• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

metodyka sprzątania

(obserwuj)

przez tydzień pomieszkałem u rodziców na chacie, bo wyjechali. wracają za kilka dni. wypadałoby po sobie posprzątać dośc dokładnie, a ja nie bardzo wiem za co się najpier wziąć. Weźcie powiedzcie jak szybko oganąć dom?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

najlepiej chyba pomieszczenie po pomieszczeniu - czyli 1 dzien na łazienkę, jeden na kuchnię itp.

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2010-06-13 18:30:52

Link Cytuj

0
ak_acja

a ja z kolei polecalabym inaczej: najpierw poogarnianie tego co się naznosiło z innych pokoi i poodkładanie na miejsce, potem pozmywanie brudnych naczyń (bo to najczęśćiej one odpowiedzialne są za bałagan), pościeranie blatów i powycieranie kurzy, następnie odkurzanie i mycie podłóg.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

a jak często robicie generalne sprzatanie z odsuwaniem mebli i myciem żyrandoli?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ło, aż takie to 3 razy w roku. raz na Boże Narodzenie, raz na Wielkanoc i raz w wakacje.

Link Cytuj

0
yazeer

ja robie sobie systematyczne przerwy przez co szybko sie nie mecze, ale tez zajmuje to wiecej czasu..

Link Cytuj

0
ak_acja

generalne sprzątanie podobnie jak moi poprzednicy równiez około 3 razy w roku. Staram się natomiast regularnie dbac o porządek.

Link Cytuj

0
zielak233

Ja jak juz się zabiorę za sprżatanie to rzucam sięw to totalnie. Odsuwam tapczay, szafki itp, sprzątam gdzie popadnie. Ale mam niestety tak, że robię coś w jednym pokoju i na chwilę idę coś odnieść np., do kuchni to mnie już tak drażni bałagan w kuchni, że zaraz zaczynam tam sprzątać i po godzinie wracam do pokoju.

Link Cytuj

0

BEZ SENSU TEMAT.  A jak sobie radzicie z ciężką kupą i z zakupami w biedronce? Czy zużywacie dużo papieru? Jak nosicie zakupy, żeby się nie męczyć? A  może tylko tatuś dźwiga, bo akurat ma wolne...? ja pitole, jaki temat.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

nie musisz się w nim wypowiadać, jak Ci się nie podoba. Akurat po swoim bracie wiem, że faceci nie potrafią dokładnie sprzątać, więc się nie dziwię, że koleś postanowił się doradzić. U nas jak posprzątać ma chłopak, to ja mu na kartce piszę co dokładnie ma zrobić.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe