|
|
|
w jakich przedziałach cenowych mieszczą się posiłki na weselu - tzn jesli np. robimy wesele na 80 osób, to jeśli chodzi o posiłki i napoje z jakimi kosztami trzeba by się liczyć od osoby? Wiem, że to zalezy od sali itd. Ale jakby Pan takie jakieś widełki mógł podać, to byłabym wdzięczna.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
koszty zorganizowania pzryjęcia weselnego naprawde wahają sie od 130 do 330 zł od osoby to wszystko zależy na jaki wariant sie decydujecie . Czy na sale weselną lub restauracje ,czy na przykłąd na samo wynajecie sali i wynajmu kucharzy tak jak w moim przypadku. niestety bede brutalny i powiem że sale i restauracje ( nie wiem czy wszystkie , ale większość) bazują na imprezach weselnych i koszty siegają cen kosmicznych wręcz. możecie pomyśleć " każdy swoje chwali " , ale ja też nie robie imprez weselnych w gratisie , i zarabiam na tym , ale np. ja biorę za wesele 130 zł( z ciastami , tortami) za 1 dzień , a dom weselny 170 zł ( minimum nie zawsze z ciastem i tortem) szybkie przeliczenie 100 osób x 130 = 13.000 zł 100 osób x 170 = 17.000 zł Czyli macie zaoszczedzone 4 tysiące złotych i jesteście " właścicielami swojego wesela" i nikt nad ranem nie bedzie was wypraszał z lokalu. Chyba w miare przybliżyłem temat . W razie pytań prosze pisać
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a czy poprawiny na drugi dzień wciąż są w modzie? bo z reguły jak teraz wesela robią moi znajomi to tylko jednodniowe.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
To zalezy czy w knajpie czy na wynajętej sali.Ja osobiscie jestem zdania że w wynajetej sali koszty zrobienia poprawin sa znikome a restauracje biorą przeważnie 50 % wartości wesela od osoby , a to dużo według mnie oczywiscie.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a jak wesele dwudniowe to jak to wygląda godzinowo? bo wiadomo pierwszy dzień zaczyna się po ślubie w kościele, a drugi? od której do której godziny zwykle?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
To wszystko zależy o której zaczyna sie pierwszy dzień i dopasowuje sie wtedy poprawiny zeby goście sie wyspali i "odświeżyli" oraz przyszli na poprawiny. To jest elastyczna godzina i nie ma tu określonej pory.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Profesjonalna obsługa barmańska imprez www.bargastro.pl
Link Cytuj