• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Kijów

(obserwuj)
hania_oferia
Wybieram się na 3 dni do Kijowa. Słyszałam że jest to piękne miasto. Nie będę miała dużo czasu ale chciałabym coś zobaczyć. Byliście może tam albo znacie kogoś kto w Kijowie mieszka/pracuje? Co powinnam zobaczyć w tak krótkim czasie?

Link Cytuj

0
zajrzyj na strone go2kiev.com. Ja bym na pewno chcial obejrzec Majdan Niepodleglosci i poplywac po Dnieprze

Link Cytuj

0
rubia15
I jak Hania podobał Ci się Kijów? Wybieram się tam służbowo i może uda mi się coś zobaczyć choć jakoś nie jestem nastawiona zbyt entuzjastycznie ...

Link Cytuj

0
Dlaczego nie jesteś nastawiona entuzjastycznie? Czegoś sie obawiasz? Ja Ci zazdroszczę. Nigdy nie byłam w kijowie, ale wydaje mi się bardzo egzotyczny.

Link Cytuj

0
hania_oferia
A mi właśnie Kijów wydał się swojski, wszędzie można dogadać się po polsku, ludzie są bardzo życzliwi. Wisła w porównaniu do Dniepru to mała rzeczka. Na środku rzeki w Kijowie jest duża wyspa na którą można dojść kładką- mostem dla pieszych- jak byłam tam latem pełno ludzi się opalało. Fajny klimat: z samego centrum przez rzekę i znajdujesz się na plaży :" A samo miasto bardzo ładnie położone, można nieźle namęczyć się zwiedzając bo jest dużo wzgórz. Najbardziej podobał się Andrzejewski Zjazd - kijowski Montmartre.

Link Cytuj

0
Swojski? To ciekawe, napewno dopisze go do mojej podróżniczej listy must go:"

Link Cytuj

0
rubia15
Brak mojego entuzjazmu wynika z tego że przy wyjazdach służbowych rzadko mam czas aby coś na spokojnie obejrzeć, poza tym nie przepadam za tak wielkimi miastami i też nie lubię jechać w miejsca gdzie jest bieda, jakoś głupio się czuje...

Link Cytuj

0
hania_oferia
W Kijowie bogactwo kuje w oczy. Pewnie jak się wyjedzie poza miasto to tam jest bieda ale Kijów.... nie pamiętam żebym widziała inne miasto w Europie z taką ilością luksusowych samochodów. Porsche, Wielkie terenowe BMW, Audi, Toyota Prada- tego jest tam pełno na każdym rogu. Poza tym luksusowe butiki jak Zegna, Chanel... bardzo dobre i drogie restauracje "myślę że poziom porównywalny z warszawskimi". Co mnie jeszcze zaskoczyło- w centrum Kijowa które zwiedzałam na porządku dziennym w domach mieszkalnych jest klimatyzacja- klimatyzatory widać dosłownie na wszystkich budynkach. A przecież klimat jest podobny do naszego i też nie sądze że klimatyzacja jest tańsza....

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Sport, Turystyka
  • treningi - dla wszystkich którzy kochają sport, trenują jakąś dyscyplinę, chodzą na zajęcia do klubów sportowych, należą do sekcji...
  • Rower - Rower: sport? środek transportu? hobby? Wszystko na raz!
  • Sposoby podróżowania - W jaki sposób podrózujemy, jakie zakwaterowanie wybieramy i co mozemy doradzic. Czyli o tym jak udanie spedzic wakacje.
  • EURO 2012...??? - ....realne....obiektywne oceny kibiców... :"
  • Grupa Kibiców - Jesteś kibicem? To miejsce dla Ciebie "
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia turystyczne i sportowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi turystyczne i sportowe