|
|
|
Ja co prawda w tej chwili pytam tylko teoretycznie, bo na razie wesele mi się nie szykuje, ale z ciekawości chciałabym wiedzieć ile czasu taka organizacja trwa. Na ile wcześniej trzeba szukać sali, organizować firmę, która przygotuje jedzenie, szukać zespołu. Koleżanka mi kiedyś mówiła, że u niej salę rzeba rezerwować 2 lata do przodu. To możliwe??
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Zgadza się z tym co ci mówiła koleżanka. Ja termina mam na 2012 rok już praktycznie w wiekszości zajęte. Ale napewno są firmy które mają wolne terminy. Jeżeli chodzi o sale to róznie z tym bywa niekiedy są zajęte a niekiedy mają cały rok jeszcze pusty.To zalezy od jakości sali i jej położenia. Ale średnio na ok rok przed weselem trzeba zacząć wszystko załatwiać już żeby wybrać sobie to co nas interesuje a nie żeby wybierac potem to co zostaje bez możłiwości wyboru ,bo wiadomo zę to co zostaje nie zawsze jest dobre i da nam satysfakcje w 100 % , a tak to można wszystkie szczegóły dopracować.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a jak wyglada sprawa opłat? bo domyślam się, że na pewno trzeba dać zaliczkę przy rezerwacji. Ile mniej więcej taka zaliczka może wynosić. ? I w ogóle w jakich przedziałach wahają się ceny wynajmu sali jeśli chodzi o standart średni (nie żaden luksusowy hotel, ale też nie remiza)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Średnio przy spisywaniu umowy zledeniobiorca pobiera 10 % wartości wesela. Średnio domy weselne biorą od 170 do 330 zł za przyjęcie weselne za osobę Oczywiście jest to uzaleznione też od menu i od ilości dni jaki palnujecie zrobić .
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a orientuje się Pan z czym jest większy problem? z ustaleniem terminu na salę, czy z ustaleniem terminu w kościele? od czego lepiej zacząć?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Wydaje mi sie ze z sala są wieksze problemy bo w kościele ksiądz może w ciagu dnia zrobic 2 lub 3 wesela o różnych porach a na sali jedno wesele i koniec.No chyba że ktoś robi po 2 wesela w jednym lokalu bo i tak bywa.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Czyli reasumując : najpierw z facetem ustalamy mniej więcej termin ślubu i wesela, potem szukamy sali, potem ksiądz, a co potem? ja się dalej za to brać?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Na początku maja ukaże sie artykuł na ten temat na oferii odnośnie przygotowań do wesela i bedzie tam napisane jakie sa ważne punkty przygotowań oraz na co zwracać szczególną uwage przy organizacji przyjęcia. Także prosze o chwile cierpliwości tylko , a materiał niebawem sie ukażę
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|