podobno Wilno jest tez piekne, sam nie bylem, jeszcze ;)

Link Cytuj

0
Pierwsza strona Poprzednia strona 1  |  2   z  2
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Sport, Turystyka
  • treningi - dla wszystkich którzy kochają sport, trenują jakąś dyscyplinę, chodzą na zajęcia do klubów sportowych, należą do sekcji...
  • Rower - Rower: sport? środek transportu? hobby? Wszystko na raz!
  • Sposoby podróżowania - W jaki sposób podrózujemy, jakie zakwaterowanie wybieramy i co mozemy doradzic. Czyli o tym jak udanie spedzic wakacje.
  • EURO 2012...??? - ....realne....obiektywne oceny kibiców... :"
  • Grupa Kibiców - Jesteś kibicem? To miejsce dla Ciebie "
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia turystyczne i sportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi turystyczne i sportowe