• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

catering

(obserwuj)
_kasiuuula_

na co zwracać uwagę przy wyborze firmy cateringowej? Korzystaliście w ogóle kiedyś z takich usług?

Link Cytuj

0
G_Owsianka

Witam.

Przy wyborze firmy cateringowej należy zwrócić uwage miedzy innymi na:

- opinie na forum na przykład tam można znlaeź naprawde bardzo dużo przydatnych informacji.

- zapytać o jakość towaru wykorzystywanego do przygotowywania jedzenia czyli gdzie sie zaopatrują w mięso itd.

- przede wszystkim o dobór osób które to przygotowują .

Więcej na takie tematy można by pisac bez konca bo niektóre chwyty jakie stosują firmy podczas takich masowych imprez jest niesamowicie pomysłowa.

Pozdrawiam serdecznie

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja ufam tylko fimą, które mają regularny lokal. Najpierw idę tam na obiad:)

Link Cytuj

0
G_Owsianka

No niestety ,ale obiad we dwoje a zorganizowanie wesela na 100 osób ma sie nijak do tego .

Prosze mi wierzyc ze to jest błędna sugestia.Miałem kilka takich już przypadków własnie ze obiady były wspaniałe a uroczystości na większą ilość osób to była całkiem inna bajka.

Pozdrawiam

G_Owsianka wyedytował tego posta w dniu 2011-04-07 14:39:41

Link Cytuj

0
ak_acja

Nie korzystałam nigdy z firmy cateringowej, ale widzę, że staje się to coraz popularniejsze. Zastanawia mnie, czy takie firmy tylko przygotowują i dostarczają posiłki, czy również dbają o oprawę stołu - dekoracje, ozdobne rozłożenie posiłków itp?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
G_Owsianka:

Witam.

Przy wyborze firmy cateringowej należy zwrócić uwage miedzy innymi na:

- opinie na forum na przykład tam można znlaeź naprawde bardzo dużo przydatnych informacji.

- zapytać o jakość towaru wykorzystywanego do przygotowywania jedzenia czyli gdzie sie zaopatrują w mięso itd.

- przede wszystkim o dobór osób które to przygotowują .

Więcej na takie tematy można by pisac bez konca bo niektóre chwyty jakie stosują firmy podczas takich masowych imprez jest niesamowicie pomysłowa.

Pozdrawiam serdecznie

No tak, tylko jak spytam o to gdzie kupują mieso, to przecież nikt nie powie, że na wyprzedaży w markecie, tylko kazda firma bedzie zapewniać, że w renomowanym sklepie rzeźniczym. To samo przy pytaniach o osoby przygotowujące. Czyli na poważnie to zostaja tylko opinie na forach?

Link Cytuj

0
G_Owsianka

kasiuuula - oczywiście masz racje ,ale przecież sa takie rzeczy jak faktury ,i jeżeli organizuje to naprawde firma to takową powinna mieć i można zobaczyc gdzie kupuje mięso .To nic trudnego.

Jeżeli chodzi o personel to oczywiście powinien miec wazne badania i wyglądać schludnie.To też jest do sprawdeznia.

Nie zapominajcie kochani że to wy wynajmujecie firme i możecie wiedzieć o niej wszystko to co was intersuje bo to wy jesteście zleceniodawcą i macie prawo wybrać najlepszą w waszym rozumieniu.

No chyba ze ktoś ma coś do ukrycia ,albo są to tak zwane "kuchary" ( niezarejestrowane) -  nie ubliżając nikomu oczywiście ,które niekiedy pozostawiają dużo do życzenia jeżeli chodzi choćby o jakość przygotowanych posiłków.

ak_akcja -firmy cateringowe faktycznie stają sie coraz bardziej modne i dowożą posiłki na przyjęcia. Ja osobiście przygotowuje wszytko u klienta żeby widział co robie i z czego robie a co ważne robie wszystko od podstaw czyli nie ma możliwości że przywoże rzeczy z poprzedniego wesela na przykład , bo nieststy ,ale takie praktyki są stosowane w niektórych lokalach.

W razie jakichkolwiek pytań pozostaje do państw dyspozycji.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A ja jeszcze z ciekawości spytam - co bierze się pod uwagę przy cenach takich usług? tzn ile kosztuje średnio katering na imprezę komunijną na np. 25 osób? I co np. się na taką imprezę proponuje?

Link Cytuj

0
G_Owsianka

Witam.

Komunie są to imprezy takiego typu gdzie przeważnie nie ma alkoholu i nie ma potańcówek a co za tym idzie organizm człowieka nie jest w stanie przyjąć takiej ilości jedzenia co podczas imprezy np. weselnej, także samo menu powinno być delikatniejsze i w mniejszych ilościach .

Średnio koszt zrobienia komuni to ok. 110-120 zł od osoby .

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

i z reguły w cenie są już napoje i ciasta, czy to się zamawia osobno?

Link Cytuj

0
G_Owsianka

Raczej zamwia sie osobno ,ale to wszystko zalezy od menu jaki wybierzecie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a proszę mi jeszcze powiedzieć - bo kiedyś moja koleżanka organizowała wesele na wsi i tam nie było słowa o cateringu, za to były zatrudnione kucharki. To inna nazwa, czy są jakieś różnice między firmą cateringową, a kucharkami?

Link Cytuj

0
G_Owsianka

Generalnie catering to kojarzy sie z czymś gotowym co zostaje przywożone na sale i wydawane jest tylko ,a kucharki gotują na sali wszystko od podstaw tak ja moja firma na przykład tylko ze ja zajmuje sie komplesowo wszystkim i niektórzy mówią na to catering , takze róznie to ludzie rozumieją

Link Cytuj

0
_bartix_

A ja polecam dodatkowo barmana na każdą imprezę www.bargastro.pl

Link Cytuj

0

Ja co raz czesciej przy wyborze firmy kateringowej zagladam za serwisy, ktore oferuja mozliwosc zamawiania jedzenie przez internet: wchodzisz, wpisujesz kod pocztowy i dostajesz liste lokali z calej okolicy. Ale najlepsze jest to, ze ludzie zostawiaja opinie o lokalu i jakosci obslugi! Co prawda ja zamawiam jedzenie do pracy, nie na wesele, ale jeszcze sie na tej metodzie nie zawiodlam!

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Rozrywka, Imprezy
  • Zabawy Integracyjne - ...czyli co robic w wolnych chwilach.
  • Zabawa - Grupa zrzeszająca osoby, które mają ciekawe pomysly i lubią sie bawic.
  • Nasza Muzyka - DLwieki, które do nas przemawiają.
  • Imprezowy informator - Informacje o ciekawych imprezach. Wydarzenia, w których warto wziąśc udzial.
  • Przygotowania do wesela - Zachęcam do pisania osób które przygotowują się do przyjęcia weselnego i w związku z tym mają jakieś pytania dotyczące osób i firm które …...
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia imprez
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi rozrywkowe