• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

koszt wesela

(obserwuj)
_kasiuuula_

w jakich przedziałach cenowych mieszczą się posiłki na weselu - tzn jesli np. robimy wesele na 80 osób, to jeśli chodzi o posiłki i napoje z jakimi kosztami trzeba by się liczyć od osoby? Wiem, że to zalezy od sali itd. Ale jakby Pan takie jakieś widełki mógł podać, to byłabym wdzięczna.

Link Cytuj

0
G_Owsianka

koszty zorganizowania pzryjęcia weselnego naprawde wahają sie od 130 do 330 zł od osoby to wszystko zależy na jaki wariant sie decydujecie .

Czy na sale weselną lub restauracje ,czy na przykłąd na samo wynajecie sali i wynajmu kucharzy tak jak w moim przypadku.

niestety bede brutalny i powiem że sale i restauracje ( nie wiem czy wszystkie , ale większość)  bazują na imprezach weselnych i koszty siegają cen kosmicznych wręcz.

możecie pomyśleć  " każdy swoje chwali " , ale ja też nie robie imprez weselnych w gratisie , i zarabiam na tym , ale np. ja biorę za wesele 130 zł( z ciastami , tortami)  za 1 dzień , a dom weselny 170 zł ( minimum nie zawsze z ciastem i tortem)

szybkie przeliczenie 100 osób x 130 = 13.000 zł
                                      100 osób x 170 = 17.000 zł

Czyli macie zaoszczedzone 4 tysiące złotych  i jesteście " właścicielami swojego wesela" i nikt nad ranem nie bedzie was wypraszał z lokalu.

Chyba w miare przybliżyłem temat .

W razie pytań prosze pisać

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a czy poprawiny na drugi dzień wciąż są w modzie? bo z reguły jak teraz wesela robią moi znajomi to tylko jednodniowe.

Link Cytuj

0
G_Owsianka

To zalezy czy w knajpie czy na wynajętej sali.Ja osobiscie jestem zdania że w wynajetej sali koszty zrobienia poprawin sa znikome a restauracje biorą przeważnie 50 % wartości wesela od osoby , a to dużo według mnie oczywiscie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a jak wesele dwudniowe to jak to wygląda godzinowo? bo wiadomo pierwszy dzień zaczyna się po ślubie w kościele, a drugi? od której do której godziny zwykle?

Link Cytuj

0
G_Owsianka

To wszystko zależy o której zaczyna sie pierwszy dzień i dopasowuje sie wtedy poprawiny zeby goście sie wyspali i "odświeżyli" oraz przyszli na poprawiny. To jest elastyczna godzina i nie ma tu określonej pory.

Link Cytuj

0
_bartix_

Profesjonalna obsługa barmańska imprez www.bargastro.pl

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Rozrywka, Imprezy
  • ogranizacja imprez - Dla osób organizujących imprezy zadowodowo, ale także dla tych, którym okazyjnie zdarza sie jakieś wyprawiać w domu.
  • Zabawy Integracyjne - ...czyli co robic w wolnych chwilach.
  • Zabawa - Grupa zrzeszająca osoby, które mają ciekawe pomysly i lubią sie bawic.
  • Nasza Muzyka - DLwieki, które do nas przemawiają.
  • Imprezowy informator - Informacje o ciekawych imprezach. Wydarzenia, w których warto wziąśc udzial.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia imprez
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi rozrywkowe