• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

egzotyczne owoce

(obserwuj)
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

jakie znacie i jakie jedliście? i jak jedliście, a jak się je jakos nietypowo to też piszcie.

Ja np. do tej pory nie wiem jak się je mango

a teraz w sklepie widziałam cos podobnego do granata, ale dużo większe. Ale też zakończone takim jabky kieliszkiem (koroną) z łodygi. Kolejka była to nie pytałam co to jest, ale jestem ciekawa, więc może Wy będziecie wiedziec.

Link Cytuj

0
ak_acja

Niestety nie mam pojęcia, jaki owoc masz na myśli. Granaty mogą być naprawdę duże, więc może jednak to właśnie granat był?

co do mango to zachęcam do zerknięcia w ten link - pokazane jest krok po kroku jak na 2 sposoby przygotować mango do jedzenia: www.youtube.com/watch

Natomiast co do samych owoców egzotycznych to niestety wiele nowego nie wniosę - poza ananasami, bananami, figami (suszonymi) i limonką właściwie chyba żadnych nie jadłam.

Link Cytuj

0
yazeer

no a liczi, kokos, awokado? to jest dostepne w Polsce wiec powinnyscie miec okazje sprobowac. ja sam natomiast jakos za cytrusami nie przepadam

Link Cytuj

0
ak_acja

rzeczywiśce - kokosa i awokado jadłam. Liczi natomiast chyba nie - przynajmniej sobie nie przypominam. Nota bene, aż zła na siebie jestem, że zapomniałam, bo uwielbiam pastę z awokado.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

co do kokosa to macie jakiś sprawdzony sposób na jego rozłupywanie?

Link Cytuj

0
yazeer

szlifierka to najszybsza metoda :P

Link Cytuj

0

najpierw nawiercic z 2 stron po 3 dziurki wylac mleko i rozłupać ciężkim tasakiem. Tego ze szlifierką nie znałem.

Link Cytuj

0
yazeer

pomysł powstał szybko kiedy już pojawiła się frustracja.

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2011-02-20 15:36:11

Link Cytuj

0
ak_acja

to ja spytam o sposób na ładne - ozdobne podanie ananasa. Chodzi o to, że jak obieram go ze skórki to nigdy nie udaje mi się zrobić równego koła. Zawsze te brzegi sa takie postrzępione, nierówne. Może jest na to jakaś metoda?

Link Cytuj

0
yazeer

musi byc jakas maszynka domowa do krojenia ale ja sie nie spotkalem z czyms takim

Link Cytuj

0
ak_acja

w takim razie zostawmy na razie ananasa - z ciekawości spytam - jak jecie kiwi? łyżeczką miąższ ze środka, czy obieracie i kroicie jak np. gruszkę?

Link Cytuj

0

samego kiwi to rzadko jem. Najczęsciej pokrojone i obrane z innymi owocami jak dziewczyna zrobi sałatkę owocową.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Akacja napisała o suszonych figach. A jakdł ktoś z Was świeże? jak się je je? i jak powinny wyglądać, żeby wiedzieć, że są dojrzałe?

Link Cytuj

0
ak_acja

Sama nie jadłam. Koleżanka z pracy kiedyś wspominała, że muszą być lekko brązowawe.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a mówiła, czy smaczne?

Link Cytuj

0
yazeer

świeże figi można też zapiekać w piekarniku chyba.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

w ogóle to bardzo rzadko chyba można świeże figi gdzieś kupić.

A co do kiwi, to ja jem właśnie łyżeczką. Najwygodniej i się tak tym sokiem nie paćka, jak przy obranym.

a papaję jedliście kiedyś? albo marakuję?

Link Cytuj

0
ak_acja

Niestety, ani papaji, ani marakui. Ich smak znam tylko z soków owocowych.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

ja też nie, patrzyłam teraz na youtube, czy nie pokazanego jak się je te owoce, ale nie znalazłam. Tylko przepis na jakąś sałatkę.

Link Cytuj

0
ak_acja

teraz jak tak myślę o owocach o kóre pytalaś (papaja, marakuja) to chyba nawet niegdy nie spotkałam ich w sklepie.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Prace Domowe, Ogród
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia na prace domowe i ogrodowe
Najnowsze usługi w kategorii: Prace domowe i ogrodowe