• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Czy warto korzystać z usług doradców finansowych?

(obserwuj)
Ja byłam na kilku spotkaniach z takim doradcą i wydało mi sie to bardzo przydatne. Słyszałam jednak, ze czasem w interesie doradcy jest zasugerować droższy kredyt lub mniej atrakcyjną lokatę, aby samemu zwinąć większą prowizję. Czy któreś z Was bardziej niż ja orientuje się w tym temacie? Bo musze przynać, że to mnie niepokoi.

Link Cytuj

0
To muszę Cię jeszcze bardziej zmartwić, gdyż tak jest w większości przypadków. Dodatkowo np. doradca z Open Finance 70 % kredytobiorców doradzi jako najkorzystniejszy kredyt w GETIN Banku lub Noble Banku, gdyż tak jak OF należą one do GETIN HOLDINGU SA. To tylko przykład, ale z innymi doradcami jest podobnie.

Link Cytuj

0
Z większością, ale nie z wszystkimi? To znaczy uważasz, że niektórzy doradcy są godni polecenia? Kogoś polecasz?

Link Cytuj

0
Mój kolega pracował kiedyś w firmie effect i z tego co mówił nie faworyzują oni jakiegoś banku, TFI, itp. Innych nie mogę wymienić, ponieważ nigdy z takich usług nie korzystałem.

Link Cytuj

0
A jakie trzeba mieć dochody aby skorzystać z usług doradców? pewnie takie że coś zostaje na oszczędności ....

Link Cytuj

0
Wydaje mi się, że niezależnie od tego, jakie sie ma dochody, to warto rozsądnie nimi gospodarować. I jak dotąd sadziłam doradcy finansowi mogą w tym pomóc. Teraz mam wątpliwosci

Link Cytuj

0
Pewnie zależy od firmy. Warto także mieć już jakąś wiedzę, ponieważ wtedy można zweryfikować czy "doradca" ma faktycznie odpowiednie kwalifikacje.

Link Cytuj

0
Nie wiesz czy effect działa w Poznaniu? BTW. skoro nie faworyzują rzadnego banku, to z czego sie utrzymują?

Link Cytuj

0
Na pewno jest w Krakowie i Wrocławiu. Można poszukać w necie czy mają oddział w Poznaniu. Utrzymują się tak jak wszyscy - z prowizji, jednak chyba uczciwiej doradzają. Myślę, że takich firm będzie więcej, ale o tej jednej na pewno słyszałem.

Link Cytuj

0
draken-korin
adelajna:
Wydaje mi się, że niezależnie od tego, jakie sie ma dochody, to warto rozsądnie nimi gospodarować. I jak dotąd sadziłam doradcy finansowi mogą w tym pomóc. Teraz mam wątpliwosci

Pozwól, że coś Ci zacytuję:

"Gold Finance nie jest powiązany kapitałowo z żadną instytucją finansową co umożliwia nam prowadzić usługi niezależnego doradcy, działając zgodnie z potrzebami klienta, a nie potrzebami korporacji. Kapitał Gold Finance jest w 100 % pochodzenia polskiego."

Reszty dowiesz się na www.goldfinance.pl, proponuję umówić się z doradcą. Z tego to wiem, oddział w Poznaniu to eksperci od kredytów hipotecznych.

A poza tym wszystkie opinie, jakie poznajesz na forum zweryfikuj samodzielnie. Opinie piszą ludzie, którzy sami są "powiązani kapitałowo". Ja także jestem związany z Gold Finance. A polecam swoją firmę, bowiem akurat jestem przekonany co do uczciwości i fachowości kolegów.

pozdrawiam
draken-korin

Link Cytuj

1
zielak233

JA kilka razy byłem u Expander'a. I jak tak teraz czytam wasze uwagi to nasuwa mi się, że rzeczywiście propozycje kredytów od doradczy nie były tymi, które wydawały się najlepsze w porównaniu z ogólnodostępną ofertą na rynku. CO prawda jak się wgryźć w szczegóły tych ofert to potem wychodzi, że wcale nie są takie do końca super, ale jednak.

Link Cytuj

0
mzubin

Moim zdaniem najlepiej skonsultować się z kilkoma doradcami - wtedy dopiero wybrać tego, którzy przygotował najlepszą propozycję i zapewnia profesjonalną obsługę. Dobry doradca nie będzie "na siłę" sprzedawał nam produkty, a po prostu pokaże w jaki sposób można najlepiej wykorzystać obecną sytuację na rynku do osiągnięcia wymiernych korzyści.

Link Cytuj

0
dzida-91

Witam serdecznie!
Dla naszych klientów znajdujemy najlepsze rozwiązania z całego rynku! Jesteśmy w pełni niezależni. Zainteresowane osoby proszę o kontakt telefoniczny: 783050237

Link Cytuj

0
mister1986

Witaj!

Szukasz dodatkowych środków na finansowanie swojej działalności? poszukujesz najlepszego kredytu dla swojej firmy? myślisz o prowadzeniu własnej firmy?

Zapraszam na blog:

www. biznesforum.blogspot.com

Najlepsze usługi finansowe znajdziesz na stronie:

www.improvedfinance.pl

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prawo, Finanse
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia prawne i finansowe
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi prawne i finansowe